Wat levert een interview op?

Bekendheid geven aan Stoppen voor mijn Vijftigste. Het was één van de doelen die ik begin 2019 had. Meer lezers naar mijn blog halen, leuke artikelen blijven schrijven en vooral inspireren. Niet alleen maar roepen hoe goed het gaat, maar juist iemand eens aan het denken zetten. Ondertussen zijn we ruim vijf maanden verder en ben ik nog steeds druk bezig met dat doel. Een middel dat ik heb ingezet is het geven van interviews. Wie weet ken je mijn blog door één van die interviews of denk je nu: “Huh… Interviews?” Nou, vandaag dus eens de resultaten van die interviews die ik in de afgelopen maanden heb gegeven (plus natuurlijk een linkje naar de interviews).

Een interview geven is leuk, maar geen garantie tot succes

Een inkoppertje, maar ik kan hem niet laten. Ik heb namelijk wel meer interviews gegeven. Echter zijn er tot nu toe maar drie gepubliceerd. Wel een voorwaarde voordat je daadwerkelijk het nut hebt van een interview: gepubliceerd worden. Al eerder schreef ik over een interview dat helaas niet gepubliceerd is.

Nieuwe kansen door interviews

Natuurlijk even terug naar de titel. Wat levert zo’n interview mij nou op? Nou, heel veel! Naast dat er uit mijn kennissenkring heel veel positieve reacties kwamen  (“He, ik heb je gezien in de krant!”), heeft het mij ook vele kansen en connecties opgeleverd. Hieronder een overzicht wat er allemaal naar aanleiding van die interviews is gebeurd:

Meer bezoekers naar mijn blog

Wat ik heb ervaren, is dat het heel positief is om eens via andere kanalen iets te publiceren. Mensen die normaal nooit een blog lezen, komen dan nu opeens wel op jouw blog terecht. En dat heb ik zeker wel teruggezien. Waar ik in de laatste maanden van 2018 zo rond de 12.000 paginaweergaven per maand zat, had ik er na het eerste interview in januari al 15.000. Ondertussen zijn we drie interviews verder. In heel 2018 had ik 130.000 pagina weergaven. We zijn nu nog niet eens halverwege het jaar en de teller staat al op 110.000. Een stijgende lijn die niet te ontkennen valt.

Nieuwe connecties

Via LinkedIn heb ik meerdere berichtjes en uitnodigingen gekregen. Wilt u een connectie met mij worden? Ken je ons platform al? Kopje koffie doen? Hoewel voor mij nog totaal onbekend terrein, is dit toch wel erg leuk om te ervaren. Hier lees je bijvoorbeeld mijn blog over de kop koffie met de eigenaar van Elkeweekgeld.nl. Hij is al financieel onafhankelijk, dus voor mij was dit erg inspirerend en leerzaam!

Wil je in mijn bedrijf investeren?

Als je een interview leest met iemand die investeert in bedrijven, kan je altijd eens een balletje opgooien. Door meerdere kleine ondernemers ben ik benaderd om te investeren in hun bedrijf. Natuurlijk gun ik het hen van harte. Iedere ondernemer met een gedegen plan moet een lening kunnen krijgen. Maar (helaas voor hen) niet op die manier. Ik blog met regelmaat over crowdfunding en dat is ook mijn manier van investeren. Ja, ook ik betaal daar kosten aan, maar dat dekt voor mij wel de onderzoekskosten die ik anders zelf had moeten doen. In alle gevallen heb ik de ondernemers dus verwezen naar de verschillende crowdfuning platforms. Simpelweg omdat ik zelf niet de middelen heb om het bedrijf te screenen.

Nog meer bespaartips

Ik heb er recent al over geblogd: de bespaartip van Dirk. Naar aanleiding van het tweede interview kreeg ik een boodschappenpakket met allerlei producten toegestuurd. Een hele leuke actie die ik zeer zeker waardeerde.

Bijna op TV

Bewust met ons geld omgaan doen we zeker. Maar hoe bewust zijn we dan en hoeveel levert het op? Met die vraag ben ik benaderd door het programma “Hoeveel ben je waard?”. Was ik toch bijna op TV geweest. Ik vind echter wel dat de dingen die ik doe, een toegevoegde waarde moet hebben. Natuurlijk is het heel leuk om mee te doen met een dergelijke waarde en zou het wellicht nog meer lezers opleveren voor SVMV, maar ik kan zelf wel berekenen hoeveel ik waard ben. Ik heb dan ook zelf besloten om hier niet aan mee te doen.

De gegeven interviews

Uiteindelijk heb ik drie interviews gegeven. De linkjes hieronder verwijzen ernaar. Hoewel ze allemaal met mij zijn en dus de antwoorden natuurlijk wel een overeenkomst hebben, zijn ze alle drie heel anders geworden. Dat komt simpelweg omdat de interviews over hele andere onderwerpen gingen, namelijk over de volgende drie onderwerpen:
Een interview over mijn investeringen
Een interview over onze relatie tussen geld en geluk.
Een interview over mijn doel.
Stiekem vind ik het heel spannend, want dit is een volgende stap uit de anonimiteit treden. Natuurlijk ben ik wel heel benieuwd wat je ervan vindt. Kende je de interviews al, of zijn ze totaal nieuw voor je? Ik ben benieuwd naar je reactie. Stuur je liever een persoonlijk mailtje? Dat kan natuurlijk ook naar svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl.

Help SVMV

Ik ben druk bezig om te streven naar mijn doel om meer bezoekers te krijgen naar deze blog. Dat lukt, maar kan ik niet alleen. Ook jij kan mij helpen. Meer bezoekers betekent namelijk niet automatisch een hogere waardering bij zoekmachines. Iets wat wel heel belangrijk is. Zoekmachines kijken onder andere ook naar het aantal volgers en linkjes naar jouw site. Je kan mij dus helpen door mij te volgen en mijn blogs te delen. Dat kan bijvoorbeeld op facebook of via mijn nieuwsbrief. Deze vind je rechts bovenaan deze pagina. Juist daarmee laat je weten de inhoud van Stoppen voor mijn Vijftigste te waarderen. Hoe meer waardering, hoe meer mensen er worden doorverwezen naar deze site. En ik denk oprecht dat er heel veel mensen wat kunnen leren van blogs zoals deze.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.