Een goedkope hotelovernachting

Afgelopen weekend zijn we er een nachtje tussenuit geweest. Niet extreem ver weg of om de horecabeperking te ontlopen, maar om gewoon er even tussenuit te zijn. We moesten sowieso al op zaterdagochtend bijtijds bij een afspraak zijn, dus hebben er een overnachting bij gezocht. Maar waar begin je dan? Hoe begin je met zoeken naar een hotelkamer en hoe voorkom je nou dat je de hoofdprijs ergens voor betaalt? Ik neem je mee in ons zoekproces!

Meer lezen

Weet jij al wat je nodig hebt?

Besparen, minder kopen, ontspullen en niet trappen in allerlei reclames. Ik blog er met regelmaat over en dan kom ik nu opeens met iets kopen…? Raar scenario. Het is ook misschien wel gek om het daarover in oktober te hebben. De herfst is pas net begonnen en het is voor de meesten zo’n maand dat er niet zo veel gebeurt. Het is wat kouder, het weer is omgeslagen en hoewel de kruidnoten wel al lang in de schappen liggen, is de sint er ook nog lang niet. Waarom zou je iets nodig hebben?

Meer lezen

Schaarste verkoopt goed

FOMO, Fear Of Missing Out, is een begrip dat in de afgelopen jaren steeds groter is geworden. Bang zijn om iets te missen. Dat mogelijk te leuke feestje waar je dan toch niet bij was. Die nieuwsupdates op social media van al jouw contacten. Het aller-allerlaatste nieuws wat vijf seconden geleden is gepubliceerd. Eigenlijk willen we gewoon nooit en te nimmer iets missen. En dat kan ook steeds makkelijker. Tegenwoordig heeft iedereen wel een mobieltje met internet, dus echt moeite doen om bij te blijven hoef je steeds minder. Maar FOMO is er ook op commercieel gebied. En juist daar wil ik het vandaag eens over gaan hebben. Want stel je voor dat je die ene aanbieding mist…

Meer lezen

Besparen tijdens het klussen

Ondertussen ben ik al een paar jaar trotse eigenaar van mijn eigen appartement! En toen ik het kocht, ben ik daar best wel even in bezig geweest. Nieuw laagje verf, dingen die kapot waren repareren en ga zo maar door. Geen gigantische verbouwing, maar toch alle hoekjes en gaatjes van het appartement even door. Gelukkig voor mijn blog zijn er bij deze verbouwing ook weer zaken naar boven gekomen om op te besparen! Hierbij dus wat bespaartips voor tijdens het klussen van de (bijna) ervaringsdeskundige:

Meer lezen

Haal het meeste uit je airmiles

Iedereen kent ze wel. Je krijgt ze bij de Albert Heijn, Etos, Shell, Praxis en tot een aantal jaar geleden ook bij V&D en Dixons. Ik denk dat dit wel een van Nederlands meest gebruikte spaarprogramma’s is. Ook ik spaar ze al jaren. Maar echt veel doe ik er niet mee… Airmiles

Meer lezen

Snoepjes

Ik ben een hele grote snoepkont. Echt, er zijn bijna geen snoepjes die ik niet lekker vind. Dropjes, winegums, toffee’s, chocolaatjes en ga zo maar door. En dan het liefst in alle soorten en maten! Zoet, zout, in combi, hard, zacht, gesuikerd, zo zuur dat je gezicht scheef trekt, zo zoet dat m’n vullingen ervan uitvallen of zo zout dat mijn bloeddruk zorgwekkend wordt.

Meer lezen

Belasting en donaties: Hoe haal je het meeste uit je geld

Een van de grootste ergernissen van de mens: belasting. Over je inkomen betaal je belasting. Vervolgens koop je iets, waarover je weer belasting betaalt. En als de overheid vindt dat de belasting op een product nog niet hoog genoeg is, gooien ze er nog wat accijns bovenop.

Ook ik baal natuurlijk van al die belastingen die betaald moeten worden. Het vertraagt namelijk enorm in mijn weg naar financiële onafhankelijkheid. Gelukkig kan je je redelijk goed verdiepen in het Nederlandse belastingstelsel. Wanneer moet je wat betalen, welke voordelen kan je behalen en wanneer kan je belasting terug ontvangen.

Meer lezen