Over mij

3 november 2016

De eerste stap in mijn volgende levensfase zijn gezet. Mijn doel: stoppen met werken voordat ik vijftig ben geworden. Wat vier jaar eerder begon uit frustratie van de lage rente op mijn spaarrekening is uitgelopen tot een hobby met een concreet doel. Hierover kan je meer lezen in de “Er was eens…” serie. Daarin leg ik in behoorlijk detail uit hoe ik financieel ben geworden tot wie ik nu ben.
Deze blog bevat een uitgebreid verslag hoe ik bij mijn doel ga komen en welke stappen ik heb gezet en welke leermomenten ik heb ervaren.

Over mij:

Mijn bouwjaar is 1990, ik woon samen met mijn vriendin in Delft, werk minimaal 40 uur per week en heb in 2016 een appartement gekocht. Ik geniet van mijn werk, maar het lijkt mij nog lekkerder om niet te hoeven werken tot mijn 70e. Ik heb mijzelf het doel gesteld om in de komende jaren financieel onafhankelijk te worden.

Mijn expertise:

Iedereen heeft zijn of haar eigen handigheidjes. Zo vind ik mijzelf expert op de volgende punten:

 • Besparen:
  Ik heb veel ervaring in besparen. Net die laatste euro uit een aanbieding knijpen, zoveel mogelijk uit je spaarpunten halen en zeker niet teveel betalen. Ik vind het heel leuk om zulke vergelijkingen te maken en je zal dus ook regelmatig op mijn blog daar iets van terugzien.
 • Crowdfunding:
  In mijn weg naar financiële onafhankelijkheid doe ik veel aan crowdfunding. Geld uitlenen en met rente terugbetaald krijgen. Ik heb contact met meerdere crowdfunding platformen en schrijf er met regelmaat over.
  Ik heb crowdfund-ervaring sinds 2013. Ervaring die ik graag met je deel.
 • Uitleg:
  Ik leg graag dingen uit. Hoe werken die moeilijke financiële systemen nou het beste? Waar moet je rekening mee houden en wat houden al die specifieke regeltjes nou in?
 • Praatgraag:
  Ik heb altijd mijn mening klaar. Ik vind overal iets van en hou ervan om dit op papier te zetten. Volledig onderbouwt waarom ik het nou niet eens ben met een bepaald artikel. Waarom je sommige dingen nou wel of niet zou moeten doen en een frisse blik op zaken die eigenlijk heel normaal zijn. Laat je vooral verrassen!

Het doel van deze site:

Deze site heeft meerdere doelen. Allereerst mijn stok achter de deur. Voor mij een mooie methode om actief met mijn doel bezig te zijn, maar ook vreugdevol terug te kijken naar wat ik allemaal al ondernomen heb.
Als tweede wil ik jou, de lezer van deze site, vermaken, enthousiasmeren en informeren.  Ik vind het altijd heel leuk om te vertellen over al mijn bezigheden, maar vaak vinden mensen het een soort van ongemakkelijk. Er heerst toch een soort taboe op het praten over geld. Toch probeer ik van alles aan je uit te leggen, te vertellen en je te inspireren. Mijn doel om eerder te stoppen met werken is een levensstijl die heel leuk is. Juist omdat er zo’n taboe heerst op geld, is het goed dat er op het internet zo’n enorme hoeveelheid informatie beschikbaar is. Deze site moet één van die vaste bronnen op het internet worden.
En als laatste doel: minder werken. Deze site kost geld, maar ik hoop er ook iets mee te verdienen. Het aantal advertenties is beperkt, maar ik hoop er uiteindelijk toch iets aan over te houden.  Regelmatig plaats ik linkjes naar producten, wordt een blog gesponsord en zie jij dus iets van een advertentie op deze site. In eerste instantie om de kosten van de site terug te verdienen, maar wie weet hou ik er nog eens iets leuks aan over. Daarbij zorg ik er altijd voor dat de inhoud overeenkomt met mijn doel: Eerder kunnen stoppen met werken. Ik zal niets publiceren waar ik zelf niet achter sta. Een extra zakcentje is leuk, maar niet ten koste van de kwaliteit van deze site.

Contact

Natuurlijk vind ik het heel leuk als je contact met mij op wil nemen. Dat mag met vragen, feedback of gewoon een leuke opmerking. Onder elke blog kan je een reactie achterlaten en alle reacties lees ik. Daarnaast mag je mij natuurlijk ook altijd een mailtje sturen. Dat kan naar  svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl.