Een goedkope hotelovernachting

Afgelopen weekend zijn we er een nachtje tussenuit geweest. Niet extreem ver weg of om de horecabeperking te ontlopen, maar om gewoon er even tussenuit te zijn. We moesten sowieso al op zaterdagochtend bijtijds bij een afspraak zijn, dus hebben er een overnachting bij gezocht. Maar waar begin je dan? Hoe begin je met zoeken naar een hotelkamer en hoe voorkom je nou dat je de hoofdprijs ergens voor betaalt? Ik neem je mee in ons zoekproces!

Alle hotelaanbieders op een rijtje

Natuurlijk, hoe logisch is het om direct te gaan zoeken bij vergelijkingswebsites. Booking.com, Google, hoteldeals en ga zo maar door. Ik heb nogal wat websites bekeken. En bij elke site die we tegenkwamen, was het vechten geblazen. De goedkoopste hotels waren eigenlijk allemaal al vol. En we wilden er gewoon even tussenuit. In het bos kunnen wandelen en uitslapen zonder voor ons eigen ontbijt te hoeven zorgen. De prijzen voor een kamer gingen al snel richting de €100. Vrij prijzig al zeg ik het zelf. Dus toch nog maar even verder kijken.

Zoeken op andere mogelijkheden dan hotelovernachtingen

Ja, optie twee is dan natuurlijk een beetje uitzoomen. Je blik verbreden. Daarom is de zoektocht ook verder gegaan naar Bed and Breakfasts. Maar ook daar liepen we eigenlijk tegen hetzelfde punt aan. Het was al vol of de prijs schoot de pan uit. De enige goedkope opties waren hostels. Voor een paar tientjes mochten we dan met zes anderen in één van de vier stapelbedden op een kamer. Nou, zo zagen we het nachtje weg nou niet echt voor ons.

Kortingscouponnen via derden voor een goedkope hotelovernachting

Door naar de volgende optie: kortingsbonnen kopen. Vouchers die je bij heel veel aanbieders kan kopen voor een prikkie. Bij NU.nl, het kruidvat, Hema en ga zo maar door. Dan koop je ‘een hotelovernachting voor €35’. Die was dan ook vrij snel gevonden. Maar van de kleine lettertjes schrok ik direct. Ik kon voor €35 een hotelovernachting kopen. Maar dan ben je er nog niet. En dat viel me meteen tegen. In dit geval dan niet, maar vaak komen er nog boekingskosten van €5 bij. Dan wilden wij graag een weekendovernachting hebben, waardoor er €10 per persoon per nacht bijkwam. Ook hadden we een hotel in de buurt van onze afspraak op het oog. Dit was een 4-sterren hotel. Ook daar kwam een toeslag bij van €5 per persoon per nacht. In totaal waren we voor het nachtje zelf in dit geval €64,95 kwijt. Nog steeds goedkoper dan bij de meeste anderen, maar er knaagde iets.

De partij die ertussen zit verdient er ook wat aan

Laten we eerlijk zijn. Al die NU’s en Kruidvaten verdienen er ook wat aan op het moment dat jij bij hen zo’n voucher koopt. Dan gaat dat vaak nog eens via een centrale partij, dus die wil er ook wat aan verdienen. Nou, zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan wie hier wat aan verdienen. Zo heb ik wel eens een aflevering van de keuringsdienst van waarde gedeeld waarin men inging op de kosten van zo’n kamer. En jawel, vele procenten werden door die derde partij afgesnoept. En dus ben ik nog één stapje verder gaan kijken. Kijken of het ook op een andere manier kan.

Hotel boeken op de eigen website

Ik ben eens gaan googelen naar de hotelketen die wij in gedachte hadden. Meer dan dat heb ik niet gedaan. En raad eens… BOEM! Actie! De hotelketen had nu zelf ook een actie. €25 per persoon, per nacht. Nou, dat klinkt te mooi om waard te zijn, dus ik ben snel de kleine lettertjes gaan lezen. €25 per persoon per nacht, exclusief toeristenbelasting. Verder geldt er geen weekendtoeslag, geen toeslag voor 4-sterrenhotels en ook geen reserveringskosten of iets dergelijks. Maar het werd nog mooier: dit was inclusief ontbijt ter waarde van €13,50. Zo blijkt maar dat de actie vanuit het hotel zelf vaak toch echt de goedkoopste is. We waren nu €50 kwijt voor twee personen inclusief ontbijt. Terwijl dat via zo’n voucher €64,95 voor de overnachting en €27 voor ontbijt zou kosten. Dat is bijna het dubbele!

Er tussenuit in tijden van Corona

Ja en ik heb dan toch de behoefte om nog heel kort hierover iets toe te lichten. Want eigenlijk moeten we met z’n allen zoveel mogelijk thuis blijven en ons houden aan alle corona maatregelen. Iets wat ook wij hoog in het vaandel hebben staan. Onze afspraak stond echter al enkele weken en ook deze overnachting was al geboekt voordat de maatregelen verder werden aangescherpt. Toch zijn we gegaan. Mondkapjes op (ook in het hotel), afstand houden en het verder gewoon rustig aan doen. We hebben juist alle drukte ontweken door de bossen in te gaan en wat langer uit te slapen. Ik wilde toch deze bespaartip met jullie delen. De actie (bij Fletcher hotels) loopt nog tot 20 december en volgens mij zijn zij niet het enige hotel dat kamers met regelmaat in de aanbieding doet. En sowieso is het natuurlijk altijd goed om te bedenken dat bookingswebsites en vergelijkers ook hun graantje meepikken. Zeker als je die extra kosten in je eigen zak kan houden!

3 gedachten over “Een goedkope hotelovernachting”

  1. Je hebt direct bij een hotel geboekt. Prima, dan is de kans groot dat je minder betaald dan via hotels.com of booking.com. Ik doe het nog anders. Ik ben lid van bijna alle hotelketens: accor, IHG, marriot.bonvoy. mijn vrouw heeft hiltonhonors. Hiermee krijg je verreweg de beste aanbiedingen.. en je spaart nog punten voor een gratis overnachting. Ook refund bij een onverwachte cancellation is net wat makkelijker, ze houden je immers graag als lid. Een aantal weken terug in 3/4 sterren hotel in amsterdam met ontbijt voor 60 euro- terwijl de prijs via booking.com ongeveer 90 euro was.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.