Overstappen naar een nieuwe internet provider

Ik vond mijn verhuizing een mooie reden om alle vaste contracten eens te bekijken en eventueel aan te passen. Mijn energiecontract had ik eind vorig jaar al bekeken en loopt nog tot half 2017, dus die kon ik helaas niet aan laten passen. Water heeft verder niet zo heel veel zin om te wijzigen, maar mijn internetabonnement was wel ondertussen maandelijks opzegbaar. Mooie tijd om daar eens voor te shoppen.

Mijn huidige abonnement

Ik heb op dit moment een alles in 1 pakket bij Tele2. Dit heb ik halverwege 2014 afgesloten voor twee jaar. Een standaard TV-pakket en 40 Mb internet voor €37 per maand. De actie was destijds bij een 1-jarig abonnement dat de eerste drie maanden voor €17 euro was of, bij een 2-jarig abonnement, het eerste jaar €17 per maand was. Daarom ben ik toen voor het 2-jarige gegaan.
Verder ben ik prima tevreden. Geen storingen en af en toe een leuke aanbieding. Ik mocht bijvoorbeeld vijf maanden gratis HBO kijken, zodat ik toegang had tot het nieuwe seizoen van Games of Thrones. Helemaal niet vervelend natuurlijk.
Wat mij wel erg tegenviel zijn de verhuiskosten. Deze bedragen €35! Als ik het abonnement opzeg en opnieuw afsluit op het nieuwe adres zou ik geen aansluitkosten hebben. Best vreemd dat ze op deze manier klanten niet willen binden, maargoed…

Shoppen

Uiteindelijk bleek Tele2 de op een na goedkoopste. Alleen de NLE (vroeger de Nederlandse Energie Maatschappij) heeft een goedkoper aanbod. Een 1-jarig contract voor 29,95 per maand. Verder geen aansluitkosten etc. De snelheid kan je bij hen niet kiezen. Je krijgt gewoon het maximale wat er op de lijn beschikbaar is. Nu staat mijn nieuwe appartement behoorlijk dichtbij de wijkkast, dus volgens hun berekening zou ik naar een snelheid van 100 Mb kunnen gaan…
De prijs is zo goedkoop, omdat ze naar eigen zeggen “de markt willen openbreken”. Dat gaat met deze prijs denk ik ook wel lukken… Het scheelt mij namelijk al €84 op jaarbasis en ik had al een behoorlijk goedkoop abonnement… Een reden om niet over te willen stappen is de wijziging van e-mail adres. Maar aangezien ik deze toch niet gebruik, zit ik ook hier niet aan vast. Verder zit NLE gewoon op het KPN netwerk en zijn de apparaten die je geleverd krijgt ook hetzelfde als wanneer je het via KPN zou doen. Een deal die ik dus wel zie zitten!

Tele2 opzeggen

Het opzeggen van Tele2 leverde enige ergernis op. Ze hebben zo’n formulier waar je aan kan geven dat je op wilt zeggen. Zodra je die in hebt gevuld, krijg je de melding dat ze je binnen een uur terugbellen. Nu was het 30 december half 3 ’s middags, dus ik kan dan nog het begrip opbrengen als ze pas de 31e bellen. Dit werd echter pas 2 januari. TIjdens de lunch kwam het niet uit, dus zouden ze me binnen een uurtje terugbellen. Dat werd pas ’s avonds half 8… Timemanagement is dus niet hun sterkste punt.
Tijdens heb opzeggen vonden ze het natuurlijk heel jammer dat ik wegging. Ze wilden graag weten waarom en waarheen ik ging. Omdat ik nog bezig was met shoppen, hoopte ik natuurlijk op een betere deal. De verhuiskosten kon de beste man voor zijn rekening nemen. Maar €30 per maand ging wel heel moeilijk worden. Na even overleg met zijn baas kon er €2 per maand van de prijs af. Een andere optie was voor €38 een sneller abonnement, dat ik inderdaad ook gelijk kwam met de snelheid die de NLE aanbood. Tja, dan is de keuze voor mij snel gemaakt. Ik ben niet heel bang voor iets nieuws of het onbekende, dus dan ga ik toch voor de goedkoopste.

Ten onder aan je eigen succes

Omdat de meneer van de Tele2 toch doorkreeg dat ik waarschijnlijk toch wel over ging stappen, wilde hij me nog wel even waarschuwen. NLE heeft namelijk zo’n groot succes, dat de wachttijden voor de aansluiting erg lang zijn geworden en de kwaliteit daarmee erg achteruit gaat. Tja, dat neem ik dan maar even voor lief. Ik snap natuurlijk dat ik niet de enige ben die overstapt. En als het uiteindelijk niet bevalt, kan ik altijd nog wel overstappen. Ik zit er tenslotte maar een jaar aan vast. Ik hoop tenminste dat NLE niet ten onder gaat aan haar eigen succes. Want dat is met zulke prijzen toch echt wel een gevaar.

De overstap

Waar je normaal met een overstap op een bepaalde datum geen internet meer hebt op het ene adres en vervolgens wel op het andere adres, heb ik hiermee nu ook voorkomen. Ik heb tot aan de laatste dag van mijn huurcontract internet op het oude adres en (als alles goed gaat) op de dag dat ik ga verhuizen internet op mijn nieuwe adres. Ik heb dus een kleine overlap. Ik hoop natuurlijk dat alles goed gaat en anders zullen jullie vanzelf wel merken dat er opeens wat minder geblogd wordt. Internet is daarvoor namelijk behoorlijk essentieel 😉 Ik had dus eerlijk gezegd twee jaar terug niet verwacht dat ik daadwerkelijk over zou gaan stappen en ben heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken, maar tot nu toe zie ik het helemaal zitten!

Zijn jullie wel eens overgestapt van internet provider?

2 gedachten over “Overstappen naar een nieuwe internet provider”

 1. Hoi,
  Ik ben afgelopen zomer overgestapt van Ziggo naar Vodafone. Beide alles in 1. Ik wilde gewoon het product van een ander een keer proberen en ook de 500 MB /s van Vodafone een keer beleven. Na een paar maanden kwam ik erachter dat ik die snelheid nergens voor nodig heb. Dus heb ik mijn pakket alweer naar beneden aangepast. Gelukkig kon dat. Het TV aanbod van Vodafone vond ik helaas slechter dan dat van Ziggo. Bij mijn voormalige aanbieder kon je bijna alle zenders ook nog eens op een tablet kijken. Bij Vodafone heb je een beperkter aantal zenders. Hoe dan ook, deze zomer ga ik na afloop van mijn 12 maanden abonnement weer weg bij Vodafone. Heb het al ruim een maand van tervoren in mijn agenda gezet.
  Ik wist niet eens dat NLE ook internet aanbiedt. Ik ga dat zeker eens bekijken dankzij jouw blog. Bedankt voor het delen.
  Met vriendelijke groet,
  DIB

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.