De bespaartip van Dirk

Naar aanleiding van een interview dat ik heb gegeven, kreeg ik een berichtje van een van de grote supermarkten in Nederland: de Dirk. Ik had in het interview namelijk gezegd dat ik, in vaste volgorde, twee supermarkten af ga. Eerst de Lidl, daarna de Albert Heijn. Daar krijg je (natuurlijk) reacties op en zo ook van het product formulemanagement van Dirk. Alleraardigst natuurlijk dat ze mij een berichtje stuurden. En dat pakte best leuk uit!

Mogen wij u onze bespaartip sturen?

Naar aanleiding van het interview kreeg ik de vraag of men mij de bespaartip van Dirk toe mochten sturen. Enigszins verbaasd heb ik toegestemd en mijn adres gegeven. En twee dagen later kwam de pakketdienst met een grote doos. Dan ben ik wel heel benieuwd naar die bespaartip!

Een boodschappenpakket vol

Omdat Dirk dagelijks staat voor een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs, hebben ze mij een pakket toegestuurd met allerlei producten van hun huismerk. Van WC papier tot crackers, van spaghetti-mix tot pindakaas. Echt van alles. Daarbij zat een alleraardigst briefje met een uitnodiging. Kom eens bij ons langs, in plaats van “de blauwe grootgrutter of Duitse concurrent”. Om kennis te laten maken met het vernieuwde huismerk een doos vol om er alvast wat van te proberen.

SVMV de influencer

Wat natuurlijk direct door mijn hoofd ging: “dus zo is het om een influencer te zijn…”. Gratis producten toegestuurd krijgen in de hoop dat er een berichtje over geschreven wordt. Natuurlijk is een boodschappenpakket heel leuk en ben ik daar oprecht heel erg blij mee. Maarja, hoe ga ik dat nou aan jou vertellen, zonder dat je mijn blog nooit meer wil lezen “omdat ik mij laat beïnvloeden door gratis producten”. Tja, daarom hieronder mijn oprechte (maar waarschijnlijk dus toch niet zo ongezouten) mening. Influencer zijn is tenslotte heel leuk, maar het mag niet ten koste gaan van de kwaliteit.

De bespaartip van Dirk, maar wat bespaar ik nou?

Ik heb heerlijk genoten van een boodschappenpakket vol lekkers. Maar wat bespaar ik nou. Zo’n gratis pakket krijg je één keer en dan houdt het ook wel weer op. Ik denk oprecht dat Dirk net een stapje verder had moeten gaan. Want waar iedereen blij is met een gratis product, kijk ik naar wat het kost. Hoe weet ik anders of ik bespaar. De hele reden dat ik eerst naar de Lidl en daarna naar de AH ga, is omdat ik op die manier geld bespaar op verschillende producten. Ondanks dat leuke pakket, ben ik dus nog geen stap verder. Want hoeveel bespaar ik nu op een pakket als deze, vergeleken met de andere twee supermarkten hun huismerk? Ik vind het een gemiste kans dat die vergelijking niet naar mij opgestuurd is.

Is Dirk echt goedkoper?

Natuurlijk ben ik naar aanleiding van de uitnodiging nog eens extra naar de Dirk als boodschappenoptie gaan kijken. En ik moet eerlijk zijn: als je kijkt naar de aanbiedingen zijn die inderdaad net even scherper dan die van de concurrenten. Dat maakt Dirk natuurlijk een zeer geschikt alternatief. Want als bespaarder en financieel blogger is dat uiteindelijk mijn doel. Geld besparen op de dagelijkse dingen.

Volgende keer naar de Dirk?

Yes, ik ben naar aanleiding zeker naar de Dirk gegaan. Ik was tenslotte toch wel benieuwd. Naast deze brief had ik ook al eerder erg positieve meningen gehoord over deze supermarkt, dus waarom niet. Af en toe moet je toch van gewoontes afstappen om nieuwe dingen te ervaren. Maar ja, toch is dit bij één keer gebleven…

Moeilijk moeilijk

Het lastigste aan deze blog vind ik dit stukje. Het zal een moment opname zijn van locatie en tijd. Maar om heel eerlijk te zijn ga ik de volgende keer niet nog een keer naar deze supermarkt. Ik ben ook in andere filialen geweest waar ik een hele andere ervaring heb gehad, maar in het filiaal in mijn woonplaats had ik toch een aantal negatieve ervaringen, die ik ooit eerder ook al bij dit filiaal had. Deze heb ik (natuurlijk) teruggekoppeld naar Dirk. Ik vind dit oprecht heel erg jammer, want ik had graag geroepen dat ik de Dirk toe zou voegen aan mijn standaard lijstje supermarkten. Maar helaas blijft dit voorlopig bij de twee concurrenten.

