Twee lampen, een kastje en de plinten

Afgelopen week was het alweer vier maanden geleden dat ik verhuisd ben. Ik had een paar weken vrij genomen met de verwachting: “dan ben ik wel klaar”. En inderdaad, na die paar weken vrij was bijna alles geverfd en stonden alle bestelde meubels op hun plaats. En zoals je zelf al conclusies kan trekken: bijna alles geverfd en de bestelde meubels is dus nog lang niet alles… Nu vier maanden verder liggen er nog steeds klusjes te wachten…

Verse start
Voor mij was de verhuizing een verse start. In meerdere opzichten, maar verhuistechnisch was het zeker een nieuwe start. Ik huurde compleet ingericht, dus wat meubels betreft had ik niks. Daarom heb ik de verse start met nieuwe meubels kunnen maken. Op voorhand had ik dus al de nodige dingen besteld. Bed, bank, kasten, tafels, etc etc. Maar zodra je ergens woont, weet je pas wat er nog meer moet gaan komen. En ondertussen ben ik dus al vier maanden bezig om die puntjes op de i te zetten.

Lampen
Ik heb op zich niet zo’n hele dure smaak, maar toch verbaas ik mij elke keer weer wat lampen kosten. Je mag blij zijn als je onder die €100 klaar bent. Omdat je tijdens een verbouwing toch licht nodig hebt, ga je al snel wat fittingen ophangen. Even een peertje erin zodat er bij de schemering ook gewerkt kan worden. Maar ondertussen ben ik vier maanden verder en hanger er nog steeds twee fittingen. Gelukkig zijn mijn financiën weer wat tot rust gekomen, maar ik schrik mij toch elke keer weer rot van die prijzen. Gelukkig hoef je ze maar één keer aan te schaffen en ben je voorlopig wel weer even klaar.

Extra kastje
Ik heb straks bergruimte genoeg! En toch moet er nog een nieuw kastje bijkomen. Voor in de gang. Omdat het dus niet zo’n haast heeft, staat het kastje er nog niet. Toch maakt het de inrichting iets meer af. Erboven hangt al een plankje en moet nog een spiegel komen. Maar loop dan nog maar eens tegen dat perfecte kastje aan. Ik heb voor dit kastje nog niet eens naar de prijzen gekeken. Ik ben gewoon nog geen mooi kastje tegengekomen. En vooral het feit dat dit kastje geen haast heeft, besteed ik hier ook niet heel veel aandacht aan. Wel heb ik marktplaats af en toe al geopend, maar niets wat geschikt is voor op de gang. Het kastje komt er wel. Is het niet dit jaar, dan wel volgend jaar ;). Een andere kast die op ’t verlanglijstje stond is wel al besteld. Met een levertijd van 3-7 dagen stelt deze kast en de leverancier daarvan mij na 3 weken wachten mijn geduld behoorlijk op de proef. Ik weet dat deze kast het wachten meer dan waard is, maar het wordt nu toch wel echt tijd dat ik hem in elkaar kan gaan zetten.

Last but not least
Als laatste toch wel iets waar iedereen bij een verhuizing last van heeft: de plinten. Het afwerken van de vloeren heeft toch bij wel elke verhuizing een zeer lage prioriteit. Het ziet er vooral weer netjes uit. Het heeft niet direct een functie (zeker niet bij de plakplinten die ik wil kopen). Maar toch maakt het alles af. Zodra je plinten liggen, kan je beginnen aan het opknappen van je huis. Mijn uitdaging ligt vooral bij het feit dat de vloer er al lag inclusief plinten. Deze zagen er echter zo slecht en beschadigd uit, dat ik ze eraf heb gehaald. En zie dan maar eens bijpassende plinten te vinden. Waarschijnlijk heb ik ze gevonden, maar ik ga eerst eens langs bij dit bedrijf om te kijken of het echt de goede zijn. Dat bedrijf ligt zo’n 60 KM verderop, dus daar moet echt even tijd voor gemaakt worden. Het doel is om 1 augustus de plinten te hebben liggen. Als ik mijzelf die deadline niet stel, liggen ze er over vijf jaar nog niet.

Vier maanden
Al met al ben ik toch best tevreden met de hoeveelheid werk die al verricht is. Er moet nog wel wat gebeuren, maar het zijn vooral puntjes op de i. En toch ga ik nu pas begrijpen waarom mensen altijd maar aan het verbouwen, klussen en veranderen zijn. Zodra een huis van jezelf is, zie je al snel wat er ‘mis’ is en wil je daar iets aan doen. Ik hoop na deze klussen voorlopig even klaar te zijn. Even de spaarpot weer aanvullen en niet aan klussen hoeven denken. Afgelopen weekend was er dan wel al mijn housewarming. Toen ik vlak voor het feestje begon naar mijn huis en inrichting keek was ik alleen maar trots en blij. Blij met zo’n gaaf appartement en zulke mooie inrichting. Ik hoop voorlopig even klaar te zijn met verbouwen. Eerst maar eens vol genieten van mijn eigen stekkie 🙂

2 gedachten over “Twee lampen, een kastje en de plinten”

  1. Fijn he je eigen plek. Ik merk inderdaad ook dat het nooit af is, altijd zijn er wel kleine dingen die nog moeten gebeuren. Wat betreft de prijs van lampen, dat is helemaal aan jou. Als je goed zoekt kan het goedkoper, maar je wil ook dat het mooi staat. Uiteindelijk maakt het niet uit, ze gaan lang mee inderdaad.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.