Statisitieken november 2016

Lang leve WordPress en Google en alle mogelijkheden die zij bieden! Mijn blog bestaat ondertussen een hele maand. Officieel ben ik 4 november online gegaan, maar die 3 eerste dagen neem ik voor lief.
Het gaat boven verwachting goed met mijn blog. Ik had verwacht dat er dagelijks zo’n 10 mensen mijn blog zouden bezoeken in de eerste maand. Dat is ruimschoots behaald.
In deze blog zijn er vooral veel cijfertjes te lezen. Over mijn blog, maar ook over mijn weg om te stoppen voor mijn 50e. 

De best gelezen blog:

Ik verwacht van deze blog heel veel! Jullie schijnen dol te zijn op cijfertjes. De blog die er namelijk met kop en schouders bovenuit steekt is de blog met: Cijfertjes. Jullie willen dus schijnbaar graag weten hoe ik er nu cijfermatig voorsta. Omdat er in deze blog weer de nodige cijfers voorbij komen, denk ik dat jullie vandaag zullen smullen!

Bezoekersaantallen

Er is nog steeds een stijgende lijn te zien in mijn bezoekersaantallen. Waar ik op dag 1 wel vijf bezoekers had, waren dat er een week later al 64. Ondertussen ligt het gemiddelde op zo’n 80 unieke bezoekers per dag met een piek van 141 bezoekers.
Verder zijn er 1708 sessies geweest en 6050 paginaweergaven. Als laatste zijn er 7 mensen geabonneerd op mijn blog. Wat gaaf dat jullie mijn blog volgen!

Facebook

Ik heb welgeteld nul vind-ik-leuks op mijn facebook. Dat is helemaal niet erg, want mijn blog is pas een maand actief en ik heb nu pas door hoe ik automatisch mijn nieuwe blogs ook op facebook laat verschijnen. Maar dan toch de tip: wil je eenvoudig op de hoogte blijven van nieuwe blogs, dan kan je ook mijn facebook liken. Nieuwe berichten komen dan op je tijdlijn te staan! Hierdoor blijf je eenvoudig op de hoogte en kan je eenvoudig mijn blogs delen.
Mijn facebook is hier te vinden. 

Website inkomsten

Zoals iedereen die over dit onderwerp schrijft, wil ook ik financieel onafhankelijk worden. Om minder afhankelijk te zijn van één bron van inkomsten, blijf ik bezig om nieuwe bronnen aan te boren. Naast mijn salaris en rentevergoeding op mijn spaarrekening ben ik al bijna vier jaar aan het crowdfunden en sinds deze maand is er een 4e inkomstenbron bij: deze blog.
Het heeft even geduurd voordat Google mijn blog goedkeurde, maar sinds vorige week kan ik eindelijk inkomsten genereren met mijn blog. Daarbij wil ik jou als lezer zeker niet doodgooien met advertenties. Ik vind één kleine advertentie per pagina genoeg. En ik ben heel benieuwd of dit het gewenste effect gaat hebben. Om deze blog op te zetten heb ik een kleine investering moeten doen van €58,62. Hiermee is mijn domein en hosting voor de komende drie jaar betaald. Het doel is om de kosten die ik heb gemaakt eruit te halen en Google betaald pas vanaf €70. Ik wil dus graag €70/36 = €1,95 per maand ophalen met mijn advertenties.
Bij Google zijn er twee verschillende vergoedingen. Een vergoeding per klik en een vergoeding per 1000 weergaven. Die vergoeding per klik wil ik hier achterwege laten. Deze inkomsten fluctueren heel erg, terwijl ik juist op zoek ben naar stabiele inkomsten.
De inkomsten per 1000 weergaven zijn iets stabieler. Zolang de bezoekersaantallen redelijk gelijk blijven, blijven die inkomsten gelijk. Hier haal ik op dit moment (en nu niet in de lach schieten) €0,01 per dag mee op. Dat is zoals het er nu naar uitziet zo’n €0,30 per maand. Ik heb dus ‘slechts’ 6x zoveel bezoekers nodig om op stabiele basis mijn kosten eruit te halen. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat Google goed zijn best doet en relevantie advertenties toont. Een klik levert tenslotte meer op dan een weergave.

Crowdfunding:

November was een goede maand! Er zijn namelijk geen nieuwe projecten in default geraakt en een project dat al in default was, heeft toch nog een termijn overgemaakt.
In de onderstaande tabel zie je de statistieken van november. Voor de uitleg hoe ik aan deze berekeningen ben gekomen, wijs ik jullie graag nog even op de eerdere blog met cijfertjes

Helaas geeft de tabel nog een licht vertekend beeld. Komende maand betaal ik namelijk mijn zorgverzekering voor heel 2017. Dit zal een grote impact hebben op mijn uiteindelijke spaarratio en financiële onafhankelijkheid. Begin 2017 komen er natuurlijk definitieve cijfers hoe ik het over heel 2016 heb gedaan. Daar ben ik zelf nu al erg benieuwd naar.

Doelen:

Natuurlijk zijn er voor de maand december doelen te behalen.

 • Een nieuwe piek van 175 bezoekers op 1 dag
 • In totaal 13.000 paginaweergaven
 • 15 mensen die via e-mail geabonneerd zijn op mijn blog
 • 5 facebook vind-ik-leuks
 • Op gemiddelde basis €0,02 cent per dag ophalen

Ik neem bewust geen doelen op betreft mijn spaarratio en financiële onafhankelijkheid. Ik heb namelijk net mijn appartement gekocht en krijg op 2 februari de sleutel. Het is dan leuk om nu heel veel te willen sparen, maar er moeten ook dingen aangeschaft worden. Alles wat ik dit jaar al koop, scheelt volgend jaar in de vermogensbelasting. Daarnaast wordt mijn zorgverzekering voor 2017 afgeschreven en ik weet simpelweg nog niet welke invloed dat gaat hebben op de percentages.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de december resultaten van mijn blog. Dat wordt de eerste volle maand dat mijn blog echt actief is. Mensen weten nu van mijn blog en ik hoop dat jij als lezer mijn blog wilt blijven volgen 🙂

Hoe zag jouw maand eruit?

6 gedachten over “Statisitieken november 2016”

 1. Mooi om de groei in de bezoekersaantallen te zien. Dat zal gaandeweg vast nog veel meer gaan stijgen. Goed dat je ook een facebookpagina erbij hebt gemaakt. Ik doe zelf niets met social media, maar via dat kanaal zul je vast ook veel bezoekers gaan krijgen!

  Beantwoorden
 2. Dank voor alle reacties. Alle cijfertjes zijn inderdaad heel stimulerend en ik ben echt heel blij met de groei die ik afgelopen maand heb gemaakt. Dat die nog maar lang mag door blijven gaan! Ik moet nog even gaan kijken hoe ik mijn facebookpagina aantrekkelijk ga maken om te volgen. Ideeën / tips? mag hier of naar svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl 😉

  Beantwoorden
 3. Ik vindt dat jij heel goed bezig bent!!! Ik had niet eens door dat jij pas begin November bent begonnen tot dat ik dit artikel zag. Je schrijft hele leuke blogs en ik volg je site erg graag! Ik zal ook wat meer op de advertenties klikken! Kortom: Goed bezig!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.