Waar kan je goedkoop tanken?

Alles wordt duurder, dus ook autorijden. Niet alleen de verzekering en wegenbelasting gaat elk jaar weer omhoog, maar ook de benzineprijzen vliegen ondertussen de pan uit. Hoe kan je nou goedkoop blijven tanken en betaal je dus niet de hoofdprijs?

Tanken tien jaar geleden

Ik lachte me rot! Tien jaar geleden (toen ik net m’n rijbewijs had gehaald) kwam daar net de economische crisis om de hoek kijken. En niet zo’n beetje ook. In de eerste jaren dat ik met mijn autootje rond heb gereden, betaalden we zo’n €1,20 aan de pomp. Eén twintig!! Natuurlijk geweldig als je als achttienjarige net begint met autorijden. Van de crisis heb ik toen verder niet veel meegekregen. Ik besefte mij natuurlijk wel maar al te goed dat die literprijs maar tijdelijk was. “Straks betalen we gewoon weer twee euro voor een liter”.

Benzine is gewoon duur!

Laten we eerlijk zijn: Benzine is en blijft gewoon duur. We klagen als de prijs €1,20 is, maar ondertussen zitten we al op de €1,70, dus hebben we nog meer reden om te klagen. Het maakt niet uit, het komt financieel eigenlijk nooit uit om te tanken. We zijn zo afhankelijk van die auto dat het er een beetje bij hoort. Daarbij kunnen we ondertussen natuurlijk ook wel zeggen dat die literprijs nooit meer onder de euro zal komen. Olie en dus benzine is schaars EN slecht voor het milieu. Twee redenen voor oliebedrijven en de overheid om de prijs steeds op te hogen.

Niet teveel betalen voor brandstof

Wij als Nederlanders willen natuurlijk niet te veel betalen. Of dat dan diesel, benzine of gas is maakt niet uit. We willen niet teveel betalen. Voor een aantal van ons is dat via het werk heel eenvoudig. Met een auto van de zaak die je ook privé mag gebruiken, zit daar vaak ook een tankpas bij. Dan heb je het geluk dat je je daar geen zorgen om hoeft te maken. Vaak betaal je een vast bedrag per maand en is daarmee alles geregeld. Of je dan 100 kilometer per maand of 1000 kilometer per maand rijdt maakt niet meer uit. Het blijft bij een vast bedrag aan bijtelling en eventuele eigen bijdrage per maand.
Maarja, de meeste Nederlanders moeten dat bedrag aan de pomp gewoon zelf betalen…

Waar is benzine het goedkoopst?

De hamvraag: waar is hij vandaag het goedkoopst. Natuurlijk kan je rondjes rijden om alle benzinestations in de buurt even te vergelijken. Ik verwacht alleen dat je door het extra rondje de gehele besparing kwijt bent. Natuurlijk weet iedereen met een auto dat tanken langs de snelweg een stuk duurder is dan in een stad of dorp. Daar bespaar je al enorm veel mee. Al vrij snel zo’n 10 tot 15 cent per liter! Maar welke pomp in de stad is nu echt het goedkoopst?

Vind het goedkoopste benzinestation

Natuurlijk word je tegenwoordig met het internet geholpen om te zoeken naar de goedkoopste pomp. Op de site van Directlease vind je een overzicht van alle tankstations in de buurt en de daarbij behorende brandstofprijzen. Vanaf je luie stoel dus even vergelijken en de boodschappenroute langs die ene pomp plannen. Ook is er een app beschikbaar die jou naar de goedkoopste pomp in de buurt verwijst. Zelfs al scheelt het maar twee of drie cent, dan heb je toch elke keer bijna een euro extra uitgespaard.

Nog meer besparen? Lees hier hoe je ook op parkeerkosten kan besparen!

5 gedachten over “Waar kan je goedkoop tanken?”

  1. Persoonlijk vind ik het verbazend langzaam stijgen. De afgelopen maanden kon je altijd wel een pomp vinden van rond de 1,55. Pakweg vijf jaar geleden betaalde je vaak 1,80, en het einde leek niet in zicht. Mede doordat de VS flink olie aan het produceren is, is de wereldprijs flink gedaald.

    Overigens is bij het plaatsen van een link naar een commerciele partij verstandig om er bij te vermelden of het een affiliate is of niet.

    Beantwoorden
  2. Ja ik snap nog steeds niet waarom er nog zoveel mensen staan te tanken langs de autoweg?
    Meestal tank ik bij een Tinq af Tango als ik moet tanken, omrijden voor een paar cent verschil heeft niet zoveel zin.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.