Picnic is helemaal niet zo’n goedkope supermarkt!

Zo, de titel zou al duidelijk moeten zijn. Ik mag boodschappen doen bij Picnic. Ik heb ondertussen toegang tot de winkel en had er erg veel zin in. Zoals ik al schreef in mijn eerdere blog, was ik behoorlijk enthousiast. Het principe zat goed in elkaar en het feit dat je wachtverzachters krijgt als excuus dat je niet meteen boodschappen kunt doen vond ik erg positief! Maar nu ik eenmaal toegang heb, is mijn mening toch wel 180 graden gedraaid. 

De app

Zodra je de app opent ziet het er behoorlijk gelikt uit. Je begint met het overzicht aan aanbiedingen en vervolgens is er een tab gemaakt per type product. “Groente en fruit”, “vlees, vis en vega”, “kant en klaar”, “zuivel”, etc. Behoorlijk overzichtelijk. En per categorie zijn er weer een aantal subcategorieën.
Bestellen doe je eenvoudig door het product aan te klikken en je kan eenvoudig aangeven hoeveel je er wil. Eigenlijk heel simpen en het zit goed in elkaar.

Niet goedkoop

Maar, het eerste wat opviel, is dat de winkel helemaal niet goedkoop is. Ik doe altijd zelf mijn boodschappen en kijk erg bewust naar de prijzen. Ik ben groot fan van de Lidl en de bonusaanbiedingen. Om A-merken geef ik bijna niets en ik ga vooral voor producten die ik zelf lekker vind en die betaalbaar zijn. Ik let dus ook regelmatig op de prijzen. Wat kost mij dat? Niet dat ik mijzelf nooit verwen, maar dat ik mij in ieder geval bewust ben van wat iets mij kost.
En het viel mij dus direct op dat Picnic helemaal niet zo goedkoop is. Er zijn een paar aanbiedingen, maar zelfs die waren niet adembenemend. Flessen Lipton icetea bijvoorbeeld… Tweede voor de halve prijs. Daardoor kosten twee flessen nog maar €2,68. Maar als ze in de bonus zijn, betaal ik een euro per fles…

Nog een nadeel

Een volgend nadeel is dat ik voor minimaal €25 moet besteden, anders komen ze niet langs. Nu heb ik behoorlijk wat tijd door de app zitten bladeren en kwam producten tegen die inderdaad niet duurder waren dan de bukmerken van de AH of Lidl. Maar dat zijn over het algemeen producten onder een euro. Zie dan maar eens aan €25 te komen. Ik ben verder maar alleen, dus dat maakt het er niet makkelijker op. Vaak heb ik gecombineerd bij verschillende winkels voor mijn boodschappen ongeveer €30 uitgegeven per week. Dus ik heb standaard al moeite om aan €25 te komen per winkel. Picnic maakt het daarmee voor mij niet makkelijker.

De goedkoopste

Dat beweert Picnic. Wij hebben altijd de laagste prijs. A-merken worden 1-op-1 vergeleken, maar ook het huismerk en versproducten zijn gegarandeerd voor de laagste prijs. Vind je het ergens anders goedkoper, dan krijg je het gratis.
Ik ben maar eens in die voorwaarden gaan kijken, want ik kan mijn boodschappen 100% zeker goedkoper doen met vergelijkbare producten.
En dan komt het:
“Onze prijzen zijn altijd even voordelig of zelfs voordeliger dan bij de grote nationale supermarkten die landelijke dekking hebben. Nationale supermarkten met landelijke dekking in Nederland zijn Albert Heijn en Jumbo.”. En dan deze nog: “Vind je online bij een van de nationale supermarkten een product dat nog goedkoper is? Stuur ons dan even een foto of screenshot van het product en de prijs. Dan gaan we er mee aan de slag en passen we de prijs zo nodig aan. Jij krijgt dan het product cadeau van ons.”.

