Wat was er te vieren in 2020

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Ik hoop dat alles veilig is verlopen en dat we allemaal een gezonden en goede start hebben kunnen maken in 2021. Toch wil ik nog even terugblikken op 2020. Hoewel ik natuurlijk hoop dat 2021 stukken beter gaat zijn dan afgelopen jaar, zijn er natuurlijk ook goede dingen gebeurd. Dingen die leuke herinneringen oproepen. Waar je met heel veel plezier aan terug gaat denken in de komende jaren. Ook ik wil nog even terugblikken op de leuke dingen van 2020. Wat eigenlijk ging er toch ook wel heel veel wel goed!

Meer lezen

Dat mij dit is overkomen

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd hoe afhankelijk we met z’n allen zijn van Google. Waarschijnlijk niet zo expliciet, maar ga maar eens na hoe vaak jij Google gebruikt. En dan niet alleen de zoekmachine. Ook Google Maps, Google afbeeldingen, Gmail en ga zo maar door. Vele producten heeft Google in de loop der jaren op de markt gebracht. Misschien nog wel een van de grootste Google producten die hier niet genoemd is: Android. Ook die telefoonsoftware komt van de ontwikkelaars van Google. We zijn best wel afhankelijk dus als het gaat om Google. En dus ook van het algoritme van Google. Want als jij even ‘Googelt’, bepaalt het algoritme wat er bovenaan komt te staan.

Meer lezen

Wat wordt er verdiend aan een kraslot

Over een paar dagen is het weer december. En dat betekent: Krassen! De jaarlijkse traditie van de decemberkalender begint weer. Vroeger in de vorm van een adventskalender met chocolaatjes, tegenwoordig een kraslot met 31 vakjes die open gekrast mogen worden. Maar altijd weer ben ik dan benieuwd: hoe maken ze die winstkans zo hoog en verdienen ze er alsnog geld aan. Dus dat ga ik vandaag maar eens berekenen. Wat voor geldbedragen gaan er nou om in zo’n krasloten-spel.

Meer lezen

Zekerheid kost rendement

“Let op, resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.” Dat ene zinnetje haalt vrijwel elke reclame onderuit. Ook die berekening die veel FIRE aanhangers gebruiken wordt ermee volledig kapot gemaakt. Want ja, het is heel leuk dat er in de afgelopen 100 jaar gemiddeld 7% rendement op jaarbasis is gemaakt, maar wat heb je daar nou voor de toekomst aan. Het biedt geen garantie. Je kan er dus heel leuk mee gaan rekenen, maar effectief heb je er niks aan. Als ik nu €100.000 stop in een bedrijf dat morgen failliet gaat, dan ben ik mijn geld kwijt. Ook al had het bedrijf hiervoor elk jaar winsten van meerdere procenten. Dat hele sparen, investeren en ga zo maar door is dus vooral een gok. Je weet eigenlijk nooit hoe het precies zal eindigen. Sommigen vinden dat helemaal niet erg. Maar wil je een beetje meer zekerheid, dan gaat dat ten koste van het rendement. Maar hoeveel kan die zekerheid je dan kosten?

Meer lezen

Jouw CO2 uitstoot compenseren zonder dat het geld kost!

Oef, gevoelig onderwerp! De CO2 uitstoot van de gemiddelde aardbewoner is te hoog. Dit broeikasgas komt in de lucht door bijvoorbeeld de verbranding van fossiele grondstoffen. Die benzine- of dieselauto draagt bij, maar ook het verwarmen van ons huis op aardgas, de stroom dat in een steenkolencentrale wordt opgewekt en ga zo maar door. Daarnaast is er door de productie en transport van alles wat wij gebruiken ook de nodige CO2 uitstoot en door de groeiende hoeveelheid CO2 in de lucht, warmt de aarde op met alle gevolgen van dien. Maar, ik ben nu achter een bedrijf gekomen dat de oplossing heeft. Via hen kan je jouw CO2 compenseren. En het gaafste aan hun product: het kost geen geld, het levert geld op!

Meer lezen

Hiep Hiep Hoera!!

Ja, dit is toch altijd wel een feestje waard. Mijn blog is jarig! Of nou, eigenlijk morgen, maar ik vier het gewoon vandaag. Op 4 november 2016 kwam mijn eerste blog online. Iets over mijzelf, waar ik mee bezig ben en waarom ik mijn blog ben gestart. Vier jaar geleden. Er is veel gebeurd en een hoop veranderd. Hoe gaat het nu met SVMV? Valt er wel wat te vieren? En waar ga ik in de komende tijd naartoe?

Meer lezen

Leren leren leren

Toen ik klaar was met mijn studie en aan het solliciteren ging, vroeg men: wat wil je gaan leren? Ik heb toen letterlijk geantwoord: ik heb net acht jaar studie achter de rug, laat me eerst maar eens gaan werken. Ik was een beetje leer-moe. Na al die jaren volle focus op leren en ontwikkelen, … Meer lezen