Besparen op een personal trainer

Ik hoop niet dat de helft van mijn lezers de blog al wegklikt bij het lezen van de titel. Niet iedereen heeft tenslotte een personal trainer. Deze trainers zijn namelijk vrij prijzig. €50 per uur voor een personal trainer is al vrij goedkoop. Maarja, vaak zijn de resultaten er wel naar. Maar kan je nou ook besparen op een personal trainer? Ik denk van wel, zonder dat je in hoeft te leveren op kwaliteit. En misschien nog wel belangrijker (en waarom ik hoop dat de helft van jullie niet wegklikt), al die tips kan je misschien ook weer ergens anders toepassen.

Waarom een personal trainer

“Er helemaal voor gaan. Dat was het doel. Maar dan wil je dat natuurlijk wel goed aanpakken. Je wilt goede begeleiding en iemand die je op de vingers tikt. Je kent jezelf: als het even niet uitkomt, doe je het gewoon niet.” Eigenlijk de twee grootste redenen om een personal trainer te nemen. Allereerst krijg je goede begeleiding. Niet alleen even de uitleg hoe een apparaat werkt, maar ook de uitleg waarom je dat nou doet. De tips en tricks hoe je het beste kan trainen, maar iemand die ook kijkt naar alles eromheen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan voedingsschema’s. De tweede reden is toch die stok achter de deur. Dan lukt het vaak opeens wel. Genoeg redenen om voor een personal trainer te gaan. Maarja, dan komt het kostenplaatje naar boven en schrik je toch wel enorm… Die mensen moeten tenslotte ook gewoon betaald worden.

Deel de kosten van een personal trainer (1)

Allereerst een variant die je regelmatig voorbij ziet komen. Want een personal trainer kan een uur heel druk met jou in de weer zijn, maar je moet vaak toch gewoon zelf de oefeningen doen. Dus als je die doet, kan die trainer best even naar iemand anders kijken. Bijvoorbeeld iemand waarmee je samen gaat sporten. Met z’n tweeën wordt je getraind door je personal trainer, maar je deelt de kosten. Een manier die voor velen goed werkt, maar effectief toch een besparing van 50% oplevert.

Deel de kosten van een personal trainer (2)

Vind je het nou wel prettig dat er iemand meekijkt, maar hoeft dat niet continue? Dan kan je ook eens een groepsles overwegen. Bijvoorbeeld in een groepje van 4, 6 of misschien zelfs 8 personen. De trainer kan nog steeds aardig wat aandacht aan je besteden, maar verdeeld die wel onder nog meer personen. Het worden eigenlijk meer een soort van groepslessen. Zeker als je net begint en je de meerwaarde van zo’n coach wel inziet, maar één-op-één les te duur vind, is dit zeker een goed alternatief. Je kan tenslotte later altijd nog besluiten om de begeleiding te intensiveren of juist te verminderen. Het is in ieder geval nog steeds een goede manier om professionele training te krijgen, zonder dat je de hoofdprijs ervoor betaalt.

Mijn personal trainer is een stok achter de deur

Fijn is dat hè. Zo iemand met wie je een afspraak maakt om te gaan sporten. En je betaalt er voor, dus eigenlijk wil je wel gaan ook. Vaak is het lastig om je ertoe te zetten te gaan sporten, maar eenmaal in de sportschool is er niks aan de hand. Die afspraak doet ’t hem. En stel dat je nou twee keer in de week wil gaan sporten? Dat is een duur geintje om dat met een personal trainer te doen. Maar nu kreeg ik een tip van iemand, die ik zelf nog niet eens had bedacht. Zij maakte elke week twee afspraken met haar personal trainer. Twee moment in de agenda, alleen de afspraak dat de personal trainer maar op één afspraak zou verschijnen. De andere keer moest ze dus gewoon zelf trainen. Alleen wist ze nooit welk moment dat nou was. Een goede stok achter de deur om twee keer per week naar de sportschool te gaan. Straks loop je een afspraak mis.

Waar kan je deze bespaartips nog meer toepassen?

Drie bespaartips voor de personal trainer. Maar zoals ik al had beloofd: Deze tips kan je ook op andere plaatsen toepassen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het delen van een bibliotheek abonnement of Spotify met degene waarmee je samenwoont. Met de verschillende VvE’s in mijn appartementenblok delen we één aansluiting voor elektriciteit en delen we de kosten. Simpelweg om te besparen op de aansluitkosten. Ook de gezamenlijke tuin wordt gezamenlijk betaald. Door gezamenlijk de kosten te dragen, kan je zoveel uitsparen, zonder op kwaliteit in te hoeven leveren. En ben je zelf niet zo’n trouwe sporter? Ga het dan samen doen. Een ander die hetzelfde doet of een teamsport. Daardoor heb je een hele goedkope stok achter de deur. Je moet het tenslotte samen doen en jij wilt niet die missende schakel zijn.

Wees creatief met besparen

Natuurlijk, we kunnen allemaal de portemonnee trekken en de volle mep voor een dienst of product betalen. Maar als je dat altijd als eerste optie doet, sluit je eigenlijk zoveel uit. Er is namelijk onwijs veel waar je op kan besparen, zonder dat het een moreel of ethisch vraagstuk wordt. Zonder dat je op kwaliteit inlevert en zonder dat je anderen zwaar benadeeld. Hergebruik, iets tweedehands kopen of producten of diensten delen met elkaar is juist heel bewust bezig zijn en omgaan met je geld. Kan je uiteindelijk toch veel meer bereiken met hetzelfde geld!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.