Tja, zo kan ik het ook. Ze zeggen de goedkoopste te zijn, maar alleen als je het vergelijkt met de duurste twee winkels… En dan ook nog eens alleen het online assortiment. Het basic merk van de AH is bijvoorbeeld niet online te krijgen. Dus de goedkope chocoladepasta of chips die ik regelmatig koop, tellen al niet mee. Ik heb er dus helemaal niks aan…

Maar wie ben ik

Maar ach, wie ben ik? Ik ben zo’n gek die kijkt wat z’n boodschappen echt kosten. Waar kan ik het goedkoopste mijn kaas halen en ik vind het niet erg om naar een andere winkel te gaan omdat daar de aanbieding veel beter is… En misschien nog wel belangrijker: Ik ben gewoon tevreden met wat ik heb. Ik hoef niet perse dat A-merk, maar vind de goedkope chips net zo lekker. Ik koop dus ook alleen maar bij de AH de producten die ik echt heel lekker vind of die in de aanbieding zijn. De rest laat ik links liggen. En juist om die producten is het Picnic te doen.
Ik ga dus in ieder geval geen boodschappen doen bij Picnic. Ik vind de winkel simpelweg te duur. Het is jammer dat ik mijn gratis producten nu niet krijg, maar dat neem ik dan maar voor lief. Hun voorwaarden van de goedkoopste zijn komen nou eenmaal niet overeen met mijn voorwaarden en praktijkervaring…

34 gedachten over “Picnic is helemaal niet zo’n goedkope supermarkt!”

 1. Goed dat je de vergelijking al gemaakt hebt.

  Dan stappen we niet over van onze huidige strategie: starten bij de Aldi en ontbrekende boodschappen aanvullen bij Hoogvliet/Jumbo. Aangevuld met de aanbiedingen bij Dirk/Lidl/AH en ten slotte crowdbutching. Het voordeel van onze locatie Zoetermeer ( >120K inwoners) dat we al deze supermarkten binnen 5km tot onze beschikking hebben.

  Ten slotte zitten we ook aan de rand van het groene hart en kom ik vanuit mijn werk dagelijks langs diverse landwinkels en boerderijen met aanbod groente en fruit. Nog niet geprobeerd, maar maak de overweging wel. Heb jij daar al enige ervaring mee?

  Beantwoorden
  • Goede strategie! Die hou ik ook regelmatig aan. Wat mij ook is opgevallen, is dat je het goedkoopste uit bent bij de dingen die je regelmatig koopt. Doe je eens gek en koop je wat anders, is het vergelijk veel moeilijker te maken en kom je het vaak ergens anders nog goedkoper tegen. Zeker nu met het barbecue seizoen voor de deur viel mij dit erg op. Een deel van mijn strategie is dus ook voornamelijk om gewoon hetzelfde te kopen en niet te vaak extraatjes die je normaal niet hebt. Ook impuls aankopen (de aardbeienkraam is echt een zwakke plek bij mij), maken dat boven het budget eindigt.
   Ik zou zeker eens kijken wat de prijzen zijn bij de landwinkels en boerderijen. Ik kom zelf van origine uit een tuinbouw gebied en regelmatig haalden wij wat bij de tuinders. De producten zijn verser, waardoor de kwaliteit beter is. je skipt een aantal bedrijven die ook eraan willen verdienen in de keten en de marge voor de tuinder is groter. Vaak zijn de prijzen net iets lager of gelijk, maar vooral dat het 2 dagen verser is vind ik een groot voordeel. Ik ben benieuwd wat je ervaringen zijn. Het kan namelijk ook dat de prijzen hoger zijn, omdat er een winkeltje aan vastzit (bij de tuinder stond er een karretje buiten en deed je geld in een blikje…) Wil je mij eens laten weten als je er langs bent geweest?

   Beantwoorden
 2. Wat een zeur verhalen het gaat toch om het gemak als je zelf de deur niet uit kan.
  Dan lijk me dit erg fijn.
  Ik ga er te zijner tijd zeker gebruik van maken.
  Vriendelijkheid vind ik heel wat belangrijker dan dubbeltjes goedkoper uit zijn.
  Mits je weinig heb te besteden dan is het wat anders.

