Mijn zes hoogtepunten van januari 2019

Een goed begin van het jaar! Dat is januari in een notendop. Een lekker begin. Op allerlei gebieden kan ik zeggen dat ik heel blij ben met hoe januari is gegaan. Vandaag mijn zes hoogtepunten van januari 2019!

Interview

Ik had er al over geschreven: mijn interview bij geldvoorelkaar.nl. Hoewel de inhoud voor mij niets nieuws is (ik deel tenslotte mijn ervaringen), was het toch enorm spannend. Dit was namelijk voor de eerste keer dat ik een stukje uit de anonimiteit ging. Opeens weet iedereen mijn naam en hoe ik er ongeveer uitzie. Behoorlijk eng om dat zo op het wereldwijde web terug te zien. Naast dat dit heel spannend was, ben ik er natuurlijk ook heel blij mee. Het is een heel leuk interview geworden en SVMV heeft daarmee ook weer extra bekendheid gekregen.

Benieuwd naar het interview? Hier kan je het teruglezen.

Google heeft mij weer gevonden

Als blogger ben ik dol op statistieken en cijfers. Vooral op mijn bezoekcijfers. Doordat ik om de dag blog, is dat patroon erg zichtbaar. Op de dag dat een blog gepubliceerd wordt, heb ik meer pageviews dan op een dag dat er geen blog online komt. Daarbij zit er ook een verwachtingspatroon. Ik weet tenslotte ongeveer hoeveel bezoekers er gemiddeld naar SVMV komen, dus verwacht ik dat een blog ongeveer x-aantal keer gelezen wordt. Op het moment dat je om 10 uur ’s ochtends dat aantal al behaald hebt, dan is er ‘iets aan de hand’. In dit geval was dat Google. Voor de tweede keer in het bestaan van SVMV heeft Google één van de blogs die ik heb geschreven opgepikt en aanbevolen. Mijn bezoekerscijfers schoten omhoog en het bewuste artikel is dan ook ruim 8x zoveel bekeken als normaal. Super tof natuurlijk!

Bezoekersaantallen

Door bovenstaande twee punten is er nog iets waar ik heel trots op ben: SVMV heeft in de maand januari enorm veel bezoekers en pageviews gehad. Sterker nog: geen enkele maand was tot nu toe zo goed als januari. En waar het voor sommige grote blogs misschien niet zo veel is, ben ik heel gelukkig met mijn 15.723 pageviews en 5.503 bezoekers. De groei zet nog steeds gestaag door, dus hopenlijk gaat 2019 wat bezoekers betreft records breken!

Snelheid van SVMV

Waar ik januari mee begon, was dat de snelheid van SVMV slecht was. Nou, eigenlijk gewoon heel slecht. De website was niet vooruit te branden. Wellicht dat je het wel of niet gemerkt hebt, maar ik ging mij zorgen maken. In de afgelopen weken ben ik druk bezig geweest om de snelheid van mijn site beter te maken. Waar ik eerst door de Google snelheids analyse een 10 kreeg (op de schaal van 100), krijgt SVMV op dit moment 38 punten voor het mobiele verkeer. Bekijk je SVMV op jouw computer, dan vindt Google de snelheid zelfs heel acceptabel met 95 punten. Ook tijdens de pieken van januari is SVMV heel stabiel gebleken. Kortom, de gedane acties zijn succesvol geweest. Helaas ben ik er nog niet. Op jouw telefoon moet SVMV ook gewoon snel laden, dus blijf ik vooral doorgaan met het verbeteren van de snelheid.

Rendement

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Mijn rendement in januari 2019. Ik ben nog steeds druk bezig met het investeren via crowdfunding en dat betaalt zich uit. Over de maand januari had ik een nettorendement van €287,42. Dat is €5,54 meer dan vorige maand en komt neer op een jaarlijks rendement van 6,1%. Wel ben ik bang dat februari te maken krijgt met een domper. Er zijn namelijk twee projecten met een betaalachterstand van ondertussen twee maanden. Als deze in februari niet betalen, zal ik ze volgens mijn eigen beleid af moeten schrijven. Natuurlijk heel jammer en slecht voor mijn rendement, maar het houdt mij wel scherp. Het te verwachten rendement voor 2019 blijft namelijk realistisch en afgeschreven projecten kan ik meenemen in andere lijstjes en statistieken. Niets is zo belangrijk dan weten waar het de vorige keer mis is gegaan en hoe ik daar van kan leren.

Goed met Geld Podcast

En dan! Heel januari zijn Bas en ik bezig geweest om de laatste hand te leggen aan de Goed met Geld Podcast. En wat vond ik het spannend om uiteindelijk in te plannen dat onze eerste echte podcast op 1 februari live zou gaan. Stiekem hadden we aflevering #000 al online geplaatst om te kunnen testen en ons aan te melden bij alle grote podcast platforms. Zonder grote verwachtingen hebben we ons de hele maand voorbereid op de lancering van aflevering #001. En wat was dat een succes! Aflevering #001 is in de eerste 24 uur na lancering wel 537 gedownload! Wat super tof! Als (een van de) eerste Nederlandse podcasters over geld en financieel onafhankelijk worden hadden we niet durven dromen dat de eerste aflevering zo’n succes zou worden. Naast dat januari dus een succes was, is dit toch wel het beste begin voor februari.

Hoe begon jouw 2019?

2 gedachten over “Mijn zes hoogtepunten van januari 2019”

  1. Grappig dat je zo specifiek kan zien dat je bezoekersaantallen meteen stijgen als je een blog post. Denk je dat dit komt doordat je lezers verwachten dat je gaat posten? Bedankt voor je bondige samenvatting van 2019 🙂

    Beantwoorden
    • Het zal er ook mee te maken hebben dat een aantal mensen dagelijks even komt kijken en vervolgens wel of niet doorklikken, afhankelijk of er een nieuwe post is. Daarnaast hebben mensen zich geabonneerd (zie hier rechts boven) op mijn blog via mail of facebook. Daardoor krijg je een mailtje of bericht op je tijdlijn zodra er een nieuwe post online staat.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.