“Oh wat hebben we een fijne Kerstvakantie”

Sorry, ik ben gehersenspoeld… Zodra er ook maar iets van Kerst aan zit te komen, begin ik de liedjes van Bert en Ernie ze zingen (tot frustratie van mijn vriendin, vrienden, kennissen en eigenlijk iedereen die ik ken). Zijn ze niet gefrustreerd, dan zijn ze wel verbaasd dat ik de tekst na al die jaren nog steeds letterlijk mee kan praten en zingen. Want och wat vind ik dat erbij horen. De LP is grijsgedraaid, maar staat gelukkig tegenwoordig ook gewoon op YouTube. Voor mij verder niet minder belangrijk: Het is vakantie!

Eindelijk

Ik was er echt wel een beetje aan toe. Vakantie… Afgelopen zomer heb ik op anderhalve week na gewoon doorgewerkt. Helemaal niet erg, maar als je van juli tot en met december hebt gewerkt, is het wel erg fijn om daarna gewoon weer even vakantie te hebben. In november heb ik het al iets rustiger aangedaan door een dag per week vrij te nemen, maar nu is het toch echt vakantie. Zestien dagen lang kan ik helemaal mijn eigen schema bepalen en kan ik doen en laten wat ik wil. Maar wat ga ik nou eigenlijk doen?

SVMV gaat door!

Geen zorgen: StoppenVoorMijnVijftigste blijft gewoon actief en zal nog steeds berichten publiceren. Maar stiekem wil ik wel meer dan dat. In de vakantie zal ik eens wat tijd gaan besteden om wat richting te gaan geven aan mijn blog. Ik heb wat ideeën die ik uit wil werken, dus ik kan heerlijk een dag of twee achter mijn laptopje zaken uitzoeken en uitwerken. Ik heb er nu al zin in.

Mijn 16 punts to-do lijst

Ik heb 16 dagen vrij en heb daarom ook een to-do lijst gemaakt van 16 zaken. Sommigen heel klein (zoals het vervangen van de batterijen in mijn fietslamp) en sommigen heel groot (zoals het vervangen van de thermostaatkraan in de douche). 16 taakjes waarmee ik toch kan zeggen: ik heb wat productiefs gedaan deze vakantie. Zelfs al is het maar een uurtje per dag.

Koffies en biertjes

Aangezien heel veel mensen vrij zijn rond de Kerst, is het voor mij ook de uitgelezen kans om weer eens met mensen af te spreken die ik al heel lang niet gesproken heb. Vaak is ieders leven druk, maar als het dan even kan, ga ik ook graag met vrienden een bakkie doen. Even verder gaan waar we de vorige keer zijn gebleven. 

Allemaal leuk en aardig, maar ik heb kinderen…

Ik heb zomaar het idee dat velen van jullie niet alleen vakantie, maar ook kinderen hebben. En hoewel kinderen geweldig zijn, is het ook zeker ook een grote impact hoe jij vakantie hebt. Natuurlijk kan je ze alle dagen naar een indoor speelpark sturen, maar daar wordt jouw portemonnee nou niet bepaald gelukkig van. Gelukkig zijn er genoeg budget activiteiten waardoor ook jij een heerlijke vakantie hebt. Zo kan je in huis heerlijk de kinderen hun gang laten gaan of samen met ze wat gaan doen (samen koekjes bakken!). Wil je even echt rust? Laat ze dan bij een vriendje of vriendinnetje spelen. Zij een middag leuk spelen, jij een middag heerlijk de tijd voor jezelf (of om bijvoorbeeld alle leuke blogs op SVMV terug te lezen 🙂 ). Wees creatief en probeer ze vooral lekker bezig te laten zijn. 

Samenzijn en even niks

Daar is het waar het dit jaar voor om draait deze vakantie. Samenzijn met vrienden en familie, maar ondertussen ook even niets moeten en vooral genieten van de vrije tijd die ik heb. Toch een beetje bijkomen van de drukte van afgelopen jaar om 2019 vol nieuwe energie en inspiratie in te gaan.

Toch gewoon werken?

Ben jij dit jaar toch de collega die tijdens de kerstperiode gewoon moet werken? Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet erg te zijn. Op de weg naar het werk is het opeens veel rustiger, je kan op de parkeerplaats een veel gunstigere plek kiezen en “het fort bewaken” is toch heel anders dan een normale werkweek. Vaak heb je tijd voor het werk dat is blijven liggen en daardoor is de werkdruk gewoon heel anders dan anders. Geniet ervan, die rustigere periode is zo weer voorbij. Ook ik heb wel eens de kerstperiode gewerkt en vond het eigenlijk helemaal niet zo erg.

Nostalgie

En om dan toch een beetje nostalgie erin te houden, wil ik ook jullie verblijden / vermoeien met mijn favoriete Kerst LP:

Fijne Kerstvakantie 🙂

4 gedachten over ““Oh wat hebben we een fijne Kerstvakantie””

  1. Ik ben gastouder. Niet alle ouders zijn vrij en ik heb ook echt geen 2 weken vrijgenomen. Wel 24 dec en 1 januari. De andere dagen gewoon werken. Thuis dus geen reistijd, geen fort bewaken geen collega’s die vrij zijn Wel kids die idd vrij van school zijn dus eigen en bso kids zijn er heel de dag. Rare dageen idd. Anders dan anders. Heel druk en vol (nu 3 dagen bij mn zusje daarna kerst vieren, dan 2 dagen werken dan een kerdtlunch bij ons thuis met vrienden dan al bijna oid en nieuw dan gelukkig iets rustiger en normaler

    Beantwoorden
  2. Er zijn ook banen waarbij er juist veel meer werkdruk is hoor. Al die mensen die 2 weken vrij zijn, gaan vaak niet 2 weken thuis zitten, maar ze bezoeken musea, winkels, pretparken, noem maar op. Bij ons op het werk dus niet het fort bewaken, maar flink aanpoten, met meer klanten maar wel een aantal collega’s die vrij hebben genomen.
    Fijne feestdagen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.