  Ik koop de laatste tijd steeds meer in mijn buurt winkel slager en bakker en groentewinkel.
  Zo persoonlijk en voelt heel goed.

  Beantwoorden
  • Beste Ineke,
   Dankjewel voor je reactie en wat leuk dat je mijn blog bezoekt. Mijn blog gaat over het kunnen stoppen met werken voordat ik 50 ben. Dat is tweedelig. Aan de ene kant meer investeren, aan de andere kant minder uitgeven. Dit is zo’n duidelijke bespaarblog. Einstein heeft het wel eens het 8e wereldwonder genoemd. Als je wekelijks 1 euro bespaard en je investeert die, heb je over 10 jaar 752 maal je inleg. Dus 752 euro, terwijl je maar 520 hebt bespaard.
   Wellicht dat jij deze besparing niet nodig hebt en het staat natuurlijk meer dan vrij om bij Picnic boodschappen te doen. Het is tenslotte ook echt heel makkelijk. Maar stel nou dat één iemand die het geld niet heeft en na het lezen van mijn blog toch geleerd heeft dat hij of zij ergens anders goedkoper de boodschappen kan doen, is mijn doel al geslaagd. Zo heeft ieder zijn of haar beweegredenen om ergens wel of geen boodschappen te doen. Het gaat daarbij ook niet om Picnic af te kraken, maar simpelweg aan te tonen dat ik het niet eens ben met hun slogan.
   Waar ik wel erg benieuwd naar ben is hoe je op mijn blog terecht bent gekomen en waarom je juist mijn blog over Picnic bent gaan lezen. Eventueel mag je dat ook gewoon per e-mail (svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl) doen. Ik ben erg benieuwd naar je mening en verhaal 🙂

   Beantwoorden
 3. Grappig onderzoek.
  Zo zie je maar dat het voor iedereen anders is.
  Ik heb een kindje van 2 en de 2e is onderweg. Voor mij is het ideaal om te bestellen via Picnic.
  hoef ik niet stad en land af te gaan voor de goedkopere winkels. BIj mij zitten die winkels in de meeste gevallen in een betaald parkeren gebied of ik moet er een kwartier voor rijden.
  Daarnaast ben ik zelf het type die in de supermarkt vaak dingetjes meepik die niet op mijn lijstje stonden 🙂 Ik bestel sinds 2 weken bij Picnic en ik ben echt super enthouasiast. Die 25 euro zit ik snel aan voor een weekje boodschappen en ik kan de boodschappen aanpakken bij de voordeur. Albert heijn rekent bezorgkosten én ze bezorgen pas vanaf 75 euro. Daar zit ik dan net weer niet aan..
  Ik merk zelf dat ik goedkoper uit ben omdat ik 1. parkeerkosten bespaar 2. brandstof bespaar en 3. ik ben minder geneigd om extra’s mee te pakken.

  Lange leve Picnic 🙂

  Beantwoorden
  • Gefeliciteerd met het tweede kindje op komst 🙂 Nu moet je nog meer op de kleintjes letten (maar dan vooral de levende kleintjes 😉 ). Het verschilt inderdaad enorm waar je woont. Vaak geven supermarkten nog wel korting op het parkeren bij boodschappen boven een x-aantal euro’s. En zoals je zelf al aangeeft: je hebt een meerpersoonshuishouden. Dan is 25 euro niet zo heel moeilijk. Dat gaat mij in m’n eentje niet lukken.
   Dan is Picnic inderdaad een goede en goedkope oplossing.

   Waar ik benieuwd naar ben: heb je ook al eens gekeken bij “deonlinedrogist.nl”? Die schijnt erg goedkoop te zijn en bijvoorbeeld voor luiers, babyvoeding etc kan dat het nodige schelen. Ik heb er nog nooit iets besteld, maar wel goede verhalen over gehoord.

   Beantwoorden
 4. wat iedereen ook zegt zowel positief als negatief,
  je kunt het nooit iedereen naar het zin maken ,
  dus ik ga maar van mijzelf uit .
  ik ben blij met picnic en ben ook echt goedkoper uit , al komt dat misschien omdat ik niet meer aan impuls aankopen doe sinds ik bij picnic bestel.
  het feit dat de minimum prijs boven de €25 moet zijn is voor een gezin echt geen probleem .
  dus nogmaals ik ben blij met picnic!

