Koningsdagtips

Van harte gefeliciteerd met de 51e verjaardag van onze Willem! Het is Koningsdag en dat betekend oranje versiering op de straten, heeeeel veel mensen dragen oranje, oranje gebak, oranje committee’s die volledig uitpakken, oranje tompoezen, ander oranje gebak en ga zo maar even door. Je kan het zo gek niet verzinnen of wij Nederlanders hebben er een oranje variant van. Speciaal voor als onze koning jarig is en voor als het Nederlands elftal speelt (hoewel ik steeds meer het idee krijg dat Oranje vaker niet meespeelt op een EK of WK dan dat de koning jarig is). Maar helaas brengt koningsdag ook wat nadelen met zich mee. Daarom vandaag: De koningsdag TIPS!

Plan uw reis van tevoren online of in de app
Jawel, de treinen rijden anders. Bespaar dus op de nodige ergernis en plan vooraf je reis. Vaak rijden de treinen wel wat langer door naar de grote steden en met al die oranjevierders is dat natuurlijk één groot feest!

WIE MAAKT MIJ LOS?
Het leukste van een rommelmarkt zijn de kinderen en de uitverkoop. De kinderen die super schattig hun boterhammetje zitten te eten op hun krukje, hopend dat jij iets van €0,10 bij ze gaat kopen. Maar stiekem toch ook de kinderen die het zo rond half 4 helemaal zat zijn en de ouders het leven zuur maken…
Daarnaast de uitverkoop. Maar, dan komt het grote probleem! Wat nou als je die persoon niet los kan maken, omdat er geen cash meer in je portomonee zit. Elk jaar is het weer hetzelfde: Op koningsdag kan eigenlijk alleen maar cash betaald worden en niemand heeft het meer. Zorg dus dat je vooraf even langs de flappentap loopt, zodat je in ieder geval de dag doorkomt. Als is het niet op de rommelmarkt dan is het later wel bij een van de vele bier-stands.

Neem een rugtas mee
Koningsdag staat erom bekend dat er veel wordt verkocht. Zowel op de vrijmarkt als aan de bar. Maar, vele van die barren staan op open pleinen. Ga je dus naar zo’n open festival, neem dan gerust wat drinken mee als je erheen gaat. Natuurlijk is het nodig dat er inkomsten zijn, want de organisatie kost zeker niet niks. Maar om dan €3 voor een biertje te vragen gaat mij persoonlijk veel te ver. Daar kan ik een heel sixpack voor kopen in de supermarkt. Of een flesje cola in plaats van zo’n bekertje die heel snel kapot gaat. Ik begin dus zelf met wat zelf meegenomen drankjes. Als er daarna nog dorst is, loop ik nog wel even langs de bar.

Geniet
Misschien wel de belangrijkste tip van de dag: GENIET!
Het is een gratis vrije dag die ook nog eens aansluit op het weekend. Ga dus vooral doen waar je zin in hebt. Is dat over de vrijmarkt struinen, vooral doen! Ga je liever met de dames een wijntje drinken op het terras terwijl de mannen op de kids letten? DOEN! Maar als je het liefste de hele dag in de achtertuin gaat tuinieren om de tuin klaar te maken voor de zomer, ook zeker doen! Koningsdag is een van de meest vrolijke en gezellige dagen die ik ken zonder (familie)verplichtingen. Ga dus vooral genieten en doe waar je op dat moment zin in hebt. Of je nou koningshuis-fanaat bent of er een hekel aan hebt, het is wel een vrije dag. Laten we het er dus gewoon van nemen! Geniet ervan 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.