Woningsdag 2020

53 hoeraatjes voor de koning! Onze Willem is vandaag jarig en dat zal je merken ook. Ohnee wacht, dat was vorig jaar. Dit jaar is de verjaardag van onze koning een stuk soberder. Corona blijft de gemoederen bezig houden en zorgt er dus ook voor dat Koningsdag woningsdag is geworden. Geen vrijmarkt, geen feestjes, geen festiviteiten in je stad of dorp. Op een feestdag ben ik toch eens analytisch en kritisch over het internet gaan struinen. Initiatieven genoeg, opvallendheden te over en dus meer dan genoeg om deze blog mee te vullen.

Reclames…

TV kijken doen wij niet zoveel, dus als we dan al een reclame horen is het toevallig omdat de radio in de auto aanstaat. En net, die ene keer dat we een keer reclame horen, meteen zo’n reclame die opvalt. Van zo’n grote supermarkt. “Geen Koningsdag maar woningsdag. Omdat we dit jaar binnen moeten blijven, hebben wij de oranjebollen in de aanbieding gedaan”. Nee beste supermarkt. De oranjebollen zijn er sowieso alleen maar met Koningsdag. En omdat je die graag zoveel mogelijk wilt verkopen, doe je meteen alsof ze in de aanbieding zijn. Eigenlijk zijn al die oranje gebakjes dus altijd al in de aanbieding. Niet omdat we dit jaar thuis moeten zitten. Dat ze er dan dit jaar een boekje met thuisspelletjes bijdoen is dan wel echt voor onze woningsdag. Toch nog een extraatje…

Muziek

Dit jaar geen feestjes op alle pleinen. Geen biertje in de stad en al helemaal geen oranjefestival. Dit jaar zullen we de muzikale factor toch op een andere manier waarborgen. Zo heb je ondertussen al het woningslied speciaal voor deze dag:

Mocht dit nou niet helemaal je smaak zijn, of ben je na 10 keer dit nummer toe aan wat nieuws? Dat kan! Zo beginnen we vandaag om 10 uur met het Wilhelmus op ons balkon of in de achtertuin. Dan kunnen we natuurlijk van ons Nederlandse product genieten op onder andere 3FM. Geen zin in gewoon radio luisteren? Doe dan mee met het woningsdagfestival van 538, live in jouw woonkamer tussen 15:00 en 18:00.
Tussendoor niet vergeten om 16:00 mee te doen met de nationale toost.

We hebben het er maar druk mee

Als ik dan al die activiteiten zie, dan krijgen we het er maar druk mee. Ik heb tenslotte nog niet eens gesproken over alle digitale vrijmarkten die je kan bezoeken. Of de spelletjes die je kan doen uit al die gratis spelletjesboeken die je nu krijgt. Dan willen we natuurlijk ook nog geschminkt worden (of toch op z’n minst rood-wit-blauw op onze wang) en heel veel lol hebben. Genoeg om deze vrije dag mee te vullen dus!

Een echte woningsdag

Ben je nou niet zo van het thuishossen of is oranje niet jouw kleur? Dan kan je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van deze vrije dag zoals hij op dit moment heet. Woningsdag… Een dagje klussen, verbouwen, opknappen of opnieuw inrichten van het huis, de tuin of wat dan ook. Of blijf lekker een dagje in je woning, ontspannen met een boek. Het enige dat je niet zou moeten doen is de jaarlijkse fietstocht… We moeten tenslotte lekker binnen blijven.

Geniet van die vrije dag

We kunnen met z’n allen gaan zitten mokken dat we niet naar buiten mogen, maar daar wordt niemand beter van. Hoewel ik maar al te graag mijn vrijmarkttips nog een keer had gedeeld of de beste tactieken hoe je van Koningsdag een onvergetelijke dag kan maken, is dat nu gewoon even niet aan de orde. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je er niet van mag genieten. Hoe je je dag ook invult, geniet er in ieder geval zoveel als mogelijk van. Of je nou aan het werk bent terwijl je flink oranje uitgedost bent, je de hele dag van de muziek geniet of thuis lekker aan het klussen bent. Laten we het samen toch een mooie dag maken. ‘T is tenslotte toch de verjaardag van onze koning šŸ™‚

4 gedachten over “Woningsdag 2020”

  1. Die schooiers van de Jumbo zeggen dat ze trakteren op die bollen, maar dan moet je er wel zelf voor betalen!
    Jumbo de duurste supermarkt van Nederland, maar als je maar vaak genoeg roept dat je de goedkoopste bent dan geloven velen dat ook nog

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.