Maandoverzicht november: besparen op de kleine dingen

November is voorbij. Klaas is bijna weg en Kerst is komende. De oliebollenkramen doen het station heerlijk ruiken en alle winkels die ook maar iets van inrichting of decoratie verkopen bereiden zich voor op de drukke kerstperiode. November was in de voorbereiding daarop een vrij dure maand. Maar waarop heb ik nou dan allemaal bespaard?

Verzendkosten
Als echte bespaarder bespaar ook ik op de verzendkosten. Vraagt een webwinkel verzendkosten, dan zal ik altijd nog even verder kijken. Kost een product ergens anders €1 meer, maar scheelt het mij €3,95 verzendkosten, dan heb ik toch maar mooi €2,95 bespaard. Ook meerdere dingen bij dezelfde webwinkel bestellen helpt. Kom je bij Bol.com nou toch net niet aan de minimale €20 verzendkosten, kijk dan hier voor de goedkoopste opvullers.

Vergelijken vergelijken vergelijken
Het kost vaak wat tijd, maar het loont zeker! Vergelijk op internet eens wat verschillende webwinkels. Google helpt je graag, maar ook websites als beslist.nl en kieskeurig.nl doen het erg goed. Zeker als je een bepaald product zoekt is het fijn om je te laten helpen door zulke sites. Het scheelt je zo een paar euro!

Twijfelen werkt ook
Ik stond met mijn vriendin in een winkel en hadden daar DE perfecte wekker gezien. Helemaal design, helemaal hip en helemaal mooi. Alleen vrij prijzig. De verkoper had alle kunstjes van de wekker al laten zien en we (vooral mijn vriendin dan…) waren er al best zeker van dat we hem gingen kopen. Maar toch twijfelde ik nog. Begon de verkoper: “Als je er twee koopt krijg je €10 korting”. Hoewel ik al vrij zeker wist dat ik de mening van mijn vriendin ging volgen, heeft mijn twijfel dus toch nog €10 bespaard.

Vakantiedagen
Het klinkt heel gek, maar ik heb zelfs bespaard op vakantiedagen. Wist je namelijk dat dit jaar Kerst op een maandag en dinsdag valt? Door drie hele dagen vrij van werk te nemen, hoef ik TIEN dagen niet naar kantoor. En dat kan je natuurlijk vaker toepassen. Wil je weten welke dagen je vrij moet nemen? Kijk dan vooral hier. Met 24 vakantiedagen kan je wel 57 dagen op vakantie. Wie wil dat nou niet!?!

Maar waaraan is dan wel geld uitgegeven?
Waar moet je beginnen? Kaartjes voor een avondje uit op Tweede Kerstdag, cadeautjes voor SInterklaas, cadeautjes voor Kerst, kerstversiering en nog meer kerstversiering. Allemaal extraatjes die de maand december net dat beetje specialer maken. Juist nu ik nog niet zo lang in dit huis woon, is er nog het een en ander aan inrichting extra nodig (zoals die kerstversiering). Als het goed is voorlopig eenmalige kosten waar we lang van kunnen genieten 🙂

En de rest van November?
Voor de rest was November een rustige maand… Op mijn blog kwamen vele kleine bespaartips voorbij. Bespaar bijvoorbeeld tijdens Sinterklaas of op onnodige boetes. Blogs waar ik zelf erg blij mee was gingen over mijn crowdfundingstatistieken en de berekening van vervroegd aflossen bij crowdfunding. Als laatste bestond mijn blog begin November precies één jaar!! Een mijlpaal waar ik echt trots op ben. Daarbij groeien de cijfertjes nog steeds. Dat is iets wat ik wil bereiken. Ik hoef niet snel te groeien. Zolang het een stabiele groei is ben ik al meer dan tevreden 🙂

2 gedachten over “Maandoverzicht november: besparen op de kleine dingen”

  1. Verzendkosten is iets waar ik ook altijd op probeer te besparen. Inderdaad verschillende webwinkels vergelijken loont dan vaak!

    Beantwoorden
  2. Wat een goed idee, zo’n lijst van opvullers voor bol.com, die lijst ga ik bewaren. Vergelijken van prijzen loont zeker en vergeet ook niet om altijd naar kortingscodes te zoeken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.