Goede ideeën

Ik zit barstensvol goede ideeën. Van heel klein tot heel groot. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat mijn ideeën er nog niet in werkelijkheid zijn. Zo goed zijn ze…
Oké, tot zover de humor en zelfspot in dit stukje. Maar toch zit er ook een kern van waarheid in. Maar niet alleen voor mij, ook voor jullie. Want waar ik af en toe denk: “dat zou een goed idee zijn”, zal jij dat ook wel eens hebben. Vandaag deel ik vier van mijn beste ideeën. Ik hoop dat er mensen zijn die er echt wat mee gaan doen. Het zou mijn leven namelijk zoveel makkelijker maken! Ook deel ik natuurlijk een lijst met al gerealiseerde goede ideeën waar ik fan van ben.

1. Checklists in de bouwmarkt

Kijk, als je een Ikea meubel in elkaar zet, zitten speciale gereedschappen er meteen bij. Maar bij de bouwmarkt moet je echt alles zelf bij elkaar zoeken. Dat is niet erg, maar voor de onervaren klusser als ik, is dat verschrikkelijk. We zijn het balkon een make-over aan het geven. Maar hoe handig zou een checklist dan zijn! Eentje voor het verwijderen van beits bijvoorbeeld. Dan heb je namelijk niet genoeg aan een schuurpapiertje, maar moet je ook daadwerkelijk naar een schuurmachine met erg grove korrel of een verfbrander hebben. Of het verven van een metalen reling. Waarom is er niet gewoon een lijstje met alle materialen die je nodig zou kunnen hebben. Net zoals dat supermarkten en goedkope winkels van die verfsetjes aanbieden. Compleet met verfbakje, rollers, kwasten en roerhoutjes. Maar daarbij dan ook afplaktape en plastic op een checklist of vergeet-mij-niet lijstje. Het had ons zo een paar ritjes naar de bouwmarkt gescheeld.

2. “Past dit in mijn auto” calculator

Wij vinden Ikea geweldig. Ons favoriete plekje is dan wel de koffiebar met uitzicht op de plek waar auto’s kunnen inladen. Gratis koffie en het mooiste (leed)vermaak wat er is. Want laten we eerlijk zijn: 4 matrassen passen niet in een middenklasse auto. En toch proberen mensen het (heerlijk!). Maar soms is het minder logisch of iets nou wel of niet past. Waarom is er dan niet zoiets als een app daarvoor? Je voert het autotype in met het aantal personen dat je bent en je aangeschafte spullen. De desbetreffende winkel heeft alle maten al eens bekeken en geeft je advies of en hoe Billy nou in die auto past. Doe er dan meteen een aanbieding bij voor de leenaanhangers en je zit gebakken. Dit zou veel mensen een hoop stress besparen. Wel jammer dat ik hier mijn eigen ruiten ingooi, want mijn leedvermaak gaat hier wel mee verloren.

3. Podcast statistieken

Als podcastmaker is het soms wel eens lastig. Want het aantal downloads kunnen wij wel inzien, maar daar stopt het. Spotify is tegenwoordig erg behulpzaam en toont statistieken over het aantal luisteraars, volgers en zo verder. Maar iTunes toont bijna niks. Ja, het aantal uur dat er totaal is geluisterd en hoeveel procent daarvan door jouw volgers. Maarverder tasten we in het duister. Echter, die statistieken kunnen voor jou als luisteraar ook interessant zijn. Want als je iets gaat beluisteren of volgen, wil je toch ook weten hoeveel anderen het volgen. Een beetje inzicht in hoe anderen erover denken. En dan geen review, maar gewoon wat statistieken. Want één negatieve review op een show, terwijl er wel elke aflevering duizenden mensen luisteren geeft toch ook een veel realistischer beeld…

4. Een planten wikipedia

Ik heb altijd een hekel gehad aan plantjes. Ik krijg namelijk zelfs vetplantjes, cactussen en onkruid dood. Nu bijna 30 lukt het mij eindelijk om planten een beetje in leven te houden. Mijn vingers beginnen steeds een beetje groener te worden, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er waren de nodige zoektochten voor nodig. Want de bloemist kan wel zeggen: “niet teveel water”. Maar hoeveel is dat dan? En waar moet zo’n plantje dan staan. Als hij z’n bloemen verliest, is er dan ooit nog kans dat we die terugkrijgen. Welk plekje in huis zou hij het prettigst vinden. Hoe stek je de plantjes? En geloof mij: er zijn bloggers en artikelen genoeg die schrijven over plantjes. Maar ik heb nog nergens een compleet overzicht gevonden. Eigenlijk heb ik dus gewoon “het plantenboek voor dummies nodig”.

Goede ideeën die al zijn uitgewerkt

Natuurlijk zijn er niet alleen goede ideeën die nog uitgewerkt moeten worden. Soms zijn ze er al. Denk bijvoorbeeld aan een website die jou de dichtstbijzijnde gratis parkeerplaats kan aanwijzen in een gebied waar het betaald parkeren is. Of een website die jou de benzineprijzen in de regio laat zien, waardoor je goedkoop kan tanken. Een overzicht van goedkope producten bij Bol.com om aan te vullen tot €20 voor gratis verzending. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoeg goede ideeën. Doe er je voordeel mee!

Welk goede idee zou volgens jouw gerealiseerd moeten worden of is er misschien zelfs al?

8 gedachten over “Goede ideeën”

    • Helemaal mee eens! Maar als ik nou af en toe wat van die goeie ideeën publiceer, kan het mensen triggeren. Er hoeft maar één persoon te zijn die denkt: ‘Oh, dat is nuttig en kan ik maken’. Een beetje hopen daarop mag toch wel?

      Beantwoorden
  1. Een wasapp: hierin kan je lezen of je je was buiten kan hangen. Tuurlijk, we hebben buienrader en nog meer van zulke apps. Maar een wasapp met een kort overzicht per uur van zon, wind, luchtvochtigheid, regen. Dan ook een goede fietsweerapp met windstromen (app Windy heeft dit), temperatuur, bijhouden van rout en kilometers en nog wat functies. Niet te uitgebreid, lekker eenvoudig! Wie gaat er met dit idee aan de haal? En wie vertelt mij het als ze al bestaan? Groet en weer leuk stuk!

    Beantwoorden
    • Oeh, goeie. Ik moet zeggen dat ik mijn was op het balkon kan drogen, dus het eigenlijk altijd droog hangt… Maar voor iedereen met een achtertuin zou dit wel een oplossing zijn! Heb je trouwens al eens gekeken naar buienalarm? Die geeft locatiespecifiek wel aan wanneer het gaat regenen (en de was dus naar binnen moet)

      Beantwoorden
  2. Toevallig heb ik onlangs zo’n app gemaakt: BuzzerBee

    Deze app stuurt je gratis gepersonaliseerde meldingen bij goed weer voor je activiteiten. Je kunt zelf instellen aan welke voorwaarden de weersvoorspelling moet voldoen om een notificatie te krijgen.

    BuzzerBee is te vinden in de Play Store, veel plezier ermee 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.