Hoe is jouw ervaring bij de Dirk?

10 gedachten over “De bespaartip van Dirk”

 1. Ik heb juist betere ervaringen dan met Lidl. Dat komt ook vanwege het grote eigen parkeerterrein ernaast. Geen lange wachtrijen en lage prijzen.

  Beantwoorden
 2. Wel erg tof dat ze dit doen. Leuk voor jou, en een mooie PR actie voor hen.
  Wat betreft het nooit meer lezen van je blog, wees niet bang. Lezers weten dat er af en toe geld verdiend moet worden. Het is niet erg dus om je te laten beïnvloeden. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor gesponsorde artikelen en advertenties.

  Beantwoorden
 3. Wij hebben een prachtige Dirk in een overdekt winkelcentrum met voldoende (eerste 3 uur gratis) parkeerplaatsen.

  Toen deze Dirk kwam was het een welkom in het beperkte supermarkt aanbod wat wij hadden. We hadden 2 supermarkten voor 20duizend inwoners. De blauwe van de kleintjes en de gele grote.
  Er is een minpunt. De fietsenstalling is buiten het overdektecentrum. Die staat overvol met fietsen. Als je veel boodschappen in je tas wil laden heb je daar eigenlijk geen ruimte voor en als alles dan in je tas en op je fiets zit moet je de kar nog terugbrengen midden in het winkelentrum.
  Ze gaan er daar dus vanuit dat je kleine hoeveelheden meeneemt op je fiets en voor de grotere hoeveelheid de auto pakt.

  Beantwoorden
 4. Ik kom er wekelijks. Grootste deel bestellen we bij jumbo ivm tijdsbesparing. Klein deel wat jumbo niet heeft of minder lekker haal ik maandagochtend bij dirk, naast school Locatie is voor mij t belangrijkst hierin daarna prijs. Er zit een plus en een dirk. Dirk is goedkoper.

  Beantwoorden
 5. Als je zo’n pakket ontvangt, en je bent er eerlijk over (bedoel dan niet het krijgen ervan (nou, dat ook natuurlijk :)) maar vooral de dingen eromheen) is dat alleen maar meer reden om je blog te blijven lezen. Ben het met je eens dat het niet toevoegen van een prijsvergelijking tussen L, A en D een gemiste kans is.
  Ben benieuwd hoe ze op het hoofdkantoor omgaan met je klachten. Heb hier geklaagd over het plaatselijke filiaal van Jumbo waar ik wat missers ondervonden en gesignaleerd had. Het filiaal ging contact met me opnemen. Is ook gebeurd. Heb een uitnodiging voor een gesprek gekregen. Heb daar een uur zitten praten en aangegeven waar ze volgens mij de mist in gingen. (heb zelf een winkel, dus kijk met een kritisch detaillisten oog. Ben zelf blij als klanten mij op fouten wijzen)
  2 weken heb ik een aantal veranderingen gezien. Nu, 2 maanden later is het weer als vanouds. Tsja…ik doe mijn mond niet meer open. Deed het niet voor mezelf, maar voor de winkel,(en het personeel, wat errug aardig is) die nog niet zo lang is omgebouwd naar Jumbo.

  Beantwoorden
 6. Hier is het juist ondersom, meer gratis parkeerplaatsen bij de Lidl en geen lange wachtrijen bij de Kassa. Bij alle Lidl’s hier gaat er meteen een kassa open als de rijen oplopen.
  Ook zijn de prijzen hier lager bij de Lidl.

  Beantwoorden
 7. Leuke actie van Dirk, hoewel het inderdaad jammer is dat ze die vergelijking niet even hebben toegevoegd.

  In Limburg bevinden zich exact nul vestigingen van Dirk, dus ik heb er geen ervaring mee. Nu woon ik sowieso in een dorp met maar 1 supermarkt, dus dat beperkt wel wat. Overigens liggen er twee andere supermarktketens praktisch op de route tussen thuis en werk, dus daar stop ik regelmatig even.

  Beantwoorden
 8. Ik heb de Dirk wel in het standaard rijtje (naast de appie en Lidl), en het meest koop ik bij Dirk,(vaak voor dezelfde prijs als t beetje bij de appie). Wat Dirk bij jou beter had kunnen doen is niet de doos op sturen maar je uit te nodigen voor de challenge van t blad; zelf boodschappen doen bij Dirk met een cheque van €20 euro, zodat jij kan zien hoeveel je daarmee bij Dirk kunt kopen. Denk dat dit stukje dan anders opgepend was dan nu met de opgestuurde doos

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.