Geïnterviewd

Ik heb al eerder eens een interview gegeven. Heel leuk om zowel mijn verhaal te doen aan een journalist, maar om ook nog eens bij mijzelf na te denken: “Waar sta ik nu voor?”. Ik blog natuurlijk om de dag, maar daar gaat als een rode draad toch mijn mening, standpunten en gevoel doorheen. Maar wat is die rode draad nou daadwerkelijk? In november ben ik geïnterviewd door Sybren Visser. Een interviewer die in opdracht van geldvoorelkaar.nl een aantal investeerders interviewt. Waarom doe ik nou aan crowdfunding? Wat zijn de resultaten en waar werk ik naartoe?

De cijfertjes op een rijtje

Dat is natuurlijk voor mij het eenvoudigste om te doen. Sybren wilde graag weten wat mijn statistieken zijn in mijn crowdfundingportefuille. Hoeveel projecten heb ik al, hoeveel winsten heb ik behaald en hoe lang ben ik bezig met crowdfunding. Ter voorbereiding had ik dit al even opgezocht in mijn administratie. Dat alleen al was leuk om even op papier te zetten.

Mijn eerste investering

Natuurlijk gaat het in een interview om de ervaring van de investeerder. Dus ook om de allereerste keer (investeren welteverstaan 😉 ). En dat vond ik eigenlijk heel leuk om te vertellen. Hoe ging dat toen. Ik investeer al ruim 5 jaar, maar weet nog als de dag van gisteren hoe dat ging. De eerste investering was in drie verschillende projecten. Ik had mij aangemeld en moest gaan wachten. Verschrikkelijk vond ik het. Waar het nu een paar uur duurt voor een project vol zit, duurde het toen weken. Toen ik eenmaal mijn eerste betaling ontving, begon ik echte euro’s te zien. Ik ging doorrekenen hoeveel rendement ik kon maken in een jaar en ben zo al vrij snel in verschillende projecten gaan investeren.

Van het een komt het ander

Wat ooit begonnen is bij een frustratie voor een lage rente, is ondertussen uitgegroeid in een flinke portefeuille van crowdfundingprojecten, een doel om eerder te stoppen met werken en een blog die al twee jaar keer op keer meer bezoekers trekt. Ik had toch echt niet gedacht dat het in al die jaren zo zou gaan. En bij een interview als deze besef je dan ook wel weer hoeveel toffe dingen er zijn gebeurt in de afgelopen jaren. Heerlijk om op terug te kijken.

Waarom doe ik dit?

Een vraag die niet direct in het interview terug is gekomen, maar wel voor mij reden was om mij op te geven: Waarom doe ik dit? Waarom heb ik een blog en waarom trek ik flink tijd uit om een interview te doen. Natuurlijk levert zo’n interview mij wat bekendheid op. Ik hoop dan ook zeker dat als je mijn blog voor het eerst leest, je nog een paar keer terug zal komen :). Maar wat mij vooral triggerde om terug te mailen, was dat men graag kennis en ervaring wilde overdragen naar nieuwe investeerders. En hoewel dat niet als vraag terugkomt in het interview, staat mijn kennis en ervaring wel als rode draad in het interview. Hoe haal je een hoog rendement en voorkom je defaults. Iets dat ik door de jaren en veel (vervelende) ervaringen heb moeten leren. Ook in mijn blog deel ik heel graag die kennis en ervaringen. Zodat jij als lezer er ook wat aan hebt!

Nog vele lessen te gaan, nog vele mensen te bereiken

Ik ben heel benieuwd naar de reacties op het interview. Sybren was erg enthousiast, dus ik hoop jij ook. Het interview kan je hier teruglezen. Wat mij betreft is het weer een volgende stap om een groter publiek te bereiken en nog meer mensen wegwijs te maken in de wirwar van alles wat met geld te maken heeft. Ik geloof namelijk dat er nog genoeg mensen zijn die geholpen kunnen worden om van mijn kennis en ervaringen te leren.

Reageren op deze blog en het interview kan natuurlijk hieronder of mag via svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.