Spotify Premium al vanaf €2,50 per maand!

Mijn vriendin en ik zijn allebei fan van Spotify. Er staat zoveel muziek op, dat er altijd wel iets is wat we leuk vinden. In een wereld waarin we steeds minder zelf hebben, maar wel toegang willen hebben tot alles, is Spotify dan toch wel de uitkomst. Alleen is €10 per maand nog best aan de prijzige kant… Gelukkig kan het goedkoper!

Geen rekken vol CD’s

Wat was dat lekker… Bladeren door de vele cd’s die bij de Free Record Shop stonden. Nog steeds loop ik graag een muziekwinkel even binnen. Gewoon om te neuzen. Kopen gebeurt eigenlijk nooit niet meer. Ik hoef niet perse een cd te hebben. Op Spotify staat vrijwel alles, dus waarom zou ik. Ik hoef niet zo nodig kasten vol met cd’s te hebben. Want op die ene cd staat dat ene nummer en op de andere staat dat andere nummer. Met Spotify gaat dat dan toch veel makkelijker.

Niets meer illegaal

Met de komst van Spotify is er ook nog iets anders verdwenen. Niet alleen de platenwinkels, maar ook het illegale downloadnetwerk verdwijnt steeds een beetje meer. Er is ondertussen een prijs bereikt die iedereen ervoor over heeft. €15 voor een cd is best behoorlijk. Terwijl €10 per maand voor onbeperkt muziek al een stuk schappelijker is. Dan heb je weliswaar geen bezit over de cd, maar je kan dan wel onbeperkt luisteren. Ik heb de keuze dan snel gemaakt.

Maar het kan goedkoper!

€10 per maand lijkt niet veel, maar het is toch weer €10. Samen met mogelijke andere abonnementen slipt er toch elke maand weer wat geld weg. Gelukkig zijn er alternatieven. Het kan goedkoper! Zo had men vroeger drie abonnementsvormen:
– Gratis: Je betaalde niets, maar kreeg tussendoor reclame en kon niet zelf het nummer kiezen
– Unlimited: Voor €5 kon je op een computer onbeperkt luisteren, maar op je telefoon kreeg je gewoon reclames en kon je niet zelf jouw nummers kiezen (niet meer verkrijgbaar)
– Premium: onbeperkt luisteren naar alle nummers. Zowel online als offline op computer en telefoon voor €10 per maand.

Premium kan goedkoper

Het premium abonnement kan goedkoper! Je moet alleen even weten welke vormen van korting er zijn. Allereerst: ben je student, regel dan je korting! Studenten krijgen bijna overal korting, dus ook bij Spotify. Je krijgt een jaar lang 50% korting, wat je kan verlengen zolang je student bent. Gewoon even fixen dus!
Ben je nou geen student, maar wil je wel korting? Kijk dan even naar de samenstelling van het huishouden. Woon je niet alleen? Dan kan het goedkoper! Spotify heeft namelijk ook een Premium Family abonnement. Voor €15 per maand kan jij, samen met 5 mensen waarmee je op hetzelfde adres woont, Spotify Premium gebruiken. De enige voorwaarde is dat je op hetzelfde adres woont. Woon je dus met z’n zessen in één huis, dan heb je al Spotify voor slechts €2,50 per maand (zolang je natuurlijk eerlijk de rekening deelt). Daarbij heeft iedereen z’n eigen account, voorkeuren en afspeellijsten. Het enige wat je dus echt deelt is de rekening.

Het maximale uit Spotify halen? Koop een Chromecast!

Maar, als je dan van muziek houdt, hou je ook van goeie kwaliteit geluid. En dat lukt niet altijd met die telefoon speakertjes. De oplossing die wij daarvoor hadden was een mooie bluetooth box van JBL, maar zodra de telefoon te ver weg was, ging het geluid haperen en hadden we alsnog niets.
Gelukkig is er nog een mooie stereo installatie in ons huis aanwezig. Daarop hebben wij een nu de Chromecast Audio aangesloten. Met Spotify kan je aangeven: speel af op de Chromecast en het geluid komt direct uit de speakers van de stereo. De Chromecast haalt de muziek direct van internet, dus ik ben niet meer afhankelijk van de Bluetooth verbinding. Zo maak je voor slechts €40 van jouw oude stereo een apparaat die alle bronnen van internet combineert met die mooie geluidskwaliteit. Wat mij betreft een aanrader!

4 gedachten over “Spotify Premium al vanaf €2,50 per maand!”

 1. Goede tip, wij hebben sinds een paar weken ook Spotify Family. We kwamen er achter dat we bijna allemaal een Premiumabonnement hadden. Zonde natuurlijk.

  Wat betreft je Chromecast, werkt dat goed? Ik heb zitten kijken naar Sonos, maar dit klinkt alsof het bijna hetzelfde is.

  Beantwoorden
  • Die Chromecast werkt heerlijk! Het enige nadeel is dat je geen YouTube filmpjes erop af kan spelen. Sonos werkt in principe bijna hetzelfde. Alleen dan zit de box erin gebouwd en werkt het met een aparte app. Zeker ook een goed alternatief, maar als je nog een goede set hebt, raad ik toch die Chromecast aan. Die is tenslotte veel goedkoper!

   Beantwoorden
 2. 10 euro per maand voor onbeperkt naar bijna alle muziek die ooit is uitgebracht luisteren en dat nog te duur noemen, werkelijk schaamteloos gedrag over de rug van artiesten die daarvoor financieel keihard door dit soort bedrijven de duimschroeven wordt aangedraaid en daar dus voor bloeden (en nee dan heb ik het niet over de 250 best verdienende). Dit is nou het probleem van de hedendaagse consumptie maatschappij van meer, meer, meer en goedkoper, goedkoper, goedkoper in een notendop waardoor de wereld ondertussen met een razende vaart voor volgende generaties naar de knoppen wordt geholpen. Voor een habbekrats bestellen bij Alie Express uit China, bij Primarkt voor 2,50 een nieuwe bloes kopen, garnalen laten pellen in Turkije en weer terughalen, en voor 15 euro lekker vliegen naar Barcelona. Begrijp me niet verkeerd ook ik ben zeker van het besparen waar het verantwoord kan maar realiseer je wel dat dit verwende massa consumptie gedrag keihard ten koste van mens, dier en de planeet gaat, en we bijv. mede daardoor in de huidige Corona ellende zijn terechtgekomen.

  Beantwoorden
 3. @Sander; makkelijk praten als je geld genoeg hebt of het graag over de balk smijt.
  Voor jou is € 10,- misschien niet veel, maar voor veel mensen wel.
  En met die artiesten hoef je echt geen medelijden te hebben.
  Een vuilnisman krijgt veel minder betaald!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.