De vriendenloterij

Ohjee… Een bespaarder die begint over een loterij. Dat klopt meestal niet. En inderdaad, dat komt niet overeen met de verwachting. Maargoed, toch heb ik meegespeeld. Hieronder lees je meteen waarom ik er eigenlijk toch meteen weer spijt van heb.

Verkocht aan huis
Oh, wat vinden die verkopers aan huis het fijn als je toehapt. En dat is wat ik heb gedaan. Ik heb toegehapt. Dat komt al niet vaak voor. Laatst was het een nieuwe energieleverancier en die heb ik dezelfde dag weer geannuleerd. Dat verhaal lees je hier. Dit keer hapte ik toe omdat ik gratis mee mocht spelen met de vriendenloterij. Ik moest alleen direct opzeggen. De eerste keer betaal je, maar krijg je de inleg teruggestort. Zag eruit als een prima deal. Direct in de agenda gezet wanneer ik dit op moest zeggen en al gehoord dat ik per telefoon, via internet en per post op kon zeggen. Zag er uit als helemaal top!

De gladjakker
Typisch zo’n verkoper aan de deur. Snel praatje, geen zorgen, het komt allemaal wel goed. Ik val er niet snel voor, maar dit keer is het hem gelukt. Hij had mij overtuigd. Hij wilde alleen veel te snel. Ik ben zo iemand die een checklijst zelf wil lezen en bewust akkoord wil gaan. Hij heeft dus ook wel drie keer opnieuw het checklijstje af moeten gaan, omdat ik er toch weer fouten tussen zag. Een irritatiefactor die zo vervelend is dat ze daar echt mee op moeten passen. Als er na een paar keer nog steeds een fout tussen zit, sla ik het nog wel eens gewoon helemaal af. Dan hoef ik het niet meer en zoeken ze het maar uit. Dikke pech voor hun dan. Dit keer bleef hij echter gewoon binnen de redelijke foutmarges, dus deed ik de deur uiteindelijk dicht met een lot van de vriendenloterij rijker.

De voornaamste reden van het schrijven van deze blog is het opzeggen…
Wat een ramp is dat. Online even opzeggen is dus gewoon NIET mogelijk. Dan maar bellen. Ik kreeg iemand aan de lijn die keurig het script afwerkte. Meneer, wat zou u doen als u zou winnen. Maar meneer, wilt u niet nog een 6e maand gratis meespelen? Meneer, ik zie dat u ook nog vriendenpunten heeft. Wel 60!! (en dat na 1x meespelen…). Met zoveel punten maakt u extra kans op een grote prijs. Weet u zeker dat u wilt stoppen? Er is uiteindelijk wel 4 of 5 keer gevraagd of ik niet toch nog door wilde spelen. Gelukkig stond ik sterk in mijn schoenen. Er werd een opname gestart om toch nog echt op te kunnen zeggen. Bevestigen wie ik ben, wat mijn telefoonnummer is, met hoeveel loten ik meespeel en dat ik niet meer meespeel vanaf de decembertrekking. Nou, allemaal bevestigd, maar ik had nog een vraag!

Niet meer meespelen vanaf de decembertrekking?
Er is mij aan de deur verteld dat de trekking de 10e van de maand is. Ik heb mijn lot op 17 november aangekocht, dus zou de 10e van december meespelen… Waarom doe ik dan nu opeens niet meer mee met de decembertrekking? Het zou een beetje gek zijn als ik een lot koop nadat de trekking al geweest is, toch?!?
Ja, nu werd het lastig. Het was die arme jongen z’n eerste werkdag en dan krijg je mij aan de telefoon… Hij moest het aan een collega vragen. Of ik daar tijd voor had. Nu was ik al ruim 10 minuten aan de telefoon en stonden collega’s te wachten om te gaan lunchen. Het had mij dus al te lang geduurd en het kwam mij gewoon niet meer uit. Dus nee, dat vond ik niet goed. Kan je niet terugbellen? Nee, dat mocht niet. Oké… laat mij dan terugbellen… Nee, dat was niet mogelijk. Als ik antwoord wilde op mijn vraag, moest ik blijven hangen of een andere keer terugbellen. Kom op zeg, dat noemt zich dan klantenservice?

Via een andere weg
Ik heb toen maar contact opgezocht via Facebook. Na een spectaculaire 22 uur wachten kreeg ik dan reactie: De novembertrekking wordt bekend gemaakt op de 10e van de volgende maand. Heftig, het kost ze dus 10 dagen om de resultaten van de trekking te publiceren. Wat een technisch hoogstandje!

Al met al…
…heb ik dus wel een beetje spijt van de aankoop van mijn lot. Vooral de frustratie bij het opzeggen was behoorlijk. Het wordt je niet echt makkelijk gemaakt. Ik heb er dus nu alleen maar een vervelende ervaring van gehad, zonder dat ik überhaupt de eerste uitslag van de trekking heb kunnen zien. De volgende keer denk ik nog wel een tweede keer na voordat ik weer toehap aan de deur.

2 gedachten over “De vriendenloterij”

    • Tja, ik wist van tevoren dat het een ‘abonnement’ was. Alleen de eerste keer mocht ik gratis meespelen en ik kon hem direct opzeggen. Dat heeft wat moeite gekost, maar is uiteindelijk wel gelukt 🙂 Hoe dat verder zit met regelgeving durf ik eigenlijk niet eens te zeggen.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.