Ik ben financieel onafhankelijk

Laatst werd ik gevraagd voor een kop koffie. Op zich niets bijzonders, behalve dat het dit keer via mijn blog was. Naar aanleiding van een interview dat ik had gegeven, zijn wij met elkaar in contact gekomen. Na jaren van veel lezen, bewust omgaan met geld en goed investeren kan hij, voor zijn vijftigste, zeggen: “Ik ben financieel onafhankelijk”

Face to face

Bloggen is behoorlijk anoniem. Hoewel de nodige mensen weten dat ik bewust met mijn geld omga, investeer en over al dat een blog schrijf, schrijf ik deze stukjes toch nog in een bepaalde anonimiteit. Regelmatig mail ik op en neer met een aantal van jullie, maar daar houdt het toch wel op. En dan krijg je opeens zo’n uitnodiging om een kop koffie te doen. Dat is dan toch opeens wel even anders.

“Soortgenoten”

Het klinkt misschien wat vreemd, maar toch is het dan heel gaaf om gelijkgestemden tegen te komen. Anderen die ook heel bewust met geld omgaan, slimme dingen ermee weten te doen en daarmee financiële onafhankelijkheid hebben bereikt. Hoewel ik daar nog niet ben, was mijn gesprekspartner al twee jaar financieel onafhankelijk. Hij hoeft niet meer te werken voor z’n geld. Heel gaaf om met zo iemand dan het gesprek aan te kunnen gaan en de hemd van het lijf te kunnen vragen. Want stiekem wil je dat natuurlijk dan wel weten: “Hoe is het om financieel onafhankelijk te zijn?”

Financieel onafhankelijk worden kan op verschillende manieren

Eén van de zaken die ik mee heb genomen uit ons gesprek, is dat er niet één manier is om financieel onafhankelijk te worden. Zo ben ik druk bezig met crowdfunding, zweren anderen weer bij trackers of vastgoed en doen anderen het weer op een hele andere manier. Tijdens ons koffiegesprek hadden we het over het handelen in opties. Wekelijks een actieve koop doen op basis van kennis en ervaring en daarmee goede marges behalen. Hoewel ik dat best eng vind, kan je dus ook op die manier financieel onafhankelijk worden.

Hoe is het om financieel onafhankelijk te zijn?

De brandende vraag natuurlijk. Want wat doe je als je opeens zoveel tijd hebt. Hoe reageren collega’s erop dat je weggaat, maar niet voor een andere baas gaat werken. En om heel eerlijk te zijn had ik het antwoord wel een beetje verwacht. Het is heel fijn om zoveel tijd te hebben. In het begin genieten van alle tijd die je opeens hebt en alle dingen die je kan doen. Maar toch kriebelt er iets. Er is toch een behoefte om iets te doen. Naast vrijwilligerswerk, tijd voor de kinderen en leuke dingen, is er nog iets nieuws ontstaan. Een model. Een model dat voor je berekend welke opties er aangekocht moeten worden.

Na je pensioen krijg je het alleen maar drukker

Gepensioneerden roepen dit altijd. En ook al ben je financieel onafhankelijk en hoef je niet meer te werken, we moesten in de verre toekomst een datum plannen, omdat we eerder niet konden. En dat zie ik ook bij mijzelf gebeuren. Hoewel het een heel ander leven is, zal je het niet zomaar rustiger krijgen. Je krijgt het anders druk. Ondertussen wordt het zelf ontwikkelde model, waar ruim een jaar aan is gewerkt, verkocht in abonnementsvorm. Best wel gaaf als je ziet wat je dus met al die tijd op poten kan zetten.

Benieuwd?

Wil je meer informatie hebben over dat model? Kijk dan eens op www.elkeweekgeld.nl. Daarbij wil ik direct de opmerking maken dat de risico’s van het investeren er natuurlijk altijd zullen zijn. Daarnaast is dit een hele andere weg naar financiële onafhankelijkheid. Zoals ik eerder al noemde doe ik dat via crowdfunding en ETF’s. Het ontwikkelde model doet dat via opties. Een veel actievere manier van beleggen.

Zeker de moeite waard

Wat ik ook nog eens heb geleerd, is dat het ook zeker de moeite waard is om eens achter dat toetsenbord vandaan te komen en een kop koffie te doen met iemand die er ‘hetzelfde’ over denkt. Ik heb een heel prettig gesprek gehad. De volgende keer dat ik een koffie-uitnodiging krijg, zou ik het zo weer doen!

3 gedachten over “Ik ben financieel onafhankelijk”

  1. klinkt gezellig idd! altijd fijn, mensen die er hetzelfde over denken! sinds anderhalf jaar nieuwe buren, die net als wij niet zomaar geld over de balk smijten, zelf klussen, beetje bij beetje doen ipv alles nu direct, beide 3/4 dagen werken ipv fulltime, heerlijk, zo fijn idd als mensen een beetje hetzelfde denken! (en toch ook fijn dat niet al onze buren en vrienden zo zijn, de variatie is ook wel weer heel fijn, soms vermakelijk, soms verbazingwekkend :p)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.