De strijd tegen de oplaadkabels gewonnen

Een nieuw huis! Alles is nog netjes. Alles is nog schoon. Alles is opgeruimd (of zit nog in de verhuisdozen). Alles ziet er keurig uit en er is niets waar ik mij aan stoor. Tenminste… Alles, behalve die oplaadkabels. Dat steekt maar uit kastjes, stopcontacten en slingert overal rond. Ik word er gek van! In mijn oude huis laadde ik mijn apparaten op in de woonkamer, maar dat plekje barstte van de kabels en zag er nooit een beetje verzorgt uit. Hoewel het dus wel ideaal was om alles op één plek te hebben, wilde ik het toch anders: netter!

Natuurlijk zijn er overal en nergens cable-organisers te koop (Natuurlijk ook weer in het Engels. Dat klinkt professioneler waardoor je er €10 meer voor kan vragen). Ook zijn er tal van USB laders met meerdere poorten, zodat je maar één stopcontact nodig hebt. Maar uiteindelijk kost dat allemaal geld en lost het nog het probleem van alle losse draden niet op.

En daarom vandaag: Creatief met kabels voor beginners (ik schaar mijzelf zeker nog niet onder de gevorderden).

Benodigdheden
Een plek in huis waar je al je telefoons, tablets, bluetoothboxen en andere prullaria op wilt laden. Voor mij is dat in mijn TV meubel. Lekker in het zicht, dus zeer praktisch om daar allemaal snoeren uit te laten steken NOT. Verder zijn de kosten, afhankelijk van wat je al in huis hebt, ergens tussen de €0 en €7,50. Je hoeft dus zeker geen dure spullen te kopen! De benodigdheden:

 • een niet opvallende schoenendoos
 • een verlengsnoer met stekkerblok (voor 3 stekkers)
 • USB adapters
 • oplaadsnoeren
 • wat tyraps
 • een scherp mesje

De logica
Uiteindelijk gaat het helemaal niet om het ontwerp of je knutselkunsten, maar om de logica die erachter schuilgaat. Voordat ik dus uit ga leggen wat ik heb gemaakt, even de simpele logica:
Telefoons en tablets zal je altijd op moeten laden.
De standaard oplaadsnoeren zijn een meter / anderhalve meter.
Kortere snoeren zijn te koop, maar kosten extra geld en zijn niet altijd even praktisch als lange snoeren.
Wil je het praktisch houden, zal je altijd te maken hebben met snoeren die (net iets) te lang zijn.
Eigenlijk moet je dus gewoon de te lange snoeren verstoppen of mooi wegwerken…

Die schoenendoos
En nu komen we meteen op dat punt van die niet opvallende schoenendoos. Ik heb heel eenvoudig het stekkerblok met wat tyraps in de schoenendoos vastgezet. Er komt dus alleen een stekker uit die direct naar het stopcontact gaat. Vervolgens zitten er een aantal USB adapters standaard erin en laad ik de usb kabels vijf centimeter uitsteken uit andere gaatjes in de doos. Als ik een snoertje nodig heb, kan ik die een stukje naar mij toetrekken, heb ik hem niet meer nodig, stop ik hem terug in de doos. Het enige wat je nu dus nog ziet, is de schoenendoos waar een paar kabeltjes een klein beetje uitsteken. Omdat die doos toch al in een kastje staat, valt dit niet op, zijn de kabels netjes weggewerkt en kan ik toch centraal in mijn woonkamer al mijn dingen opladen. Het overbodige deel van de snoeren mag uiteindelijk wel een rommeltje zijn, maar dan wel IN die schoenendoos.
Als laatstse zit er aan de achterkant een behoorlijk gat en aan de voorkant een aantal gaatjes, zodat eventuele warmte ook gewoon eruit kan.

Het resultaat:
Natuurlijk ben ik apetrots op mijn resultaat:

Zoals je ziet wordt het in de doos een warboel van draden, maar uiteindelijk maakt dat natuurlijk niet uit!


Dit is het het doosje zoals hij nu in de kast staat. Daarboven staat pas mijn televisie, dus het is een mooi weggewerkt geheel.
Ik heb uiteindelijk heel benieuwd of dit goed gaat werken, of dat ik uiteindelijk toch nog iets anders moet bedenken.

Hoe gaan jullie de wirwar van snoeren te lijf?

2 gedachten over “De strijd tegen de oplaadkabels gewonnen”

 1. En trek je dan wel de stekker van de hoofdaansluiting er uit als er niets ligt te laden? Of accepteer je de lekstromen?
  Hier in huis geldt de regel: opgeladen stekkers eruit en in de la. Nu zijn er ook maar 3 opladers omdat er 3 verschillende aansluitingen zijn. Hebben we een nieuw apparaat met een aansluiting die we al hebben komt er geen draad meer bij.
  Het aantal apparaten met laadsnoeren is ook beperkt: 1 laptop, 1 (verstofte) tablet, 2 telefoons en 1 fotocamera. En dat met 3 personen.

  Beantwoorden
  • Er zit wel een schakelaar nog tussen, maar over het algemeen blijft hij gewoon aanstaan en accepteer ik lekstromen. Dit komt ook omdat het nog wel eens gebeurd dat mijn tablet of bluetooth box alsnog aan het opladen zijn gedurende de dag (en stiekem omdat ik ook gewoon een beetje lui ben…).

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.