Mijn bloginkomsten

Ik heb altijd al geroepen: Ik wil geld verdienen met deze blog. Allereerst om de kosten te dekken, maar als er daarnaast nog wat extra overblijft lijkt me dat erg leuk. Maar hoe kan je nou geld verdienen met een blog? Kom ik dit jaar uit de kosten en hoe zijn mijn inkomsten ten opzichte van vorig jaar.

Geld verdienen met een blog

Er zijn vele manieren om geld te verdienen met een blog. Zo kan je potentiële klanten doorverwijzen, advertenties plaatsen, bedrijven laten betalen om link op te nemen, iets verkopen op je blog of zelfs je hele blog verkopen. Allerlei manieren, vormen en smaken om er een extra zakcentje uit te halen. De ene werkt wat beter of eenvoudiger dan de ander, maar het is vrijwel allemaal mogelijk om te doen. Hieronder ga ik in op de drie manieren die ikzelf toepas:

Advertenties

Zoals je hier aan de rechterkant al ziet, staan daar twee advertenties. Elke keer als die op jou scherm staan, krijg ik daar €0,00001 voor (of iets meer, net hoe graag de adverteerder wilt dat jij de advertentie ziet). Klik je erop, krijg ik een wat groter bedrag. Voor mij als blogger is dit een eenvoudige methode om net een extra zakcentje te verdienen.

Affiliate links

Ik verwijs je wel eens door naar een webshop of ander product. Grote kans dat dat een affiliate link is. Met deze link wordt er aan die website aangegeven dat ik jou door heb gestuurd. Schaf je vervolgens wat aan, krijg ik een percentage van de aanschafwaarde.

Een gesponsorde blog

In het geval van een gesponsorde blog schrijf ik een blog en verwerk ik daarin een link, waar een bedrijf dan voor bereid is te betalen. Een lastigere manier van geld verdienen, want er komt veel meer bij kijken. Waar je normaal een linkje kan plaatsen of een advertentie, moet je hier onderhandelen over van alles. De prijs, inhoud, onderwerp, publicatiedatum en ga zo maar verder. Vaak leveren deze blogs dan wel weer heel goed op!

Bloginkomsten uit 2018 vergeleken met 2019

2018 was voor mij al een goed jaar. Eigenlijk het eerste jaar dat er daadwerkelijk inkomsten uit mijn blog kwamen. Het jaar daarvoor was het voornamelijk opstarten. Maar als ik 2019 nou vergelijk met 2018, was het een erg goed jaar voor wat de inkomsten betreft. Ik verdiende met mijn blog namelijk 86% meer dan het jaar ervoor! Iets waar ik heel blij, maar vooral ook heel trots op ben. Want laten we eerlijk zijn, ook voor mij is dit nog behoorlijk nieuw.

De inkomstenverdeling

Natuurlijk is het dan ook leuk om te weten hoeveel ik nu met welk onderdeel verdiende. En in het kader van “een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden”, hieronder het overzicht:

Zoals je kan zien, zijn vooral de inkomsten uit affiliate links en gesponsorde blogs veel hoger geworden. En als je nu denkt: “maar zoveel meer reclame is er toch niet meer gemaakt?”, dan klopt dat! In aantallen heb ik namelijk exact hetzelfde aantal gesponsorde blogs geschreven als vorig jaar. Echter doordat er meer bezoekers en paginaweergaven waren, kon de prijs flink verhoogd worden.

Kostencompensatie

Helaas zijn niet alleen de inkomsten hoger geworden, ook de kosten zijn gestegen. Zo moest ik recent mijn hosting verlengen die zo’n 3x duurder is geworden. Ook zijn we ondertussen begonnen met onze podcast, waar ook de nodige investeringen in zitten. Kortom, de inkomstengroei is wat dat betreft ook zeker welkom.

Ik hou zeker wat over aan mijn blog

Een statement dat ik rustig durf te maken. Naast alle ervaring, verdien ik er ook nog wat mee. Niet dat ik bepaald rijk hiervan ga worden. Als ik het om ga rekenen kan ik beter in de supermarkt gaan werken tegen het minimumloon van een 15 jarige (das €2,84 per uur…). Maargoed, er zit flinke groei en nog steeds flinke potentie in. Wat mij betreft hoop ik deze groei dan ook zeker door te zetten!

Er is nog meer te vertellen

Natuurlijk stoppen de cijfertjes van een blog niet met de inkomsten. Zo kan ik natuurlijk ook hele stukken schrijven over de onderhandeling over de prijzen die ik vraag en de statistieken van SVMV. En geen zorgen, die blogs verschijnen binnenkort!
Lees hier de blog over hoe ik de prijs van een blog bepaal

3 gedachten over “Mijn bloginkomsten”

  1. Wat een mooie stijging van de inkomsten! Ik herken dat als je het gaat omrekenen naar uurprijs het bedrag laag is, maar nou ja, het plezier in het bloggen is ook wat waard denk ik dan altijd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.