Net niet blogwaardig

Sla de krant of een nieuwspagina maar open en je ziet ze voorbij komen: berichten over geld. Het zijn er zo enorm veel, dat ik mijn blog van het dubbele aantal berichten kan voorzien als ik over elk berichtje een blog schrijf. Maar eigenlijk zijn vaak ze net niet blog waardig. Natuurlijk kan ik er wat van vinden, maar ik ga er geen 500 woorden mee vol krijgen. Vandaag een verzameling van al die berichten die ik wel heel interessant vind, maar die net niet blogwaardig zijn.

Kinderen krijgen de hoogste rente

Wil jij de hoogste spaarrente? Zorg dan dat je een kind bent! Heel flauw natuurlijk, maar in de strijd om hun jongste klanten aan te trekken en te behouden, zijn banken maar wat graag bereid om jouw kroost wat meer rente te bieden. Gemiddeld 0,34%. Dat is wel 0,14% meer dan het gemiddelde op normale spaarrekeningen. Bijna het dubbele dus. Alles voor de toekomstige klant, want laten we nou eerlijk zijn: als je eenmaal ergens klant bent, zal je niet zomaar meer van bank veranderen. Dat weten die banken maar al te goed. Dus zolang Nederland niet massaal gaat shoppen naar een nieuwe bankrekening, zullen onze kinderen de hoogste rente van iedereen krijgen.

Winkels ronden prijzen opnieuw af

De BTW is omhoog gegaan. Van 6% is het lage tarief verhoogt naar 9% BTW. En als dat nog niet erg genoeg is, zijn winkels alle producten opnieuw aan het afronden. Omhoog welteverstaan… Want wat blijkt: een product eindigend op een 9, verkoopt beter. Jij zal eerder iets kopen van €0,99 dan van €1,00. En als die BTW verhoging nog niet vervelend genoeg is, zijn de winkels hun producten niet naar beneden aan het afronden. Nee, die prijs gaat natuurlijk lekker omhoog. 75% van alle producten die in prijs veranderen worden omhoog afgerond. We zijn dus niet alleen 3% meer BTW gaan betalen, we gaan ook nog eens meer betalen, omdat de prijs psychologisch gunstig moet zijn. Balen!

Bijna de hoogste benzineprijs ooit

Toen ik net m’n rijbewijs had, lachte ik mij kapot. De benzineprijs was in 2008 door de kredietcrisis sinds jaren niet zo laag geweest. Dat was natuurlijk (en helaas) maar van korte duur. In 2012 betaalde je tot nu toe het hoogste bedrag voor een liter benzine. Wel €1,895! De twee euro werd nooit aangetikt, maar we zijn weer hard onderweg. Waar begin dit jaar de prijs voor een liter nog rond de €1,60 lag, zitten we ondertussen op op de €1,799. Nog maar €0,10 te gaan voordat de recordprijs uit 2012 aan diggelen is. De olie wordt helaas nog steeds duurder en zal naar alle waarschijnlijkheid voorlopig ook blijven stijgen in prijs.

Eindelijk dat nieuwe betaalsysteem

YES!! Ik had er eerder al over geblogd en nu gaat het er binnenkort ook echt aankomen. Het nieuwe direct payments systeem bij banken. Zeven banken zullen hier direct op aangesloten worden, waardoor wij in Nederland ons betaalverkeer eindelijk (bijna) realtime hebben. Geen weekenden of feestdagen meer hoeven wachten tot iets overgemaakt is. Nee, direct op je rekening. Hoe fijn is dat :). Vanaf deze zomer kunnen we ‘die lange zomeravond op het terras’ dan ook direct met elkaar afrekenen!

Er is altijd wel nieuws over geld

Juist omdat iedereen met geld te maken heeft, haalt geld altijd wel het nieuws. Of het de ECB is die de rente niet verhoogd, de bankensector die signaleren dat er minder startershypotheken zijn of Trump die dreigt met een kaastaks. Het gaat effectief allemaal over geld. Maar welk bericht sprak jou nou het meeste aan in de afgelopen tijd. Wat volg jij actief of negeer je juist volledig. Ik ben heel benieuwd! Waarover zou ik wat jou betreft zeker een blog mogen wagen en wat kan ik beter maar negeren?

2 gedachten over “Net niet blogwaardig”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.