3 jaar Stoppen voor mijn Vijftigste

Jazeker, exact 3 jaar geleden verscheen mijn allereerste blog op deze website. Drie jaar geleden begon een avontuur waarvan ik niet had durven dromen dat ik ondertussen sta waar ik nu sta. In die drie jaar heb ik heel veel geleerd, veel gave dingen gedaan en ben ik voorlopig nog niet klaar. Vandaag een overzicht van de toffe dingen die ik gedaan en bereikt heb, inzicht in de cijfers en de voortgang om eerder te kunnen stoppen met werken.

Van een gek idee naar een blog

Daar kwam het op neer. Gekscherend roepen dat ik eerder kon stoppen met werken, doorgerekend naar een plan om inderdaad te kunnen stoppen met werken. Want waarom niet. Mijn investeringen gingen goed, ik had er al heel veel van geleerd en zocht ook een manier om deze kennis en informatie te delen.
Mijn doel is in ieder geval nog steeds om eerder te kunnen stoppen met werken. De inkomsten uit arbeid kan ik vervangen door het rendement dat ik maak met mijn investeringen. Mijn eerste berekening heb ik daarover ook op deze blog gepubliceerd. Hoewel deze nu wel wat aangepast moet worden, is het nog steeds een goed streven om naar dat half miljoen toe te gaan.

Deze blog hoort bij mijn reis naar FIRE

Hoe vaak ik wel niet heb gehoord dat je ook moet blijven genieten van het leven. Dat het belangrijk is om ook leuke dingen te blijven doen en niet alle hoop te vestigen op het moment dat je inderdaad financieel onafhankelijk bent. Maar eigenlijk lukt dat genieten best goed. Want hoe gaaf is het dat ik er een hele blog over heb! Vanuit mijn rol als blogger heb ik al meerdere interviews gegeven en kom ik in contact met mensen en bedrijven waar ik anders nooit contact mee had gehad. Tja, ik vind dat dan gewoon super tof!

Hoe gaat het met StoppenvoormijnVijftigste.nl?

Natuurlijk moet er ook naar de cijfertjes gekeken worden. In de allereerste maand dat mijn blog online stond, had ik welgeteld 5.884 paginaweergaven en 743 bezoekers. Die cijfers zijn ondertussen behoorlijk gestegen. Afgelopen maand waren het bijna 18.000 paginaweergaven van 6.000 bezoekers. Vandaag ga ik door de grens van 200.000 pageviews dit jaar (nog maar 20 te gaan op het moment van publiceren). Dat zijn er al 70.000 meer dan heel vorig jaar en we hebben nog twee volle maanden te gaan!

Dan is er nog een podcast bijgekomen ook

Drie jaar geleden was een blog al een gek idee, laat staan dat er nu ook nog eens een podcast bij is gekomen. De Goed met Geld podcast telt ondertussen al 40 afleveringen en nog steeds komen er nieuwe onderwerpen en content bij. Sterker nog, toen deze blog begon, was het fenomeen podcast nog niet eens op mijn radar aanwezig. Moet je nu eens kijken. Wekelijks luisteren honderden mensen naar ons! En we blijven groeien! Op 12 januari geven we een presentatie in het Belasting en Douane Museum voor de Gek op Geld tentoonstelling, waarin we live een podcast op gaan nemen.

Hoe gaat het dan met eerder stoppen met werken?

Mijn rendementen vallen (helaas) nog steeds lager uit dan ik graag zou willen. Ik blijf ergens hangen rond de 5% op jaarbasis. Dat klinkt heel goed, maar ik zou het graag een procentje hoger zien. Wel is dit rendement ondertussen behoorlijk stabiel. De hoeveelheid projecten die bij mijn crowdfunding mislopen blijft redelijk minimaal. Ondertussen ben ik dit jaar ook (eindelijk) begonnen met het investeren in indextrackers. En dan is het toch leuk als je de app opent en ziet dat je in een paar maanden tijd een paar honderd euro in waarde bent gestegen. Dat is al ruim 6% in een paar maanden!
Ook een belangrijk cijfer is mijn savingsrate. Hoeveel van mijn totale inkomsten spaar ik nou? Dit jaar tot nu toe staat de teller op 38%. En daarbij kan ik ondertussen zo’n 17% van mijn uitgaven al betalen vanuit mijn rendement.

Plannen genoeg

Ik schreef laatst al dat ik mijn hosting na drie jaar toch echt moest gaan verlengen. Dat betekent dus ook dat ik voorlopig nog niet klaar ben met SVMV. Er zijn plannen genoeg. Tijd is helaas nog een cruciale factor, maar dat stopt mij niet om gave plannen te blijven maken.
En als we het dan toch over ontwikkeling hebben: Wat zou jij graag terugzien? Andere content, meer uitleg of zaken over een hele andere boeg gooien? Ik ben benieuwd! Mijn lijst met plannen kan nog veel langer, dus laat het vooral weten bij de reacties hieronder of via svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl.

5 gedachten over “3 jaar Stoppen voor mijn Vijftigste”

  1. Proficiat! Mooie prestatie en fijn om te lezen dat je voorlopig nog doorgaat, voor ons dus nog leesplezier in het verschiet! Dank je wel voor alle tips, inspiratie en motivatie om zuinig en duurzaam te leven. Lieve groet, Stella

    Beantwoorden
  2. Gefeliciteerd met deze 3 jaar. Als je rendement qua geld even hoog zou zijn als de stijging van de bezoeker dan had dat echt een ongekend resultaat geweest. 😉

    Wat ik graag zou willen terug zien? Hmm, misschien iets vaker een update hoe het gaat met je doel om te stoppen voor je vijftigste. Bv door updates mbt je crowdfund rendement en portfolio. Zelf ben ik op jouw blog gekomen op zoek naar meer info en ervaring op het gebied van crowdfunding. Misschien ook mbt je investeringen in trackers, aangezien ik dat nu ook sinds een week doe, plus ook nog een beetje in aandelen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.