Wanneer ben je bereid ergens voor te betalen?

Geld uitgeven. De één doet het het liefst zo min mogelijk, van de ander is het een hobby en de laatste probeert het zo efficiënt mogelijk te doen. Maar, in de meeste gevallen ontkom je er niet aan om geld uit te moeten geven. Bij gebrek aan een moestuin, moet je toch ergens eten kopen. Als je niet zelf extreem handig bent, moet toch iemand anders dat huis voor je bouwen, de grond moet je vervolgens kopen en aangezien de meesten van ons geen elektriciteit en/of (voldoende) gas kunnen opwekken, betalen we ook daarvoor. Nou, de lijst van verplichtingen is nog veel langer, dus ik ga snel door. Wat als je nou de keuze hebt om ergens wel of niet voor te betalen. Wat als je zelf mag kiezen of je iets gratis wilt hebben, of dat je er toch iets voor over hebt. Voor meer functies of betere ondersteuning. Ik ga vandaag eens een aantal zaken af waar je soms die keuze krijgt. Betaal ik ervoor, of ga ik toch voor de gratis variant.

Lees meer

Een goedkope hotelovernachting

Afgelopen weekend zijn we er een nachtje tussenuit geweest. Niet extreem ver weg of om de horecabeperking te ontlopen, maar om gewoon er even tussenuit te zijn. We moesten sowieso al op zaterdagochtend bijtijds bij een afspraak zijn, dus hebben er een overnachting bij gezocht. Maar waar begin je dan? Hoe begin je met zoeken naar een hotelkamer en hoe voorkom je nou dat je de hoofdprijs ergens voor betaalt? Ik neem je mee in ons zoekproces!

Lees meer

Weet jij al wat je nodig hebt?

Besparen, minder kopen, ontspullen en niet trappen in allerlei reclames. Ik blog er met regelmaat over en dan kom ik nu opeens met iets kopen…? Raar scenario. Het is ook misschien wel gek om het daarover in oktober te hebben. De herfst is pas net begonnen en het is voor de meesten zo’n maand dat er niet zo veel gebeurt. Het is wat kouder, het weer is omgeslagen en hoewel de kruidnoten wel al lang in de schappen liggen, is de sint er ook nog lang niet. Waarom zou je iets nodig hebben?

Lees meer

Schaarste verkoopt goed

FOMO, Fear Of Missing Out, is een begrip dat in de afgelopen jaren steeds groter is geworden. Bang zijn om iets te missen. Dat mogelijk te leuke feestje waar je dan toch niet bij was. Die nieuwsupdates op social media van al jouw contacten. Het aller-allerlaatste nieuws wat vijf seconden geleden is gepubliceerd. Eigenlijk willen we gewoon nooit en te nimmer iets missen. En dat kan ook steeds makkelijker. Tegenwoordig heeft iedereen wel een mobieltje met internet, dus echt moeite doen om bij te blijven hoef je steeds minder. Maar FOMO is er ook op commercieel gebied. En juist daar wil ik het vandaag eens over gaan hebben. Want stel je voor dat je die ene aanbieding mist…

Lees meer

Besparen tijdens het klussen

Ondertussen ben ik al een paar jaar trotse eigenaar van mijn eigen appartement! En toen ik het kocht, ben ik daar best wel even in bezig geweest. Nieuw laagje verf, dingen die kapot waren repareren en ga zo maar door. Geen gigantische verbouwing, maar toch alle hoekjes en gaatjes van het appartement even door. Gelukkig voor mijn blog zijn er bij deze verbouwing ook weer zaken naar boven gekomen om op te besparen! Hierbij dus wat bespaartips voor tijdens het klussen van de (bijna) ervaringsdeskundige:

Lees meer

Haal het meeste uit je airmiles

Iedereen kent ze wel. Je krijgt ze bij de Albert Heijn, Etos, Shell, Praxis en tot een aantal jaar geleden ook bij V&D en Dixons. Ik denk dat dit wel een van Nederlands meest gebruikte spaarprogramma’s is. Ook ik spaar ze al jaren. Maar echt veel doe ik er niet mee… Airmiles

Lees meer

Snoepjes

Ik ben een hele grote snoepkont. Echt, er zijn bijna geen snoepjes die ik niet lekker vind. Dropjes, winegums, toffee’s, chocolaatjes en ga zo maar door. En dan het liefst in alle soorten en maten! Zoet, zout, in combi, hard, zacht, gesuikerd, zo zuur dat je gezicht scheef trekt, zo zoet dat m’n vullingen ervan uitvallen of zo zout dat mijn bloeddruk zorgwekkend wordt.

Lees meer