Even terugblikken: SVMV in 2019

Ik ben al twee blogs aan het terugblikken geweest over de gebeurtenissen in 2019. Gebeurtenissen rondom de inkomsten van mijn blog en de prijsonderhandelingen die ik daarvoor heb gevoerd. Twee verhalen uit velen die het leuk maken om zo’n blog te hebben. Vandaag nog wat meer terugblikken, maar dan over heel SVMV. Hoe ging het met de bezoekersaantallen? Welke blog is het beste gelezen? Ik ben dol op cijfertjes en statistieken, dus deze blog is ook heerlijk om te kunnen schrijven!

De bezoekersaantallen in 2019

Zonder lezers is er geen blog. Het is dus altijd belangrijk hoeveel mensen mijn blog zijn komen bezoeken en hoeveel pagina’s zij hebben bekeken. En hoewel het jaar officieel niet over is, toch al de cijfers. In 2019 zijn er in totaal 229.884 pagina’s bekeken door ruim 80.000 bezoekers! Ik was al super trots toen ik eerder dit jaar de 200.000 pageviews had behaald, maar dit had ik begin dit jaar niet durven dromen. In vergelijking met vorig jaar zijn er 100.000 views extra en 30.000 meer bezoekers naar mijn blog gekomen. Hoe tof is dat!

Het best gelezen artikel afgelopen jaar

Google is mijn grootste vriend. Waarom? In de 10 best gelezen artikelen dit jaar, heb ik er maar ééntje geschreven in 2019. Het best gelezen artikel in 2019 komt uit 2018 over de ING Rentepunten. Ook staan er in de top 10 blogs over Picnic en Spotify. Het enige artikel dat in de top 10 staat uit 2019 gaat over vakantiegeld. Dat wij Nederlanders eigenlijk te dom zijn om zelf te sparen, dus doet de baas dat maar voor ons.

Het slechtst gelezen artikel in 2019

Natuurlijk is het nooit zo leuk om dit te bekijken. Want waarom was dit artikel nou zo slecht? Na mijn Kerstwens van twee dagen terug, kreeg ik dit jaar de minste kliks op mijn blog hoe je wordpress sneller kan maken. En hoewel dat niet één-op-één over geld gaat, heeft het er toch mee te maken. Zulke tips zorgen er tenslotte voor dat je minder geld uit hoeft te geven aan een zwaarder hostingpakket.
Andere slecht gelezen blogs gingen over korting op je fotoboek, kinderen die steeds minder veilig pinnen en de postzegelprijs van komende jaren.

SVMV treedt naar buiten

Ja, want ondertussen kan je mij op steeds meer plekken tegenkomen. 2019 was daar wel echt een omslagpunt in. Zo zijn er meerdere interviews met mij geweest. Ook ben ik een samenwerking met FireTheBoss.eu aangegaan en zijn wij samen de Goed met Geld Podcast gestart. En dat zijn de zaken die uiteindelijk echt zijn gerealiseerd en gepubliceerd. Ik ben ook nog eens een paar keer gevraagd om mee te doen met tv programma’s en heb nog andere interviews gegeven die nooit tot publicatie zijn gekomen. Ik hoop in ieder geval dat ik ook weer in 2020 regelmatig op andere plekken verschijn dan op mijn eigen blog. Het heeft mij tenslotte zeker een boost gegeven aan mijn blog, dus wat dat betreft sta ik er zeker voor open. De eerste keer nog meer naar buiten treden dan ik tot nu toe heb gedaan, staat al gepland. Op 12 januari in het Belasting en Douane museum!

De onderwerpen voor SVMV

Dit jaar was ook het eerst jaar dat ik meerdere onderwerpen van jullie heb ontvangen. Dat klinkt wat gek, maar ik ben heel blij met suggesties van mijn lezers. Ik heb ook zeker niet altijd alles scherp op het netvlies en hoe fijn is het dan om door een lezer gewezen te worden op een nieuw product of die ene app. Ook mijn blik wordt daarmee verruimd en ik ben dan ook heel blij dat deze onderwerpen naar mij toegestuurd zijn.

Hard werken waar je veel voor terugkrijgt

Hoewel ik eerder al had aangegeven dat ik niet rijk ga worden van deze blog, krijg ik er wel heel veel voor terug. Ga maar eens na hoeveel toffe onderwerpen er voorbij blijven komen, hoeveel nieuwe inzichten ik heb gekregen en hoe blij ik word van m’n blog überhaupt. Dat noem ik toch wel “veel voor terugkrijgen”. En zo aan de vooravond van 2020 zit ik ook hier weer met een grote glimlach op m’n gezicht deze blog te schrijven. Want wie had dit nou drie jaar geleden verwacht? Op naar nog vele nieuwe blogs!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.