Snoepjes

Ik ben een hele grote snoepkont. Echt, er zijn bijna geen snoepjes die ik niet lekker vind. Dropjes, winegums, toffee’s, chocolaatjes en ga zo maar door. En dan het liefst in alle soorten en maten! Zoet, zout, in combi, hard, zacht, gesuikerd, zo zuur dat je gezicht scheef trekt, zo zoet dat m’n vullingen ervan uitvallen of zo zout dat mijn bloeddruk zorgwekkend wordt.

Maar waar ik elke keer weer van schrik, zijn die prijzen als ik langs de snoepautomaat loop. Of bij de kassa van de supermarkt…  Daar liggen alle rolletjes snoep nog even extra aangeprezen. Dan lijkt 90 cent voor zo’n rolletje niet veel. Het is tenslotte nog geen euro. Maar zijn mensen zich dan wel bewust van die prijs? Voor een rolletje van 90 cent krijg je 13 snoepjes. Dat is 7 cent per snoepje. Dat lijkt nog steeds niet heel veel. Je zal er geen boterham minder om eten. Maar wat nou als je diezelfde rol snoepjes in de aanbieding koopt? Met een beetje geduld lukt het mij vaak om 8 rollen voor 2 euro te kopen. Dat is nog maar 25 cent per rol, waar ook weer 13 snoepjes inzitten. 2 cent per snoepje. Van hetzelfde merk, dezelfde smaak en ga zo maar door. Effectief hetzelfde snoepje dus.

Ik wil het nu

Hebben mensen dan echt niet door, dat ze drieënhalf keer zoveel betalen. En dat alleen omdat ze NU dat snoepje willen hebben. Dat is toch eigenlijk belachelijk. Drie en half keer zoveel betalen omdat je het nu wilt hebben. Bij een erg goede aanbieding voor een doosje thee betaal je de helft. Dus als je die nu wilt hebben zit je op twee keer de aanbiedingsprijs. Bij het kopen van een nieuwe televisie, die je nu wilt hebben, betaal je misschien 30% meer ten opzichte van een aanbieding. Maar 3,5 keer zoveel betalen…?!?

Voorbereid op pad

En daarom houd ik ervan om voorbereid op pad te gaan. In mijn tas is altijd wel een snoepje te vinden. In mijn auto staat altijd wel een bakje drop en in mijn keukenkastje ligt een klein voorraadje om aan mijn suikerbehoefte te voldoen. Puur en alleen omdat ik weiger 3,5x zoveel te betalen. En, vaak probeer ik ook nog eens met een volle maag op pad te gaan. Simpelweg omdat het dan minder aantrekkelijk wordt om die snoepjes bij de kassa mee te nemen.

Besparen ten top

En elke keer als ik weer langs die snoepautomaat loop, ik in de rij bij de kassa sta, ik weer op de dagaanbieding in de shop van het tankstation word gewezen of in de to-go shop op het station sta, krijg ik weer een glimlach. Ik heb die snoepjes namelijk al VEEL goedkoper ergens anders gekocht.  Elke keer bespaar ik weer minimaal 50 cent, zonder dat ik er ook maar iets voor hoef te laten. Daar word ik nou echt gelukkig van.

Laat jij je wel eens verleiden door de kassa ‘aanbieding’?

8 gedachten over “Snoepjes”

 1. Ik laat me er echt NOOIT door verleiden en hou dezelfde strategie aan als jij. Bij de Kruidvat willen er nog wel regelmatig dat soort verpakkingen/rollen liggen in grootverpakking. Mijn moeder heeft een keer iets bij de kassa op de band gelegd en ik was echt ZO boos op haar.

  Beantwoorden
 2. Alles is relatief. Je kunt ook penny wise, maar pound foolish zijn. Bovendien kun je beter 1 x per week 90 cent uitgeven aan voor 1 rol dan elke week 2 euro voor 8 rollen. Je bent dan het dubbele kwijt en het gaat toch op. Bij mij althans.

  Beantwoorden
 3. Eigenlijk nooit moet ik zeggen. Ook niet op vakantie…. Ik ga net zo lief even langs een lokale supermarkt en pak de aanbiedingen daar 🙂 Scheelt een hoop en wat er bij de kassa ligt is toch alleen maar slecht voor je 😉

  Beantwoorden
 4. Je kan natuurlijk beter niet snoepen maar de verleiding kan idd heel groot zijn.. te veel suiker, en daar zit je zo aan, is verschrikkelijk slecht voor een lichaam. Straks stop je op je 50e maar wel met diabetis, wat voor kwaliteit van leven heb je dan nog..

  Beantwoorden
 5. Nee, ik laat me nooit verleiden door kassakoopjes. Wij kopen ons snoep bij de Sligro. Ik eet iedere dag een blokje vanillefudge en koop dat in bakken van 2 kilo. Daar doe ik dan ook heel lang mee. Mijn man Georg eet maar één soort drop en koopt dat ook in grootverpakking. Chocolade eten we ook, maar met mate.

  Beantwoorden
 6. Als ik ooit al snoep koop dan (vr)eet ik alles in één keer op. Hier dus helaas geen voorraadje.. Maar verleiden door het snoep bij de kassa laat ik mij niet. Want ik weet dat als ik één keer toegeef aan die behoefte, ik elke week voor de bijl ga. Klinkt best streng nu ik dit zo opschrijf, haha!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.