  Beantwoorden
 5. Snap oprecht niet wat Picnic toevoegt tov AH. Tenzij je alleen maar A-merken wil, ben je gewoon stukken duurder uit en is de keuze veel kleiner….

  Beantwoorden
  • Nou nou ik was nummer 6565 zit dus al heeeeeeeeel lang te wachten tot ik eindelijk aan de beurt ben bij Picnic.
   Als is het allemaal lees zit ik dus voor niks tetwachten.
   Ik doe normaal de boodschappen bij Dirk of lidel zit helemaal niet te wachten op de prijzen van alberA of Jumbo.
   Ik zit dus al weken voor de kat zijn viool te wachten
   Gelukkig dat ik het nu allemaal lees dat ze niet de goedkoopste zijn.
   Ik ben alleen en moet zeker op de kleintjes letten anders red ik het niet.
   Heel fijn dat ik het gelezen heb ik weet wat ik ga doen.

   Beantwoorden
 6. Ik begrijp dat dit een bespaarblog is, maar je klacht dat Picnic alleen met Jumbo en AH prijzen vergelijkt vind ik niet helemaal terecht: jij vergelijkt prijzen van Picnic met supermarkten die geen boodschappen bezorgen (Aldi, Lidl), Picnic vergelijkt haar prijzen met supermarkten die dit wel doen. Dus mensen die hun boodschappen thuis willen laten bezorgen zijn bij Picnic goedkoper uit – dit is ook al eens onderzocht, als je erop googlet is het een van de eerste zoekresultaten.
  Dus: ja er zijn goedkopere supermarkten maar die bezorgen niet, dus is je vergelijking scheef

  Beantwoorden
  • Hi Amar,

   Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad nogal krom hoe de vergelijking wordt gemaakt. Maar uit die frustratie heb ik mijn blog toen ook geschreven. Juist omdat je het zo krom MOET vergelijken. In de algemene voorwaarden van Picnic staat namelijk dat je enkel mag vergelijken met het online aanbod van Jumbo en AH. Dit zijn dus niet alle supers die thuisbezorgen, want bijvoorbeeld ook de Plus bezorgd thuis. Daarbij verkoopt de AH het basic assortiment niet online, dus liggen die laagste prijzen ook daadwerkelijk hoger dan in de winkel zelf.
   Waarschijnlijk klopt het dan wel dat je inderdaad (wat thuisbezorgen betreft) het goedkoopste uit bent bij Picnic. Dit is recent ook weer uit een onderzoek gebleken en ik was in eerste instantie ook juist erg benieuwd naar Picnic. Lees bijvoorbeeld deze blog maar eens. Maar, waar mijn grootste frustratie zat en zit, is de slogan van Picnic: “Al je boodschappen voor de laagste prijs en gratis thuisbezorgd”. En dat is gewoon onjuist. Ik heb niet al mijn boodschappen voor de laagste prijs bij Picnic. En die indruk wekken ze wel. En in het kader van mijn doel paste dat onderwerp goed thuis in deze blog. Het staat natuurlijk nog steeds vrij om er wel boodschappen te gaan doen. Grote kans dat je inderdaad goedkoper uit bent als je normaal je boodschappen door een ander laat bezorgen 😉

   Beantwoorden
 7. Grappig om dit te lezen. En grappig om te lezen dat Chris start bij de Aldi. Mijn ervaringen zijn juist dat de Aldi een groot gezichtsbedrog is en verschrikkelijk veel duurder is dan de andere grote ketens. Om die reden kom ik juist niet meer in de Aldi en ga ik veel meer naar Lidl, Nettorama, Jumbo/AH. Gezien de merken die Picnic voert is een vergelijk ook enkel te maken met die laatste 3. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het prijspeil van de Gwoon producten bijvoorbeeld tov de Nettorama.
  Groente/Fruit koop ik waar het kan bij de Lidl maar sommige producten heb ik echt liever van een a-merk (cola en chips van Lidl laat ik echt liever staan, niet te pruimen) en dan zoek ik de acties. Daarin ben ik dus niet aanbiedertrouw.
  Ik ben dus wel degelijk erg benieuwd naar de prijsvergelijker op basis van a-merk en Gwoon-merk want met 60-100 per week waaronder toch best wat impulsaankopen is picnic een optie ter besparing in tijd en geld.

