Snoepjes

Ik ben een hele grote snoepkont. Echt, er zijn bijna geen snoepjes die ik niet lekker vind. Dropjes, winegums, toffee’s, chocolaatjes en ga zo maar door. En dan het liefst in alle soorten en maten! Zoet, zout, in combi, hard, zacht, gesuikerd, zo zuur dat je gezicht scheef trekt, zo zoet dat m’n vullingen ervan uitvallen of zo zout dat mijn bloeddruk zorgwekkend wordt.

Maar waar ik elke keer weer van schrik, zijn die prijzen als ik langs de snoepautomaat loop. Of bij de kassa van de supermarkt…  Daar liggen alle rolletjes snoep nog even extra aangeprezen. Dan lijkt 90 cent voor zo’n rolletje niet veel. Het is tenslotte nog geen euro. Maar zijn mensen zich dan wel bewust van die prijs? Voor een rolletje van 90 cent krijg je 13 snoepjes. Dat is 7 cent per snoepje. Dat lijkt nog steeds niet heel veel. Je zal er geen boterham minder om eten. Maar wat nou als je diezelfde rol snoepjes in de aanbieding koopt? Met een beetje geduld lukt het mij vaak om 8 rollen voor 2 euro te kopen. Dat is nog maar 25 cent per rol, waar ook weer 13 snoepjes inzitten. 2 cent per snoepje.

Ik wil het nu

Hebben mensen dan echt niet door, dat ze 3,5x zoveel betalen. En dat alleen omdat ze NU dat snoepje willen hebben. Dat is toch eigenlijk belachelijk. Drie en half keer zoveel betalen omdat je het nu wilt hebben. Bij een erg goede aanbieding voor een doosje thee betaal je de helft. Dus als je die nu wilt hebben zit je op 1,5x-2x de aanbiedingsprijs. Bij het kopen van een nieuwe televisie, die je nu wilt hebben, betaal je misschien 30% meer ten opzichte van een aanbieding. Maar 3,5 keer zoveel betalen…?!?

Voorbereid op pad

En daarom houd ik ervan om voorbereid op pad te gaan. In mijn tas is altijd wel een snoepje te vinden. In mijn auto staat altijd wel een bakje drop en in mijn keukenkastje ligt een klein voorraadje om aan mijn suikerbehoefte te voldoen. Puur en alleen omdat ik weiger 3,5x zoveel te betalen.

Besparen ten top

En elke keer als ik weer langs die snoepautomaat loop, in de rij bij de kassa sta, ik weer op de dagaanbieding in de shop van het tankstation wordt gewezen of in de to-go shop op het station sta, krijg ik weer een glimlach. Ik heb die snoepjes namelijk al VEEL goedkoper ergens anders gekocht.  Elke keer bespaar ik weer minimaal 50 cent, zonder dat ik er ook maar iets voor hoef te laten. Daar word ik nou echt gelukkig van.

Laat jij je wel eens verleiden door de kassa ‘aanbieding’?

3 gedachten over “Snoepjes”

  1. Eet ’s avonds graag chocolade. Maar mijn vrouw, die de boodschappen doet, haalt het niet in huis. Moet het dus hebben van de sporadische chocolaatjes die we van bezoek krijgen. Ben ik haar stiekum toch wel dankbaar voor.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.