Tijd om mijn hosting te verlengen

Wat heerlijk dat er tegenwoordig zoveel automatisch kan. Automatisch worden alle rekeningen van mijn rekening afgeschreven, worden contracten verlengt en wordt er een bedrag overgemaakt naar m’n spaarrekening. Maar soms is het helemaal niet zo handig dat dat automatisch gebeurt. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat er wat extra voordeel te behalen is bij een verlening als dat juist niet automatisch gaat.

Overstappen van energieleverancier

Natuurlijk is het eerste waar je aan denkt bij overstappen en verlengen het overstappen van energieleverancier. Eigenlijk zou je dat elk jaar moeten doen. Niet automatisch laten verlengen, want er is wel weer een welkomstbonus bij de volgende maatschappij te halen. Daar heb ik eerder al meerdere blogs over geschreven. Bijvoorbeeld overstappen van energieleverancier in 6 stappen. En nog recenter: Bij mijn laatste energieafrekening.

Verlengen kan ook voordelen hebben

En tijd om te verlengen is het dan ook voor mij. StoppenVoorMijnVijftigste.nl bestaat namelijk bijna drie jaar. Drie jaar lang maak ik je om de dag weer blij met een nieuwe blog. Drie jaar lang tellen ondertussen al meer dan 500 blogs die vrijwel allemaal wel iets met geld te maken hebben. Of dat nou besparen is, investeren, de ontwikkeling van geld of gewoon een inspirerende gedachte. Dit had ik drie jaar geleden echt niet durven denken. Maargoed, ik heb toen wel gedacht: “Ik sluit het meteen voor drie jaar af.” Daarbij kreeg ik extra korting en hoefde ik voorlopig niet na te denken over verlengen en wel of niet doorgaan. En nu is het bijna zover. Ik ben bijna drie jaar verder. En dus kreeg ik keurig netjes van mijn hostingprovider een berichtje: Als wij geen bericht ontvangen, verlengen wij uw hostingpakket automatisch met één jaar.

Korting op hosting

Maarja, toen ik mijn hostingpakket afsloot, kreeg ik een leuke korting. Hoe langer ik het pakket afnam, hoe meer korting ik kreeg. Het pakket is in de loop van de tijd wel een stuk duurder geworden, maar toch wilde ik even kijken of ik een korting voor elkaar kon krijgen. Want hoewel je op een domeinnaam bijna nooit korting kan krijgen, kan dat vaak op het hostingpakket wel.

Waarom betalen voor de hosting?

Natuurlijk had ik bij het beginnen van mijn blog ook kunnen kiezen voor een gratis blogomgeving. Alleen zitten daar wel wat nadelen aan. Hoewel ik mij niet heel veel druk hoef te maken om de snelheid van mijn website, omdat de servers veel krachtiger zijn, zitten er wel degelijk wat beperkingen aan. Zo kan je er bijvoorbeeld niet zomaar advertenties op plaatsen, heb je niet het volledige beheer, heb je niet zo’n mooi mailadres met jouw eigen domeinnaam en zal je altijd afhankelijk blijven van die partij. Omdat ik zelf uit de IT wereld kom, is het eigenlijk een vanzelfsprekendheid om de hosting toch via een betaalde provider te regelen. Je hebt gewoon net iets meer vrijheid en zoveel kost het op zich niet. Voor de eerste drie jaar was ik net geen €60 kwijt. En dat voor drie jaar!!

Mijn hosting is een stuk duurder geworden!

Zo’n hostingpakket bestaat uit twee delen. Allereerst het .nl domein. Dit is een vast bedrag per jaar en kost eigenlijk al jaren zo’n €8,99 per jaar. Soms krijg je hem dan nog het eerste jaar gratis, maar dat kan je na drie jaar wel vergeten. Daarnaast heb je de hosting kosten. Het stukje opslagruimte op een server waarop de website neergezet wordt. De hosting kostte mij toen €1 per maand exclusief BTW. Dat is in de jaren wel een stuk duurder geworden. Nou moet ik daar ook direct bij zeggen dat ze vele verbeteringen in het serverpark hebben doorgevoerd, ik veel meer opslag heb gekregen en de service nog steeds erg goed is. Ondertussen is de hosting €2,99 per maand exclusief BTW. Ja, het is echt 200% duurder geworden. Maarja, ik had toen een extreem goedkope hosting die al redelijk goed was. Nu is het een betere hosting voor een prijs die iets meer gangbaar is.

Hoe langer het hostingcontract, hoe meer korting

Daar komt het natuurlijk altijd op neer. Als je nu al aangeeft meerdere jaren klant te blijven, zijn er meer inkomsten en zijn bedrijven vaak bereid om je korting te geven. Mijn automatische verlenging van één jaar leverde mij 0% korting op. Echter door in de loggen kon ik ook voor een twee- of driejarig abonnement kiezen. Bij twee jaar kreeg ik 10% korting op het pakket, bij drie jaar kreeg ik zelfs 20% korting. Dan heb je je het toch over een netto korting van net iets meer dan €30. Dat is bijna een jaar gratis hosting! Omdat ik voorlopig nog niet van plan ben te stoppen met mijn blog, is dit voor mij natuurlijk heel aantrekkelijk 🙂

Overstappen van hostingprovider?

Ik ben heel erg tevreden over mijn hosting. Hoewel ze niet de allergoedkoopste zijn, hebben ze wel mijn voorkeur. Ik heb ondertussen ervaring met meerdere hostingproviders en dan is mijn hosting toch wel mijn favoriet. Dat komt voornamelijk door de service die ik krijg. Wanneer ik ze bel, mail of chat, krijg ik een snelle reactie die altijd erg behulpzaam is. Of dat nou gaat over mijn factuur, technische ondersteuning of gewoon een vraag over iets dat mij is opgevallen. Zo is mijn website wel eens overgezet naar een andere server omdat ik hem langzaam vond. Dat kon men ook direct terugzien in de prestaties van de server en binnen 24 uur (de technische doorlooptijd) was mijn complete omgeving omgezet naar een andere server. Daarbij werd dit keurig van tevoren al per mail aangegeven inclusief eventuele andere zaken die ik zelf nog aan moest passen. Veel beter dan dit konden ze het niet oplossen. Voor mij dus geen enkele reden om over te willen stappen naar een andere hostingprovider.

Overstappen naar Neostrada

Mijn hostingprovider is Neostrada. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen ben ik er erg tevreden over. Iedereen die van plan is een blog te starten of over wil stappen naar een andere provider, wil ik van harte aanbevelen Neostrada mee te nemen in de overwegingen. Daarbij worden ze een stuk aantrekkelijker als je voor een wat langere tijd een pakket afneemt. Bij de duurdere pakketten krijg je vaak gratis verhuisservice en als je via één van de links in deze blog bij Neostrada aanmeldt, steun je daar mijn website ook weer mee. Ik krijg namelijk een kleine doorverwijs vergoeding.

Nog drie jaar SVMV

Jazeker, ik heb mijn hosting met nog eens drie jaar verlengt. En dat betekent dat deze blog ook de komende drie jaar online zal staan. Wie had dat drie jaar geleden nou gedacht?!?

2 gedachten over “Tijd om mijn hosting te verlengen”

    • Nee, Eigenlijk moet het 199% zijn. Want anders worden de vliegtickets bijvoorbeeld ook niet 40% duurder, maar 140% duurder. Alles zou dan met minimaal 100% duurder worden. Het gaat om het percentage wat erbovenop komt en het initiële bedrag reken je hier niet mee 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.