Niets vergeten?

Het leven van alledag is druk en gaat altijd maar door. We zijn altijd bezig en moeten altijd dingen onthouden. En laten we wel wezen: dat lukt niet altijd! Zo zit ik nog om 11 uur ’s avonds achter mijn computer, zodat morgen deze blog gepubliceerd kan worden. Oeps, even vergeten dat het morgen alweer blogdag is… Ach, als mijn blog een keer niet verschijnt is er op zich niets aan de hand. Jullie zullen het jammer vinden dat er geen nieuwe blog is, maar de wereld draait gewoon door. Maar er zijn ook genoeg dingen die (gegarandeerd) geld kosten als je ze vergeet!

Je fiets
Het allersimpelste voorbeeld is dan toch wel je fiets. Als je vergeet die op slot te zetten, is de kans groot dat het je een nieuwe fiets / geld kost. Eigenlijk veel te logisch. Maar wisten jullie dat het in sommige situaties ook mogelijk is de extra kosten weer terug te krijgen!

OV-chipkaart
Ben je nou je OV chipkaart bijvoorbeeld vergeten!?! Balen. Dat kost een euro extra om een los kaartje te kopen. Dubbel balen als je een abonnement hebt waarmee je normaal nog eens extra voordeel krijgt. Het overkwam mijn vriendin. De OV-chipkaart zat in de andere jas.
Gelukkig beseft ook de NS dat dit kan gebeuren. Bij een studenten-OV of voordeelkaart 1x per jaar, bij een trajectabonnement of altijd vrij zelfs 3x per jaar. Mocht dat gebeuren, dan kan je contact opnemen bij de NS en krijg je de extra gemaakte kosten retour. Wel belangrijk: koop een geldig vervoersbewijs! Boetes voor zwartrijden worden niet vergoed.
Meer info: klik hier!

Aanbiedingen
Het is mij ook wel eens gebeurd dat ik vergeten was op de aanbieding te wachten. Twee weken nadat ik een nieuw gadget had gekocht, bleek deze in de aanbieding te zijn. Dat is wel balen, want ik had dus eigenlijk €20 ’teveel’ betaald. Gelukkig was de Mediamarkt erg coulant. Ik kreeg mijn €20 gewoon terug. Is jouw nieuwe aanschaf dus binnen 14 dagen alsnog in de aanbieding? Gewoon teruggaan! In Nederland heb je 14 dagen retourrecht. Je kan het product dus terugbrengen en opnieuw aanschaffen voor de aanbiedingsprijs. Daarom geven bedrijven je vaak het geld gewoon terug.

Kenteken invoeren
Wat ik ook wel eens vergeten ben, is het invoeren van mijn kenteken in de parkeer-app. Ideaal zo’n app, begrijp me niet verkeerd! Je kan aangeven waar je geparkeerd staat en je betaald per seconde. Nooit teveel dus! Maar, dan moet je wel het goede kenteken invullen. Ik gebruikte voor het eerst de app en er stond als kenteken “xx xx x1”. Nu eindigde mijn kenteken destijds ook op een 1, dus dacht ik dat het afgeschermd was uit privacy overwegingen. Nou, niet dus. Twee dagen later kreeg ik keurig een betaalverzoek van de gemeente Amsterdam. Of ik even €55 wilde betalen…
Nu was ik mij van geen kwaad bewust. Ik had tenslotte mijn parkeer-app aangezet en dus betaald voor het avondje parkeren. Dus heb ik de boete aangevochten. En met succes! Zes weken later stond het geld weer keurig netjes op mijn rekening.

Kortom:
Iets vergeten kan dus geld kosten. Maar in een aantal gevallen kan je hier daadwerkelijk iets tegen doen! Fouten maken is tenslotte menselijk en niet elke fout zou direct financiële consequenties moeten hebben. En daarbij: Voorkomen is beter dan genezen! Stel dus bijvoorbeeld altijd automatische incasso’s in, zodat je niet nog een ‘boete’ krijgt voor het te laat betalen!

1 gedachte over “Niets vergeten?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.