Betaal niet te veel voor Spotify!

Spotify is één van de abonnementen die steeds meer mensen in huis heeft. Niet een kast vol met cd’s, maar een bibliotheek met het duizendvoudige aan muziek. Daarnaast werkt het ook nog eens op de vrijwel alle apparaten en heb je niet perse een cd-speler nodig. En hoewel ik groot voorstander ben van iets zelf hebben in plaats van een abonnementsvorm, is dat bij Spotify toch eigenlijk niet te doen. De toegang die je krijgt tot een gigantische hoeveelheid muziek is niet te geloven. Natuurlijk kan je alles ook wel ergens illegaal downloaden, maar Spotify is voor mij de ultieme manier om op een betaalbare manier toch een gigantische muziekcollectie te hebben. Dat betekent echter niet dat ik teveel voor Spotify wil betalen. Ik doe dat het liefst zo goedkoop mogelijk. Volledig legaal, dus niet via een gehackt account op AliExpress. Nee, gewoon ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor jouw Spotify abonnement.

Spotify had ooit drie abonnementsvormen

Ooit, heel lang geleden, had Spotify drie abonnementsvormen:

 • Gratis met reclame tussen de nummers door en beperkingen in de afspeelmogelijkheden
 • Limited: voor €4,99 geen reclame en onbeperkt luisteren, maar offline luisteren kon niet
 • Premium: voor €9,99 ongelimiteerd luisteren, offline ook naar je favoriete nummers kunnen luisteren en ga zo maar door. Meer dan Spotify Premium was er eigenlijk niet.

Van deze drie vormen zijn er nog twee over. Gratis en Spotify Premium. Gelukkig zijn daar wel nieuwe abonnementsvormen bijgekomen.

Gratis Spotify

Wil je niet betalen voor de muziek? Prima! Dat kan met een gratis Spotify account. Maar er zijn wel beperkingen. Reclame tussen de nummers door, niet zelf je nummer uit de afspeellijst kunnen kiezen, niet offline naar je muziek blijven luisteren en ga zo maar door. Sommige muziek is niet eens beschikbaar bij het gratis account. Maarja, toch kan ik begrijpen als je voor het gratis abonnement gaat. Als je af en toe slechts één nummer wilt luisteren, is de gratis variant de beste oplossing. En ook om Spotify eens te proberen is een gratis account natuurlijk heel aantrekkelijk. Want laten we eerlijk zijn: als jij genoeg hebt aan gratis Spotify, ben je uiteindelijk een dief van je eigen portemonnee als je ervoor gaat betalen.

Spotify Premium

En dan heb je nog Spotify Premium. Altijd en overal toegang tot alle muziek op Spotify. Altijd de mogelijkheid om muziek offline beschikbaar te maken, kunnen streamen naar mediaplayers en ga nog maar even door. Ja, wat moet ik er verder nog van zeggen. Het kost je maximaal €9,99 per maand. Maximaal? Jazeker, het kan namelijk voor minder. En teveel ergens voor betalen is natuurlijk zonde.

Studentenkorting op Spotify

Laten we allereerst even beginnen bij alle studenten. Want als student heb je het al niet super breed. Maar je wil wel muziek blijven luisteren. Gelukkig geeft Spotify studentenkorting. Voor €4,99 per maand ben jij als student al klaar. Natuurlijk moet je wel aan de voorwaarden voldoen, maar het scheelt je toch mooi weer €60 op jaarbasis. Toch weer 20 bier, een week huur, twee studieboeken of vier maanden Swapfiets bespaart.
Ben je geen student? Geen zorgen, er zijn nog andere manieren om korting te krijgen op Spotify.

Spotify samenwoonkorting

Ja, officieel heet het niet zo, maar Spotify geeft korting als je samenwoont. En dat is heel fijn. Al eerder schreef ik over het Spotify Family abonnement. Voor €14,99 kunnen zes accounts gebruik maken van alle premium functionaliteiten. Dat komt neer op €2,50 per maand als je alle zes accounts gebruikt. Heeft jouw studentenhuis precies zes inwoners, dan is dat natuurlijk wel heel relaxt. Natuurlijk is dit abonnement bedoeld voor gezinnen met kinderen, maar zolang je op hetzelfde adres woont, kan je hier natuurlijk gebruik van maken. Voor kinderen is er dan ook nog eens een Spotify kids variant op hun app. Natuurlijk om te voorkomen dat de echte rotherrie op maximaal volume door de koptelefoon knalt.

Een nieuw Spotify abonnement

Maar de echte reden om deze blog te schijven is het Spotify Duo abonnement. Want met z’n tweeën ben je toch €15 kwijt en krijg je functies die je eigenlijk niet gaat gebruiken (zoals die kids app). En daarom is er nu ook de mogelijkheid om met z’n tweeën gebruik te maken van Spotify. Voor €12,99 heb je Spotify Duo. Dat is dus in plaats van €7,50 p.p. nog €6,50 p.p. Verder behoud je alle functionaliteiten die Spotify bij elk ander abonnement aanbied. Eigenlijk kies je er dus alleen voor om minder te betalen. Goeie deal al zeg ik het zelf.