  Beantwoorden
 8. Echt een aanrader, Aangezien ik supermarkten vreselijk vind vooral als het druk is of als ze aan het bijvullen zijn. Wij bestellen nu een aantal weken bij jullie 1 á 2 keer per week. Goede service aardige bezorgers. Producten zien er goed,netjes en vers uit. Kortom verslaafd aan Picnic

  Beantwoorden
 9. Ik dacht ook van wat goedkoop. Niet dus en het gratis bezorgen gaat ook negens over. Ik koop bij jumbo en laat het z Jumbo bezorgen. Betere kwaliteit en je moet slim zijn. Is zeker niet duurder en als je een juist product kiest, die je toch al gebruikt bezorgen ze nog gratis ook.

  Beantwoorden
 10. Zelf was ik ook benieuwd naar Picnic. Om een goede vergelijk te maken heb ik de laatste bonnetjes van de normale boodschappen eens nagekeken.
  In vergelijking met Jumbo was Picnic in alles goedkoper, met Emte ook. In vergelijking met Lidl was alles exact dezelfde prijs of 1 cent goedkoper. Totaal stuk of 40 door ons veel gebruikte producten opgezocht. Alleen een bloemkool was ineens veel duurder.
  Al met al ben ik juist erg positief over de prijs van Picnic!
  Ik heb nog niet besteld, maar dat is meer omdat ik bezorgen eigenlijk onzin vind met 4 supermarkten binnen 5 minuten fietsen..

  Beantwoorden
  • Kijk hier heb je wat aan. Geen meningen, maar echt even onderzoek gedaan. Super!
   Persoonlijk denk ik er net zo over en er staan online een aantal artikelen die prijzen vergelijken waarbij picknick goedkoper uit valt. Ik moet wel zeggen dat ik me vlees wel bij de slager haal en af en toe voor kaas/wasmiddelen toch even langs de lidl of ah ga.

   Beantwoorden
 11. Ik ben momenteel even aan huis gebonden en heb daarom voor het eerst in mijn leven online boodschappen besteld. Picnic wel even bekeken, maar uiteindelijk toch voor Ah gegaan. Als je een ruime bezorgtijd kiest kost dat maar 2,50 (moet er wel iemand thuis zijn tussen 9 en 16 uur), en ze hebben vaak veel aanbiedingen. Veel 1+1 gratis van producten die ik ook echt nodig heb (vaatwasmiddel, babyluiers, wasmiddel en daarnaast ook eetbare dingen), daar kan Picknic echt niet tegenop! En daarnaast koop ik veel ah basic, is vaak goedkoper dan de Aldi.
  Wat volgens mij het beste is wat je kan doen: niet standaard kopen bij dezelfde winkel, maar goed de aanbiedingen in de gaten houden .
  Dankjewel trouwens voor deze blog!

  Beantwoorden
 12. Dag, ik woon in het buitengebied. Prachtig ruim op het platteland. Geen bezorging door welke supermarkt dan ook. Ook niet AH, Coop of Picnic. Ik probeer de strategie van Teuni, 1 x per maand boodschappen doen. Meestal bij Makro, inclusief gratis ontbijt. Groet, L.

  Beantwoorden
  • Wauw… 1x per maand boodschappen doen. Ik wou dat ik dat kon. Verse producten zijn toch lang niet zo lang houdbaar als een hele maand. Hoe ga je daar mee om (vlees, groente, fruit)?
   Wij proberen het op eens per week te houden. Daarmee komen we aardig uit. Zeker als alle verse producten een keer op zijn, wordt het tijd om de voorraad weg te werken. Want voorraad hebben we stiekem ook in overvloed.

