Wie jarig is trakteert

Wie jarig is trakteert! Het welbekende gezegde waar iedereen graag gebruik van maakt. In het leven vieren we graag en jouw verjaardag is een van de redenen om te trakteren. Maar wat trakteer je nou? Hoe stel je iedereen tevreden en laat je jouw portemonnee niet de dupe zijn. Want laten we eerlijk zijn: trakteren kan ook een behoorlijke hap uit je budget zijn. Morgen ben ik jarig, dus ik trakteer vandaag op wat traktatie tips!

Hoeveel collega’s heb je?

Vraag één die je natuurlijk stelt: “Hoeveel hongerige blikken zijn er?”. Het is elk jaar hetzelfde. Hoeveel mensen zullen er ongeveer zijn en voor hoeveel mensen moet ik dus wat meenemen. Je wilt niet hoeven zeggen dat het helaas al op is, maar tegelijkertijd wil je ook niet voor tien mensen over hebben. Weggooien is zonde. Daarbij is het aantal collega’s ook belangrijk bij wat je gaat trakteren. Ik werk voor een groot bedrijf, dus trakteer alleen binnen het team. Dat team is ongeveer 60 personen. Best pittig om even te trakteren. Maar bekijk het is aan de vanaf de andere kant: jij hebt 59 collega’s die jou trakteren. Past 59 keer taart wel in jouw dieet? Voor mij is elke week een puntje geen probleem, maar voor velen is dat toch echt wel teveel. Dat in tegenstelling tot een klein team van bijvoorbeeld tien mensen. Dan heb je ‘slechts’ één keer per maand taart. De teamgrootte is dus ook zeker van belang bij het kiezen van je traktatie.

Wat is je budget?

Heb je een rijkelijk budget, dan is het niet zo moeilijk om een paar vlaaien uit Limburg over te laten vliegen om aan collega’s uit te delen. Maar stel dat je voor een extraatje als dit een maand geld apart hebt moeten leggen. Daarmee heb je €10 euro te besteden om iets te delen bij de koffie. Of misschien niet eens? Bepaal in ieder geval voor jezelf wat je budget is. Het is namelijk heel goed mogelijk om met een niet al te groot budget prima te kunnen trakteren!

Verschillende suggesties

Trakteren kan in alle soorten en maten. En ook in alle type budgetten. Heb je wat meer over voor de traktatie kan je bijvoorbeeld gaan voor lekker gebak van de bakker. Is het budget wat lager? Dan kan je ook een pak koeken kopen. Ook dit kan weer in verschillende soorten en maten. Er zit tenslotte een groot verschil tussen een mega mergpijp of een stroopwafel. Wat wel makkelijk is, is dat je meer keuzes aan kan bieden wanneer je koeken uitdeelt. Voor ieder wat wils dus.

Mijn traktatie

Mijn traktatie wijkt nog iets af van het gebak of een lekkere koek. Wij hebben op kantoor namelijk een grote snoeppot staan. Zo eentje waar echt HEEL VEEL snoep in kan. Iedereen loopt daar met regelmaat langs om te kijken of er nog wat inzit. Vaak half teleurgesteld weer weglopend, omdat de pot alweer leeg is. Met mijn verjaardag trakteer ik op een gevulde snoeppot. Dan moet je denken aan een kilo of drie aan snoepjes. Naast dat vrijwel iedereen dat heel lekker vindt, doe je er ook nog eens langer van dan enkel tijdens de koffie.

De essentie

Wat natuurlijk belangrijk is en blijft, is dat het jouw verjaardag of feestje is. Of je dat nu met gebak of een pak stroopwafels viert maakt helemaal niet uit. Het is voor iedereen een extraatje, dus als het niet goed genoeg is nemen ze toch lekker niet 😉

Wil je echt besparen op je verjaardag? Lees dan vooral deze blog!

3 gedachten over “Wie jarig is trakteert”

  1. Ik trakteer op mijn werk al een aantal jaren samen met alle jarigen in oktober. We halen dan voor het personeel oliebollen bij de oliebollenkraam de dan al weer een poosje in de stad staat. Deze oliebollen worden nu al een paar jaar tot de beste van Zuid-Holland gerekend en de traktatie is altijd een groot succes. Het kost ons dan per persoon (afhankelijk van hoeveel collega’s meedoen) een tientje de man en we hebben dan 120 verse, warme oliebollen.

    Beantwoorden
  2. Hier was de snoeppot ook altijd een succes, maar ivm Corona mag dat niet meer. De voorkeur gaat uit naar een “losse” traktatie, het liefst voorverpakt

    Beantwoorden
  3. Nog gefeliciteerd! Slim om het op die manier te doen. Ik haal vaak verschillende soorten gebakjes die ik op de afdeling zet, genoeg voor het team (30 mensen). Verder kan iedereen die langsloopt uiteraard wat pakken, mits er nog wat over is!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.