Korting op een fotoboek

De vakantie is weer over, het zit er weer op. 3100 kilometer verder, duizenden foto’s en heel veel nieuwe indrukken hebben wij meegenomen uit Schotland. Wat een prachtig land is dat! Het begrip vakantie is altijd op te delen in drie delen: de voorpret, de vakantie zelf en de napret. En die napret kan nu beginnen. Met nog verschillende stapels was bij de wasmachine en vele dingen die hun plekje moeten krijgen, is er ook een nieuw items op de to-do lijst gekomen: Een fotoboek.

Van fotomap naar fotoboek

Och, vroeger bij oma altijd de fotomappen door. Geweldig om die kiekjes te bekijken. Dat gaat tegenwoordig wel wat anders. Want waar je toen een fotorolletje had en dus een beperkt aantal foto’s, heb je tegenwoordig oneindig veel foto’s. Vaak nog wat dubbele of foto’s die per ongeluk gemaakt zijn. Maar het zijn er enorm veel meer. En hoeveel ga je dan laten afdrukken. ‘Even’ door 160 foto’s bladeren is nogal wat werk. Ook al is dat een selectie en slechts 10% van alle foto’s. Gelukkig heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om er een echt fotoboek van te maken. Zonder het lastige knip en plak werk gelukkig! Alles kan digitaal. Maar er komen helaas wel nogal wat kosten bij kijken.

Fotoboeken zijn duur!

Even een fotoboekje maken kost nogal wat. Het is niet dat je van elke scheet een fotoboek kan maken. Plus dat het ook nogal wat kastruimte vult. Nee, een fotoboek maken doe je wel voor de meer speciale momenten. Een lange vakantie, bruiloft of noem maar op. Maar stel, je bent net als ons net op vakantie geweest. Wat is dan de beste tactiek om een fotoboek te maken?

Maak je fotoboek zo snel mogelijk

Zorg dat je zo’n boek maakt, als de vakantie nog vers in het geheugen ligt. Geniet van de napret en alle ohja momenten! Heerlijk is dat! En maak zo’n fotoboek vooral naar je eigen wensen. Jouw formaat, jouw gewenste aantal pagina’s, papiersoort en ga zo maar door. Maak hem af, maar bestel nog niet!

Geduld is met een fotoboek gewenst

Want, als je het boek besteld op stel en sprong, betaal je gegarandeerd de hoofdprijs voor jullie napret. Op zich natuurlijk geen slecht ding, maar omdat het op deze blog toch ook over besparen gaat, wil ik je dat toch nog even meegeven. Want, naar mijn idee zijn fotoboeken altijd zo’n ding die altijd wel ergens in de aanbieding zijn. Inderdaad, er zijn meerdere aanbieders en je kan het fotoboek in het ene softwarepakket niet bestellen bij een andere leverancier, dus dat maakt het wel een stukje lastiger. Maar uiteindelijk komt er elke paar weken tot paar maanden wel een goede actie voorbij. Een herfstactie kan makkelijk opgevolgd worden door de winteractie. Kortingsbonnen die je overal en nergens vandaan kan halen. Korting krijgen op je fotoboek is helemaal niet zo moeilijk.

Sommige producten zijn altijd wel ergens in de aanbieding

Al eerder schreef ik een blog dat er altijd SALE is. Maar ook sommige producten moet je niet voor de hoofdprijs kopen. Denk bijvoorbeeld aan verf. Verf is altijd in de aanbieding of binnenkort in de aanbieding. Zelf jouw boodschappen en het menu voor komende week kan je afstemmen op de aanbiedingen. Nee, voor een fotoboek kan je het beste even wat verder kijken of nog even wachten. Want die aanbieding komt eraan!

Bestel snel weer een nieuw fotoboek

Zo had mijn vriendin laatst een fotoboek besteld. En in de verpakking van het fotoboek zat meteen een actiecode. Hoppa, 20% korting bij de bestelling van het volgende fotoboek. Of heb je wel eens gekeken in de rentepuntenwinkel van de ING? Daar koop je voor €12,50 een kortingsbon van €25 bij Albelli (of voor €25 een bon voor €50). Je hoeft er niet veel voor te doen en krijgt toch een leuke korting. Even zoeken op “korting fotoboek” levert al heel veel zoekresultaten op. Voeg je dan ook nog eens de bedrijfsnaam toe van de software (bijvoorbeeld Hema of Albelli), levert dat al snel een geschikte kortingscode op.

Zorg dat jouw fotoboek klaar is om te bestellen

Mijn tip is vooral om te zorgen dat je klaar bent om te bestellen. Even snel een fotoboek maken zit er vaak niet in. Daar kan je het beste rustig de tijd voor nemen. En als er dan een aanbieding voorbij komt, is het wel zo fijn dat je alleen nog maar op bestellen hoeft te klikken.

3 gedachten over “Korting op een fotoboek”

 1. Eigenlijk maak ik geen gewone fotoboeken meer, niemand die er nog in wil kijken.
  Maak nu foto albums via Google foto’s, is gratis en kun je overal bekijken waar je internet hebt, dus ook op je mobiel en tablet.

  Beantwoorden
 2. Kan Blurb van harte aanraden: https://nl.blurb.com/ Software komt uit California maar ze hebben in elk land een drukkerij waarmee ze samenwerken. Ze hebben hun eigen Albelli achtige software voor dummies die mijn vriend gebruikt, zelf ben ik fan van de Adobe InDesign plugin waarmee je echt volledige artistieke vrijheid hebt! De boeken zijn vele malen mooier dan Albelli, Hema of welke partij dan ook, het lijkt/voelt als een boek uit een boekenwinkel en die reacties zul je ook krijgen. Abonneer je op de nieuwsbrief (of kijk op de top banner op de site) want er is eigenlijk altijd wel een kortingscode of wacht anders even een weekje. Na elk besteld boek krijg je een bon van 15%, die kun je weggooien, via de nieuwsbrief/website gaat het vaak om minimaal 30% korting, momenteel geldt er 40%. 1x vorig jaar met black friday zelfs 50% korting gezien, dat was de hoogste ooit. Vorige week net een boek besteld van 108 pagina’s voor EUR49,58 (incl. EUR12 verzendkosten). En voor de schrijvers onder ons, je kunt er zelfs je eigen (e-)boek maken en verkopen.

  Beantwoorden
 3. Ik heb vorige maand, met korting, eindelijk een fotoboek gemaakt van onze trouwdag in oktober 2011!! Verder bewaar ik foto’s in een envelop, met de bestemming en het jaar (en achterop de foto eventueel nog wat tekst) maximaal 20 (zoals ik al eerder reageerde bij jouw blog over verzamelen) per vakantie. Precies genoeg om nog even de herinnering op te frissen! Maar geen fotoboek dus.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.