Win 250 euro Bol.com tegoed!

Oef wat een lekkere titel! €250 euro winnen. Wie wil dat nou niet. Wat zouden jullie ermee doen? Persoonlijk zou ik denk ik gaan voor wat financiële boekjes. Er zijn regelmatig recensies te vinden en ik denk dat ik er heel veel kan leren. Een ander ding wat ik misschien ook wel graag zou willen hebben is een Chromebook. Een laptop, draaiend op Chrome OS van Google. Hele simpele en lichte laptops, die ook in prijs erg aantrekkelijk zijn. Wensen genoeg! Door naar de actie:

Helaas
Ik zal maar meteen met de deur in huisvallen: voor het overgrote deel van mijn lezers is er geen mogelijkheid om mee te doen aan deze actie. Hij wordt namelijk niet door mij, maar door Bol.com zelf georganiseerd. En dan ook nog eens specifiek door het partnerprogramma van Bol.com. En dit is dan weer alleen voor eigenaren van websites of andere blogs. Het spijt mij dus oprecht als je nu vanavond in foetus houding jezelf in slaap huilt omdat je niet mee kan doen met deze actie. Het leven is nou eenmaal niet eerlijk.

Affiliate marketing
Marketing waarbij je linkt vanuit jouw website of blog naar een webwinkel / specifiek product wordt ook wel affiliate marketing genoemd. En heel veel bloggers doen daar aan mee. Zo’n blog kost naast een hoop tijd namelijk ook gewoon geld. Er zijn hosting kosten en als je iets extra’s wilt geven, betaal je dat uit eigen zak. Om die kosten een beetje op te vangen kan je meedoen met deze marketing. Bij elke klik of verkoop krijg je namelijk een klein bedrag. Je maakt dus eigenlijk enorme reclame en als dit leid tot extra omzet, krijg jij daar ook een stukje van.

Bol.com
Bol.com is een van de weinige programma’s waar ik aan mee mag doen. Het stomme is namelijk, dat je vaak een bedrijf of KvK nodig hebt om deel te mogen nemen aan de meeste partnerprogramma’s. Dit snap ik niet zo goed. Vaak hebben bloggers geen KvK nummer, maar zijn wel zodanig specifiek aan het bloggen, dat een goede recensie van hen vaak veel meer waard is dan van een echt bedrijf. Gun die bloggers dan ook wat. Maargoed: Ik ben dus heel blij dat Bol.com dit wel toestaat. Als ik dus een linkje naar hen plaats, gaat dit altijd via dit programma, in de hoop dat jij als lezer wat koopt en dus indirect meebetaald aan mijn blogkosten.

Positief
Naast dat ik dus al positief ben dat ik dus überhaupt mee mag doen, ben ik ook erg blij met dit programma. Je hebt namelijk keuze uit vele verschillende mogelijkheden van linkjes en advertenties plaatsen. Persoonlijk ga ik alleen voor de specifieke product links. Die zijn iets lastiger te maken (ik kan echt nooit mijn persoonlijke link generator vinden), maar daardoor kan ik wel specifiek één product aanprijzen. Andere mogelijkheden zijn producten met plaatjes aanprijzen of zelfs een volledig automatische advertentie maken met populaire producten/een productgroep of een andere verzameling van producten. De keuze is reuze zullen we maar zeggen.

Verbetering
Naast dat het wel eens lastig is om die tekst linkjes te maken, is er nog een verbeterpuntje. Ik wil namelijk wel eens weten waarop mensen hebben geklikt en welk product nou daadwerkelijk is verkocht. Op die manier weet ik ook wat populair is en waarmee ik de spijker totaal missla. Bijvoorbeeld bij mijn eerdere blog over het aanvullen naar €20, zodat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Ik vond dit een erg leuk artikel en ik had zichtbaar meer kliks op deze linkjes, maar ik kan nergens terugvinden waar nou op is geklikt en of die producten daadwerkelijk zijn verkocht…

Uitbetaling
Ik ben maar een kleine blogger (met een grote mond) en voor mij heeft dit programma dus nog niets opgeleverd. Er wordt namelijk ‘pas’ uitbetaald bij €10. Ik zit ondertussen op €2, dus ik zal nog even heel veel linkjes moeten plaatsen, wil ik dan daadwerkelijk hier iets aan verdienen. Echter is dit bedrag voor mij ook meer dan prima. Het daagt mij uit om af en toe eens een product te reviewen/aan te prijzen, maar tegelijkertijd is het geen enorm hoge drempel. Bijvoorbeeld bij Google wordt er pas vanaf €70 uitbetaald. In het huidige tempo ben ik daar nog wel drie jaar mee bezig.

Kortom:
Heb je een blog, maar nog geen account bij het partnerprogramma, dan zou ik daar zeker eens serieus naar kijken. Je kan je gratis inschrijven, alle tools en hulpmiddelen zijn gratis te gebruiken en als je het een beetje goed doet, verdien je er nog geld mee ook. Baat het niet, schaad het niet.

De winactie:
Zoals ik al aangaf, de winactie uit de titel is alleen voor bloggers en website eigenaren. Dus ook voor mij. Met deze review hoop ik andere bloggers te motiveren om echt eens iets met dit partnerprogramma te doen, maar aan de andere kant hoop ik ook gewoon simpelweg om die €250 euro te winnen. Ik kan daarmee namelijk echt die financiële boekjes kopen en daarmee mijn blog en mijzelf nog verder professionaliseren. Duimen jullie mee 🙂

3 gedachten over “Win 250 euro Bol.com tegoed!”

  1. Ik ben al lid van het partnerprogramma van bol.com en ben er ook erg tevreden mee. Laatst kreeg ik zelfs een bonus van 250,- omdat ik een bepaald bedrag had verdiend via hen. Een fijne verrassing : )

    Beantwoorden
    • Dat is zeker een hele gave bonus! Wat heb je er uiteindelijk mee gedaan? Heb je het ook daadwerkelijk weer (indirect) in je blog gestopt, of heb je er wat anders mee gedaan?

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.