Besparen op je verjaardag

Morgen is het precies 29 jaar geleden dat ik ter wereld kwam. Hoewel het steeds ouder gaat klinken, voel ik mij gelukkig nog erg jong en heel levendig. Maar dit wordt dan toch echt mijn laatste jaar als twintiger. Hoe dan ook: Wie jarig is trakteert. Toch?!? Nee, vandaag van mij geen traktatie (en morgen ook niet trouwens). Wel wat leuke feitjes en tips hoe je “weer een jaar ouder” kan verzachten met allemaal leuke acties. Want die zijn er genoeg!

Wie jarig is trakteert

Hoe Hollands wil je het hebben? Want hoewel het voor ons heel normaal is, vinden al mijn buitenlandse collega’s het maar vreemd. Als je jarig bent hoor je helemaal niet te trakteren. Je zou naar de kroeg meegenomen moeten worden en iedereen betaalt gezamenlijk jouw rekening. Helemaal niet uitdelen, maar enkel en alleen ontvangen dus. Hoewel ik denk dat we dat niet zomaar in Nederland door kunnen gaan voeren, misschien toch wel fijn om te weten voor als je in het buitenland bent. Daarbij is het ook altijd nog een de vraag: wat moet je nou trakteren op je verjaardag?

Maak jij al gebruik van alle verjaardagsacties?

Want waar je altijd maar je geboortedatum in moet vullen bij het aanmaken van een account, is dit één van de momenten dat je daar ook echt wat voor terugkrijgt. Van een gratis tompouce tot aan €2,50 korting op een bestelling en van een gratis t-shirt tot geen verzendkosten. Bedrijven verzinnen steeds wat nieuws en de acties blijven maar komen. Gierige Gerda heeft wel eens een hele blog gewijd aan alle acties die er op jouw verjaardag, speciaal voor alle jarigen zijn.

Let wel even op dat de verjaardagsactie jou niet extra veel geld gaat kosten!

Want het is natuurlijk heel leuk, zo’n gratis tompouce, maar je kan ze alleen per twee bestellen. En die tweede moet je natuurlijk wel gewoon betalen. Wil je echt alleen die gratis tompouce, zal je naar de winkel moeten op het moment dat ze nog op voorraad zijn. Want alleen dan kan je een enkele meenemen. Ook zo’n kortingscode is leuk, maar wat nou als je niks nodig hebt. Natuurlijk voelt het dan alsof je een korting voorbij laat gaan, maar dat is nou eenmaal zo. Volgend jaar ben je weer jarig en voor die paar euro korting moet je niet nu perse willen shoppen. Eigenlijk moet je het dus anders aanpakken!

Plan rondom de verjaardagsacties

Want als je niks nodig hebt, heb je ook niks aan de korting. Maar heb je iets nodig, maar ben je over een week jarig, loont het om die week te wachten. Gewoon even geduld hebben en daarmee geen verzendkosten hoeven betalen. Of daarmee een paar euro korting krijgen op de bestelling. Ben jij dus binnenkort jarig (of heb je iets nodig, vlak voordat je jarig bent…), bedenk je dan gewoon even of je niet toevallig korting krijgt bij die winkel. Hoe leuk zou het zijn om het op die manier te kunnen combineren. Geld dat je anders een week geleden toch ook al had uitgegeven, nu ook uitgeven, maar dan met korting. Zo houd je dan toch weer geld over voor de volgende bestelling uitgave.

Geef jouw cadeautje weg aan een goed doel

Ik heb recent een presentatie gehad van Boyan Slat, de oprichter van de Ocean Cleanup. En wat hij vertelde had ik nog niet eerder gehoord. Eén van de inkomstenbronnen zijn voor hen de Facebook fundraisers. In plaats dat mensen iets voor hun verjaardag vragen, selecteren ze een doel op Facebook. Bij een (door Facebook goedgekeurd) goed doel, wordt er een kosteloze inzameling gedaan. Selecteer je jouw eigen portemonnee als doel, wordt er 1,51% + €0,30 ingehouden. Stel dat mensen dus €10,00 aan je geven via Facebook, ontvang je €9,55. Heb je een goed doel geselecteerd, gaat er daadwerkelijk €10,00 naar dat goede doel. Een hele leuke actie om toch iets nuttigs te vragen aan je vrienden. Maar alleen als het echt een goed doel is. Anders kunnen ze je beter gewoon €10,00 geven 🙂

3 gedachten over “Besparen op je verjaardag”

  1. Alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Ik had op een of andere manier in mijn hoofd dat je een dertiger was, maar je bent gewoon jonger dan ik. Ik ben zelf ook van 1990 namelijk, maar dan al dichter bij de 30 op dit moment.

    Ik laat de verjaardagsacties gewoon aan me voorbij gaan. Trakteren op mijn werk vind ik trouwens juist altijd leuk om te doen. Ik hou van bakken en dat kun je vrij makkelijk goedkoop doen.

    Beantwoorden
  2. Bij de Jumbo krijg je 20% korting op vers gebak. Zelf nog nooit gebruik van gemaakt, misschien volgende keer maar eens doen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.