Zorgverzekering

Och nee hè… Niet WEER een blog over het overstappen naar een andere zorgverzekering?!? Geen zorgen. Ik ben niet overgestapt en ga daar ook niet over bloggen.
Ik heb vrijdag eindelijk eens gebruik gemaakt van mijn zorgverzekering! Dat is voor mij best wel een unicum, want eigenlijk vind ik naar de dokter gaan pas echt nodig als ik bijna dood ben…. 

Bijna dood?

Gelukkig niet! Maar bij wijze van spreken weet ik vaak zelf wel wat er ongeveer aan de hand is en kom ik met rust, voldoende slaap en goede voeding prima de meeste problemen weer te boven. De laatste keer dat ik naar de dokter ben geweest was november 2015. Tijdens het sporten door m’n enkel gegaan en ik was bang dat het misschien gebroken was. De keer daarvoor kan ik me al niet meer herinneren…

Zonde?

Af en toe vraag ik mij dat wel eens af. Ik maak bijna nooit gebruik van de dokter. Is het dan niet zonde van het geld om elk jaar weer zo’n immens bedrag over te maken (want ik ben aanvullend verzekerd zonder vrijwillig eigen risico). Tja, het mag dan misschien wel een soort van zonde zijn, maar als ik het niet /anders doe, wordt de drempel voor mij nog hoger om ergens heen te gaan. Ik hou het dus maar gewoon zoals het is. Ik ben aanvullend verzekerd, zodat ik ook gewoon naar de tandarts kan en als ik voor de gein een dagje in een ander Europees land ben, ik daar waar nodig ook medische kosten vergoed kan krijgen.

Fysiotherapie

Nu ben ik afgelopen vrijdag niet naar de dokter geweest, maar naar de fysio. Sinds september had ik was last van mijn elleboog na een flink potje badminton en elke keer had ik na een wedstrijdje weer pijn in m’n elleboog. Meestal was dat na een uurtje wel weer over, maar half december heb ik nog drie dagen last gehad. Tijd voor actie. Omdat ook rust houden niet hielp (want dat zegt tenslotte elke arts als eerste), toch maar een afspraakje gemaakt. Ik heb het geluk dat bij ons in kantoor een fysio aanwezig is, dus ik hoefde er ook alleen maar voor de trap af.
Na een klein onderzoekje blijk ik een golfarm te hebben. Pijn aan de binnenkant van de elleboog, uitstralend naar de onderarm. En  ja hoor: rust houden! Gelukkig heb ik ook wat oefeningen meegekregen om het spierherstel aan te wakkeren, waardoor ik als het goed is binnenkort weer vol kan meppen!

Goed gevoel

Ik heb toch wel een goed gevoel overgehouden aan mijn fysiobezoekje. Hoewel er geen spectaculaire nieuwe dingen zijn verteld, ben ik blij met de bevestiging van mijn vermoeden. En om op 6 januari al gebruik te hebben gemaakt van mijn aanvullende verzekering, geeft in ieder geval nu al aan dat ik het niet voor niets heb. Had ik die niet, was ik waarschijnlijk niet gegaan. Over twee weken mag ik nog een keer langskomen om te kijken of er verbetering is. Verder hoop ik dit jaar alleen maar m’n zorgverzekering aan te hoeven spreken om de huisartsbijdrage en m’n tandartscontrole te betalen.

Zijn de zorgkosten voor jullie een reden om een bezoek aan een arts uit te stellen / niet te gaan?

2 gedachten over “Zorgverzekering”

  1. Gaan die eerste fysiobezoekjes ook niet eerst van je eigen risico af? Ik krijg soms het idee door alle kosten er meer gebruik van te moeten maken. Uiteindelijk gebeurt dat dan niet en da’s zonde. Duur en complex systeem… 🙁

    Beantwoorden
    • Ik heb bewust even gewacht met reageren… Als het goed is wordt dit gewoon uit mijn aanvullende verzekering betaald. Ik ben in ieder geval nergens tegengekomen dat ik dit eerst uit het eigen risico moet betalen. IK heb even gewacht omdat ik graag wilde weten wat de zorgverzekering zou melden in mijn declaratieoverzicht, maar hij staat er nog steeds niet bij… Zodra ik hier meer van weet horen jullie dat natuurlijk 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.