NR. 10!

Mijn 10e blog! Ik ben er zelf best trots op 🙂 In de afgelopen 9 blogs heb ik jullie al een kijkje gegeven in mijn financiële leven en financiële situatie. De bezoekersaantallen en page views groeien dagelijks, dus de opstartfase is tot nu toe erg geslaagd.

Hoe nu verder:

Tot nu toe is mijn blog dagelijks verschenen. Ik heb ook zoveel te vertellen! Alleen mijn tijd raakt een beetje op… Ik ben ga dus mijn best doen om mijn blog iets minder vaak te laten verschijnen. Om de dag lijkt mij voorlopig een mooi ritme. Ik heb tenslotte nog genoeg inhoud om regelmatig een blog te laten verschijnen. Dit biedt mij ook de kans om iets dieper in te gaan op bepaalde boeken of video’s.

Doelen:

Ik heb mijzelf namelijk een aantal extra doelen gesteld om financieel onafhankelijk te worden voor mijn 50e. Het is namelijk bewezen dat het eenvoudiger is om klein te beginnen en meerdere kleine doelen te halen dan één groot doel. Ik heb in een youtubefilmpje gezien dat een goed aantal doelen 20 is. 20 doelen naar financiële onafhankelijkheid. Ik ben nog niet lang genoeg bezig om aan 20 doelen te komen, maar als een stukje inspiratie hier alvast het begin van mijn doelenlijst:

 1. Blijf er plezier in houden
  Het doel op zich is leuk, maar de reis er naartoe moet net zo leuk zijn. Ik kan ergens achteraf gaan wonen, op water en brood leven en de grootste krent op aarde zijn. Echter, plezier hebben is ook belangrijk. En om dat weer te combineren: hoe kan ik het goedkoopste plezier hebben?
 2. Zorg voor meerdere vormen van inkomsten
  Ik kom hier later nog op terug, maar er ik heb een filmpje gezien waar dit 100% ondersteund wordt. Naast mijn salaris heb ik inkomsten uit rente en crowdfunding. Ik hoop mijn blog hier aan toe te kunnen voegen en in de toekomst nog meer inkomstenposten te kunnen noemen
 3. Altijd in een financieel boekje aan het lezen
  Er is zoveel geschreven over geld, geldzaken en hoe ze te managen. Het hoeft niet snel te gaan, maar het is wel zo fijn mij altijd te verdiepen in andermans kennis. Ik hoef tenslotte niet nog een keer het wiel uit te vinden.
 4. Youtube!
  Er zijn zoveel motivational speakers of financiële mensen die hun zegje doen op youtube. Natuurlijk direct ook een mooie inspiratie voor mijn blog!
 5. Blogs
  Ik vind het leuk om te vertellen over alles wat ik doe en wat ik leer. Alleen heel veel mensen in mijn directe omgeving hebben nog best wel last van de taboe die er heerst. Het blijft raar om over geld te praten. Gelukkig is daar het internet en daar wil ik graag gebruik van maken. Daarbij zijn er gelukkig ook heel veel medebloggers die ook over geld (durven/willen) praten. Blogs lezen en schrijven behoord dus ook tot één van mijn doelen.

Tot zover even de eerste vijf doelen. Er moeten er uiteindelijk 20 komen! Een van de blogdoelen is in ieder geval om zo rond de 500 woorden te eindigen. Het moet namelijk ook gewoon een leuk (kort) stukje zijn om onderweg te lezen en niet te zware kost worden 🙂

Hoe vaak bloggen jullie? Welke doelen stel je voor jezelf en voor je blog?

5 gedachten over “NR. 10!”

 1. Wel een tip, hou wel regelmaat in je blogs. Bij mensen die heel onregelmatig bloggen, en bij wie het blog dan begint met ” Jullie hebben al ene tijd niks meer van mij gehoord, maar….” dan haak ik af.
  Ben ook wel benieuwd hoe jou dagelijks leven er in de omgang met geld uitziet, welke keuzes je maakt, welke dingen je niet doet omdat ze geld kosten, etc.
  Veel succes!

  Beantwoorden
  • Hi Marijke,
   Dank voor de tip! Ik ben het helemaal met je eens en de regelmaat erin houden is ook zeker mijn doel. Maar, alle dingen die nieuw zijn moet je leren en ervaren. Op dit moment ervaar ik dat elke dag teveel is, dus gaan we het ritme een klein beetje aanpassen. Natuurlijk kan je je ook abonneren op mijn blog! Je krijgt dan een mailtje zodra er iets nieuws online staat!
   Jouw vraag ga ik natuurlijk ook een keer in een blog behandelen, maar één van de dingen die ik niet doe is betaald parkeren. Ik loop liever 10 minuutjes, dan dat ik euro’s sta af te tikken bij de meter 🙂 Maar, daarover later meer!

   Beantwoorden
 2. Hé, een nieuwe blog.Leuk. Ik ga de komende dagen even alles bij lezen. Ben benieuwd naar je doelen en je plannen. Dat zal ik vast lezen.

  Beantwoorden
 3. Even een reality check, geld maken met een blog kan, maar is niet voor iedereen weggelegd en kost enorm veel tijd. Geloof dat het meergeldminderstress was die uitrekende dat ze er tot op heden ongeveer €0.1/uur mee verdiende 🙂 Je moet het dus vooral doen omdat je het leuk vind, succes komt misschien met de tijd.

  Verder natuurlijk heel veel sterkte en succes gewenst met het halen van je doelen.

  Beantwoorden
  • Het doel is nu om de kosten die ik daadwerkelijk heb gemaakt terug te verdienen. Dat moet volgens mij in de komende jaren wel lukken. Daarna zien we wel verder. Ik vind het leuk om met m’n blog bezig te zijn en het is een mooie stok achter de deur.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.