   Beantwoorden
 13. Leuke ervaring. En het sluit aan bij mijn beeld. Ik heb (alweer een tijd geleden) de Picnic app gedownload. Overigens heb ik nog nooit online mijn boodschappen besteld. Dat komt mede omdat ik boodschappen doen niet vervelend vind.

  Maar de app en verkrijgbare producten heb ik dus bekeken. En geconcludeerd dat een aantal artikelen die ik “standaard” gebruik bij Picnic niet verkrijgbaar waren. Dat was de eerste domper.

  En dan… normaal doe ik de boodschappen bij AH. Niet de goedkoopste, maar ik merk dat het erg afhankelijk is van “hoe” je winkelt. Alle “duurdere, niet-verse” producten, haal ik uitsluitend als ze in de bonus zijn. “Hamsteren” dus. Vaak 2=1 of anders toch iets van minimaal 25% korting. Wasmiddelen, toiletpapier, shampoo, wijn, water, chocolade, olijfolie, maca poeder, kokosrasp, etc haal ik zodra er een aanbieding is. Ik koop dat eigenlijk nooit als omdat het “op” is.

  En dan is AH best betaalbaar. Want inderdaad: AH heeft veel meer aanbiedingen dan Picnic.

  Soms wijk ik uit naar Plus en nog veel minder vaak naar Jumbo. Ik kies dan wel eens een andere supermarkt omdat ik dan in de app zie dat AH weinig (interessante) aanbiedingen heeft en er bij Plus wel leuke acties zijn. Maar ik loop niet alle winkels af. Eén Supermarkt voor alle weekboodschappen.

  En ik heb een sterke voorkeur voor winkels met een zelfscan-systeem. Zodat ik niet alle artikelen 3x in de handen heb voordat ik buiten sta.

  De Picnic-app heb ik dus nooit gebruikt en inmiddels al weer verwijderd.

  Beantwoorden
 14. Ik denk dat je Picnic niet kan vergelijken met een ALDI of LIDL. Op A-merk basis zijn ze gewoon het goedkoopste.
  En ze rekenen geen bezorgkosten. Tezamen dat het gratis wordt thuisbezorgd wordt en je dus ook geen brandstof hoeft te betalen voor je auto om naar de winkel te gaan (tenzij je met de fiets of lopend gaat, maar ook dat kost tegenwoordig geld (tijd = geld)) ben je in principe nog steeds goedkoper uit.

  Je moet naar alle factoren kijken.

  Beantwoorden
  • Ik ben het helemaal met je eens dat je naar alle factoren moet kijken. Helaas is het artikel al even oud, dus ik weet niet hoe dat nu is. Het is lastig vergelijken met een ALDI of Lidl, maar waar ik mij aan stoorde, is dat Picnic beweert de goedkoopste te zijn. Maar dan wel volgens hun voorwaarden. Als je beweert de goedkoopste te zijn, dan moet je dat ook gewoon zijn. Daarnaast heeft Picnic geen aanbiedingen. Als je bewust op aanbiedingen gaat letten, kan je op basis van A-merken veel goedkoper uit zijn dan bij hen.

   Beantwoorden
 15. Ik ken Picnic niet, maar ik heb een lijstje gezien van voorbeelden van producten en prijzen van Picnic in de Telegraaf. Het begint met roodmerk koffie, idd een bestseller in Nederland, maar wie van koffie houdt drinkt toch geen roodmerk. Bananen per 5? Wat is dat voor onzin 5 bananen kunnen 700g wegen maart ook een 1 kg. De prijs van Picnic zegt dus niks. 1 liter melk voor 1,21? Ik woon in Frankrijk en betaal 59 – 62 cent. En nu heb ik het over de enige 3 producten van die lijst die ik regelmatig koop. De overige producten koop ik zelden of nooit. Gratis bezorgen kan in Frankrijk ook, wel voor minstens 70 of 90 euro tegelijk kopen, dat is niet voor iedereen aantrekkelijk.

