Gratis films!

Gratis! Wie wil dat nou niet? Met minimale moeite kan je de komende tijd elke dag een gratis film scoren. Pathé is namelijk een actie gestart. Is gratis dan ook wel echt gratis? Ja! Technisch gezien hoef je niks af te rekenen. Natuurlijk zit er waarschijnlijk wel een hele gedachte achter, maar dan nog. Elke dag een gratis film!

Corona-tijd maakt creatief

Ondertussen zitten we ruim drie weken in onze intelligente lockdown. En nog steeds zie ik nieuwe dingen voorbij komen. Grappige filmpjes, leuke initiatieven en mooie dingen om er toch maar het beste van te maken. Heb je bijvoorbeeld de thuis-efteling al voorbij zien komen? Zo zijn er steeds meer mensen maar zeker ook bedrijven die er maar het beste van proberen te maken. Pathé in dit geval ook. Want de bioscoopzalen moeten voorlopig gesloten blijven. Hoe zorg je er dan voor dat je toch nieuwe klanten krijgt? Door films gratis weg te geven.

Pathé thuis actiecodes

Het werkt eigenlijk vrij simpel. Je maakt een gratis account aan op www.pathe-thuis.nl. Standaard is dit al gratis. Pathé werkt namelijk via pay per view. Waar je bij Netflix een maandabonnement afsluit, betaal je bij Pathé thuis per film die je wilt bekijken. Bekijk je geen films, dan betaal je ook niks.
De volgende stap is Pathé via Facebook of Instagram te volgen. Dagelijks publiceren zij een code in hun story, waarmee je een door hen geselecteerde film gratis krijgt. Deze film kan je vervolgens één keer in de komende 30 dagen bekijken. Eigenlijk is het dus heel simpel.

De eerste keer ging het bij mij mis…

Om meteen ook maar mijn leermoment te delen. Na het invullen van de code op www.pathe-thuis.nl/kado, krijg je de film van de dag te zien met een prijs van €0,00. Ik dacht: “Mooi, in de favorieten, die kijk ik op een later moment”. Echter moet je direct klikken op “kijk voor €0,00”. Vervolgens moet je kiezen voor “later bekijken”. Pas dan heb je ook echt de film ‘gekocht’ en heb je er 30 dagen toegang toe. Heb je de film eenmaal gestart, heb je nog ‘maar’ 48 uur de tijd om hem te bekijken. Het is eigenlijk net zoals je vroeger een film ging huren bij de videotheek.

Ga nou niet klagen over het aanbod

“Maar deze film is helemaal niet leuk.” “Waarom nou deze film?”. “Kan die ene film nou niet aangeboden worden?” Reacties die dan weergeven staan onder het aanbod van vandaag. Maarja, ik vind dat je eigenlijk niet mag zeuren. Want het is een gratis film. Misschien niet jouw smaak en waarschijnlijk ook geen kaskraker, maarja, ze geven hem wel gratis weg. Er zijn ondertussen genoeg films op Netflix waarvan ik aanvankelijk dacht “dat wordt niks”, die uiteindelijk toch best leuk bleken te zijn. Ga dus nou niet te kritisch ernaar kijken en start die film gewoon. Het is gratis en het is een makkelijke twee uur vermaak. Kom je het eerste half uur niet door, zet je hem af en ga je wat anders doen.

De gedachte achter gratis weggeven

En ik hoor iedereen meteen denken: “Wat is nou het addertje”. Ik heb wel wat vermoedens. Het kost Pathé tenslotte gewoon geld om zo’n film te mogen vertonen.
Allereerst is het reclame. Ik, maar waarschijnlijk ook vele anderen, zullen hier gratis over schrijven. Gratis reclame is heel fijn. Daarnaast krijgt Pathé er opeens heel veel volgers bij op de socials. De code wordt tenslotte alleen daar in hun story weergeven, dus je moet ze wel gaan volgen. Slim, want na de gratis film periode blijven mensen het bedrijf vaak wel volgen, maar kost het ze niks meer. Dan kunnen ze echt gaan oogsten.
En als laatste is het natuurlijk ook een promotie voor hun thuis platform. Want waar Disney Plus je een maand lang gratis toegang gaf om te testen, heeft Pathé ook een prima platform. Alleen door mensen nu gratis gebruik te laten maken van dat platform denken ze waarschijnlijk op een later moment: laten we een film ‘huren’ via Pathé thuis. De goede ervaringen blijven vaak ook wel ergens in het brein hangen en laten je terugkomen. Vrij slim.

Hoe lang duurt deze actie van gratis films?

Pathé geeft in totaal 23 films weg. Ondertussen zijn we op dag 4 en duurt de actie tot 28 april. Je hebt dus nog 20 films te gaan als je je vandaag aanmeld! Rond 9 uur komt de code online en die kan je tot 23:59 gebruiken om gratis de film van de dag te claimen. Veel kijkplezier!

Weet jij nog meer van deze speciale thuisblijf-corona-acties? Laat ze vooral in de reacties achter!

2 gedachten over “Gratis films!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.