Een financieel extraatje

Ik controleer dagelijks mijn betaalrekening. Juist omdat er door alle crowdfunding projecten dagelijks geld wordt gestort, is het goed om hier met regelmaat op te controleren. Daarnaast wordt er ook nog eens geld voor nieuwe projecten automatisch afgeschreven. Die dagelijkse check is dus voornamelijk om er ook zeker van te zijn dat er steeds weer genoeg saldo op mijn rekening staat. Ik kan wel rood staan, maar ik blijf liever bij een positief saldo. Doordat ik dagelijks kijk, vallen onverwachte inkomsten ook direct op. En vorige week had ik opeens drie van die onverwachte stortingen.

Hoe dat vroeger ging

Ik weet het nog heel goed. Vroeger (oef nu klink ik weer heel oud), ging ik vanaf mijn 12e actief om met geld (ondertussen dus zo’n 16 jaar geleden). Met mijn eerste krantenwijk verdiende ik een paar tientjes per maand, dus dat moest gemanaged worden. Heel braaf schreef ik maandelijks de helft van mijn inkomsten over naar mijn spaarrekening. Een relatief langzaam en vooral tijdsintensief werk. Allereerst moest ik wachten op de post. Wanneer komt mijn rekeningafschrift binnen? Vervolgens moest ik met een overschrijfkaart mijn geld overschrijven naar mijn spaarrekening. Die kaart deed ik dan in de envelop “aan het kastje” (onze vaste bewaarplek voor overschrijfkaarten), zodat deze bij het volgende ritje “op de bus” gedaan kon worden. Al met al kostte dit proces van geld ontvangen tot aan het verwerkt hebben, zo’n 10 dagen. Dat is tegenwoordig wel anders.

Tegenwoordig gaat het veel sneller

Nu kan ik dagelijks mijn af en bijschrijvingen controleren. Heerlijk vind ik dat! Mijn salaris komt binnen en (vrijwel) direct kan ik het geld al overschrijven. Als ik snel ben, is de doorlooptijd een uur of twee. Geweldig! Door dat gemak en de snelheid, vallen de extraatjes die bij mij binnenkomen ook eenvoudiger op. Door het kort bij te houden, blijf ik heel snel het overzicht kunnen zien. 

Drie stortingen van elk €25

Ik wist niet wat ik zag. Opeens stond er €75 extra op mijn rekening. Dat is nog eens een leuk extraatje. De stortingen waren afkomstig van Funding Circle, maar hadden een andere omschrijving dan anders. Ook waren ze niet aangekondigd, dus des te groter was de verrassing voor mij. Wat bleek: Deze stortingen zijn gedaan omdat ik nieuwe investeerders heb aangedragen. In mijn eerdere blog heb ik namelijk verteld waarom ik tijdelijk was gestopt met investeren via Funding Circle. Gelukkig zijn hier de nodige verbeteringen geweest en ben ik weer erg actief aan het investeren. Daar heb ik nog steeds geen spijt van. In mijn blog sprak ik over een actie: meld je aan via de door mij gedeelde link, voldoe aan de voorwaarden en wij beiden ontvangen €25 extra. En dat is dus drie maal gebeurt!

Bevalt het?

Ik ben dan natuurlijk erg benieuwd of het investeren via Funding Circle bevalt. Ben jij één van de drie personen die via mij is gaan investeren? Laat mij dan vooral weten wat je ervan vindt via svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl
Zoals ik al eerder aangaf: ik ben nog steeds erg blij dat ik weer actief ben gaan investeren via Funding Circle. Zolang je heel bewust criteria voor je zelf hebt opgesteld en je daaraan houdt, is het zeker mogelijk om een winstgevende portefeuille op te bouwen. Zo heb ik het eerder al gehad over mijn risicomanagement in crowdfunding. Waar het op neerkomt? Geen starters of projecten met hoge risico’s. Daarnaast is het een pre als de ondernemer weet hoe hij of zij er financieel voor staat. Daardoor hou je grip op de zaak en weet je ook veel eerder wanneer je in moet grijpen.

Wil jij ook investeren via Funding Circle

Ik ben zelf dus weer actief gaan crowdfunden via Funding Circle. Ben je nou nog geen klant/investeerder van Funding Circle, maar wil je aan de hand hiervan wel gaan investeren? Meld je dan aan via deze link. Wanneer je binnen 30 dagen na aanmelding €500 investeert, ontvangen zowel jij als ik €25 bonus. Dat is gewoon al 5% op jouw investering!
Mocht je aan de hand van deze blog verdere vragen hebben, kan je mij zoals altijd vragen stellen via svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl .

Let op! Ik blog vanuit mijn persoonlijke visie en ervaringen. Geld investeren brengt risico’s met zich mee. Geïnvesteerd geld kan je ook daadwerkelijk kwijt raken. Dat risico is voor jou zelf. Ik ben ik geen geval verantwoordelijk voor mogelijke verliezen of winsten die het gevolg zijn van jouw investeringen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.