Betaal nooit teveel voor Spotify

Niet teveel betalen voor Spotify kost je vijf minuten en is vooral afhankelijk van jouw woonsituatie. Als student ben je voor maximaal €5 klaar. Woon je alleen, dan ben je het duurste uit en betaal je €9,99 per maand. Woon je samen, dan kan je al voor Spotify Duo gaan. Je hoeft daarvoor geen familie te zijn. Wel wordt er gevraagd om je adres. Dat zal dan bij het gebruik van app ergens gecontroleerd worden. Met z’n tweeën betaal je €6,50 per persoon. Woon je met drie of meer mensen op hetzelfde adres, dan zou ik voor Spotify Family gaan van €14,99. Haal je daar het maximale uit, dan heb je Spotify voor €2,50 per maand. Alle betaalde varianten hebben exact dezelfde functionaliteit en alleen de Family variant heeft nog een beschermende toevoeging voor kinderen om explicite muziek te filteren. Verder maakt het dus niets uit. Het omzetten kost je nog geen vijf minuten en bespaart je minimaal een paar euro per maand. Je bent dus eigenlijk een dief van je portemonnee als je het niet doet…

Is het nieuwe Spotify Duo abonnement een goed alternatief voor jou?

10 gedachten over “Betaal niet te veel voor Spotify!”

 1. Wij kunnen met een account af met zijn tweën. We luisteren namelijk meestal op de geluidsinstallatie thuis. Soms luister ik ook op werk, maar mijn vriendin nooit vanwege het werk dat ze heeft. Dat is natuurlijk nog goedkoper, gewoon een account delen.

  Beantwoorden
  • Dat is natuurlijk ook een prima besparing! Het nadeel blijft wel dat je niet samen op hetzelfde account tegelijk muziek kan luisteren. Maar als dat geen probleem vormt, scheelt dat ook weer!

   Beantwoorden
 2. Ik gebruik al jaren de gehackte Android versie die ik op een oude telefoon heb staan en deze is voor een apparaat.
  Niet via AliExpress maar via een nieuwsgroep gedownload deze moet ik om de 2 tot 3 jaar vernieuwen met een andere gehackte en dan moet je wel weer een nieuw mailadres gebruiken maar dat is niet zo spannend.

  Dus de duo is niet geschikt voor mij

  Beantwoorden
  • Ik vind het lastig om te reageren op deze reactie. Ik snap heel goed dat ‘het systeem’ verslaan hier gunstig voor je uitpakt. Echter heb ik er ook moeite mee. Bij gebrek aan goede (betaalbare) aanbieders heb ik vroeger ook zeker niet al mijn muziek legaal verkregen. Maar tegenwoordig hoeft dat niet meer. Het is betaalbaar en zonder moeite te verkrijgen. Daarom betaal ik er ook ‘graag’ voor, omdat ook de artiesten hierdoor weer betaald krijgen. Het doet mij een beetje denken aan het inzetten van buitenlandse werknemers. Zij werken voor minder geld, dus alle (dure) Nederlandse krachten raken hun baan kwijt ‘omdat het goedkoper kan’. Dat noemen we dan oneerlijk. De muziek industrie en artiesten krijgen minder betaald voor de muziek die ze uitbrengen, omdat mensen het gratis fixen met hacks en illegaal downloaden, omdat ze er niet een paar euro voor willen betalen. Dat moeten ze dan maar normaal vinden.
   Dat Spotify het goedkoper aanbied aan mensen op hetzelfde adres, zal zeker ook te maken hebben met het feit dat je samen naar muziek luistert. Je kan dus waarschijnlijk ook prima op één account luisteren zoals uitklokken doet. Deze blog is er vooral ook om je erop te wijzen dat je niet voor ieder account in jouw huishouden los die €9,99 hoeft te betalen, maar dat je deze accounts kan onderbrengen in een gezamenlijk abonnement. Daardoor krijg jij korting, maar krijgt de artiest alsnog gewoon betaald. Wel zo eerlijk voor iedereen.

   Beantwoorden
 3. Helaas woon ik alleen en ben ik dus het duurste uit. Zoals met zoveel dingen moet je als single meer betalen.
  Heb nog niet uit kunnen vogelen of je net zoals bij Netflix toch je abonnement kunt delen met iemand op een ander adres. Mag bij Netflix ook niet maar ja, wordt dat ooit gecontroleerd?

  Beantwoorden
 4. Ooit was het abonnement gratis onderdeel van een XS4All pakket. Het staat bij mij op geen enkele rekening die ik van XS4ALL ontvang, Noch krijgt ik via een andere provider van het een of ander een rekening en er is nog nooit iets voor Spotify afgeschreven van mijn bankrekening. Toch heb ik een premium abonnement zonder reclame. Ik gebruik het dagelijks op de sportschool om tijdens mijn cardiorondje naar muziek te luisteren. Op mijn werk tijdens bureauwerk heb ik het ook vaak aanstaan. Het is niet illegaal, maar ik heb er dus nog nooit voor betaald. Ben ook niet van plan om uit te zoeken hoe het zit ….vanwege die slapende honden…. 😉

  Beantwoorden
 5. Bij mij is het ook onderdeel van mijn xs4all pakket. Dan lijkt het gratissssss, maar helaas. Zit natuurlijk gewoon verrekend in je abonnementskosten 🙂 Ik heb op de planning staan om mijn huidige internet en telefoonabonnement eens te vergelijken met de markt. Zou mij niet verbazen als ik goedkoper uit ben met een los Spotify abonnementje.

  Beantwoorden
 6. of doen zoals ik: je premium opzeggen, een paar maanden met reclame luisteren, spotify geeft je een promo van 9,99€ per 3 maanden, herhaal na drie maanden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.