Vele honderden euro’s besparen? Het is mij gelukt!

Wie wil dat nou niet?!? Vele honderden euro’s besparen per jaar. En dat op een manier die eigenlijk iedereen kan. Maar wat is dan dag geheim van geld besparen, zonder er veel moeite voor te doen. Want ja, iedereen wil natuurlijk het liefst slapend rijk worden. Meestal lukt het me, maar helaas niet altijd.
Mijn geheim:Slapen! Als ik iets wil kopen, ga ik er eerst eens een nachtje over slapen. Het liefst meer dan één nachtje. Bij voorkeur een week of langer. Zo wilde ik heel graag een spiegelreflexcamera. Bij alle grote electronica ketens moest ik altijd even over de afdeling lopen bij die grote zwarte apparaten die alles op de gevoelige plaat vastleggen. Maar na een paar nachtjes slapen, was die grootste impuls om er een te kopen weer weg. Ik heb tenslotte al een fototoestel, mijn telefoon maakt prima plaatjes EN ik wil hem gebruiken om gewoon foto’s mee te maken. Dus als ik op de afdeling loop is het €450 model niet goed genoeg en moet ik minimaal het €800 model hebben. Na slechts een paar nachtjes slapen ben ik alweer tevreden met wat ik op dat moment heb. Na slechts die paar nachtjes slapen heb ik dus al €800 bespaard.
Dat noem ik pas slapend rijk worden.

Racefiets

Zo heb ik ook wel eens het wilde idee gehad om een racefiets te gaan kopen. Ik ben DOL op fietsen. Als ik er eenmaal de tijd voor heb, ga ik er graag op uit om minimaal 50 KM weg te trappen. Maarja, dan komt er een factor beschikbare tijd bij. Mijn agenda is altijd vol. Als ik er dan echt voor wil gaan, wil ik wel met regelmaat gaan fietsen. Dan komt er ook nog kleding bij die bij zo’n snelle fiets horen en je bent zo €1000 verder.  Na een paar nachten slapen had ik mij dit bedrag alweer bespaard. Ik heb tenslotte al twee normale fietsen waar ik ook prima 50 KM op kan fietsen. Ik hoef niet per se snelle kleren en ik ben prima tevreden als ik een paar kilometer per uur langzamer fiets. Ik fiets tenslotte toch al behoorlijk snel.

En als ik dan toch iets wil / moet kopen?

Dan zorg ik er op z’n minst voor dat het nog iets extra’s oplevert. Ik maak graag gebruik van het online spaarprogramma Ippies. Je logt in op die website en gaat via deze site naar de webwinkel. Als je iets besteld, ontvang je die Ippies, die weer in te wisselen zijn voor cadeaubonnen. Uiteindelijk heb ik met al mijn cadeaubonnen een complete koelkast kunnen kopen. Ook ben ik groot fan van kortingscodes (even google-en naar de webwinkel + kortingscode) of het aanmelden voor nieuwsbrieven, waardoor je bij de eerste bestelling korting krijgt. Je kan je altijd weer afmelden!

Ik vind het plaatje heel bijpassend bij de situatie. Ik probeer alleen iets te kopen als ik het ECHT nodig heb. Niet dat dat altijd lukt… Ik heb me pas laten verleiden voor een handschoen met daarin een bluetooth speaker, waardoor je kan bellen zoals je vroeger als kind altijd deed alsof je aan het bellen was. Zo met je duim in je oor en je pink voor je mond. Het idee leek me geweldig! Nooit gebruikt dat ding. Helaas…
Zoals die kat meer dan tevreden is met een doos ipv een krabpaal deluxe, ben ik meer dan tevreden met mijn oude fototoestel en mijn normale stadsfiets.

Wat was jullie meest recente aankoop die je eigenlijk totaal niet nodig had? 

3 gedachten over “Vele honderden euro’s besparen? Het is mij gelukt!”

 1. Wat een fantastisch systeem heb jij. Ik moet toegeven dat ik het ook al een keer toegepast heb maar dan zonder de actieve keuze gemaakt te hebben. Recent dacht ik bijvoorbeeld een Apple Watch 2 nodig te hebben. Wat een onzin. Ik gebruik trouwens ook een website voor cashback maar daar krijg je echt centen ipv bonnen. De site heet ebuyclub.nl

  Beantwoorden
  • Er is inderdaad meer dan genoeg te koop wat je eigenlijk niet nodig hebt. Als je daar inderdaad bewust over na gaat denken, spaar je heel veel geld uit.
   Bedankt voor de tip! Ik ga de site eens bekijken 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.