  Beantwoorden
 16. Vanavond komt Picnic hier voor het eerst. Normaal bestel ik bij Appie, maar daar moet je minimaal voor 50 euro besteden en dan alleen nog maar op bepaalde dagen, anders is het minimaal 70 euro. Prijzen vind ik ongeveer gelijk als bij Appie of de Plus, het ene is iets duurder, het andere goedkoper. Bij Aldi of Lidl kom ik niet, dus betaal ik altijd al wat meer voor de boodschappen. Ik gebruik voor de katten het grit van catsan en dat is bij Picnic 24 cent goedkoper als bij de andere supermarkten. Dat scheelt een hoop.

  Maar ze zijn nog niet geweest, dus ik kan nog niet zeggen of Picnic mij zal bevallen, Maar het lage bestelbedrag van 25 euro zonder bezorgkosten is wel voor mij de reden om het in elk geval te proberen.

  Beantwoorden
 17. Bedankt voor je verhaal! Ik hoor iedereen over de Picnic gekte en kwam zelf tot de conclusie dat ik het helemaal niet zo voordelig vond… ik let dus ook op de kosten en vooral de aanbiedingen. Waardevol stuk heb je geschreven!

  Beantwoorden
 18. Wat een bedrog dat picnic. Leuk die gratis wasverzachters, ik snap door die prijzen dat ze het zo terug verdienen. Ik heb een Lidl om de hoek en een bas bas der Heijden iets verderop. Gemak kost blijkbaar geld. Picnic betaald zijn medewerkers niet volgens de supermarkt CAO.
  Het concept is geweldig als de prijzen daadwerkelijk scherp waren. Als je het gaat vergelijken met een AH (wat een van de duurste supermarkten is) kan ik ook nog wel een goede bedrijfsformule verzinnen. Het zal vast en zeker fijn zijn om je boodschappen thuis afgeleverd te krijgen. Maar voorlopig ga ik nog gewoon naar de supermarkt.

  Beantwoorden
 19. Herkenbaar. Ik kies ervoor om ook geen boodschappen te doen bij een online supermarkt als Picnic. Ze zijn gewoon niet goedkoper. De combinatie AH (bonus aanbiedingen & huismerk producten) en Lidl (hoge prijs-kwaliteit verhouding) is gewoon te goed om online te gaan bestellen. Het minimaal bestelbedrag is overigens nu verhoogd naar 35 euro bij Picnic…

  Beantwoorden
 20. We hebben even vergeleken. We zijn een groot gezin. Ons motto is veel voor weinig. Bijna alle producten die wij in de winkel kopen zijn 10 tot 40 cent duurder of gelijk geprijst. Heel weinig producten zijn enkele centen goedkoper zoals bijvoorbeeld de goedkoopste frikandellen. Picnic is absoluut niet goedkoper. Ook is de vergelijking met landelijke dekkende bezorgense supers niet eerlijk want zij hebben alsnog nog steeds de fysieke winkels erbij en het is logisch dat ze dus enkele centen duurder per product zijn. Maar aangezien picnic veel duurder is dan producten in een fysieke winkel terwijl zij alleen maar een magazijn hoeven te betalen is dit lachwekkend veel duurder.

  Als ik 35 producten van een euro koop bij picnic dan betaal ik verborgen alsnog voor de bezorging en ben ik op geen enkele wijze goedkoper uit. Terwijl picnic ten opzichte van een fysieke winkel vette winst maakt.

  Beantwoorden
 21. Picnic is inmiddels gestaag de huismerkproducten aan het vervangen door dure onbekende merken die natuurlijk met niks vergelijkbaar zijn,want die worden simpelweg niet in de grote supermarkten verkocht.

  Ook van bio producten is vaak geen keus meer uit merk of niet.

  Dat maakt de boodschappen al met al stiekem véél duurder.

  En natuurlijk geven ze het niet toe.

  Beantwoorden
 22. Het gaat hierom dat picknick beweert dat ze de goedkoopste zijn en dat zijn ze niet. En het idee dat alleen mensen met weinig geld op de kleintjes letten is achterhaald. Slimme mensen die het goed hebben kopen juist bij de Lidl.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.