Maandoverzicht mei

De maand mei is weer voorbij, dus is het tijd voor een maandoverzicht. Een maand die voor mij vooral in het teken heeft gestaan van ziek zijn. Gelukkig zijn er ook nog genoeg andere dingen te melden. De win-actie van Bol.com, contact met een nieuwe blogger en een crowdfundingsplatform en starten met beleggen. Genoeg om een overzicht mee te vullen!

Winactie!
Ik heb een tijdje terug een blog geschreven als review van het bol.com partnerprogramma. Ik vond het leuk om te doen en naar mijn mening was hij zeker niet vervelend om te lezen. Nadat de inschrijving twee weken verlopen was, heb ik toch maar eens geïnformeerd naar de uitslag. Ik had namelijk geen nieuw bericht meer hierover gezien. Helaas heb ik niet gewonnen… Maar, ik ben trotse eigenaar van een plaats in de top drie waar uiteindelijk uit is gekozen EN ik heb een vermelding gekregen op de uitslagpagina. Helaas dat ik die zelf niet eens kon vinden, maar het is toch altijd leuk om genoemd te worden 🙂

Feedback geven wordt gewaardeerd
Ik ben iemand die graag mijn mening uit en ik stuur dan ook regelmatig een mailtje met die mening. Vaak in de vorm van feedback of opbouwende kritiek met een gedegen onderbouwing, zodat de ontvanger op z’n minst na zal denken over mijn mening. Ze hoeven het er tenslotte niet mee eens te zijn, zolang ze maar mijn mening in overweging nemen.
En dat heb ik ook gedaan bij Funding Circle. Zij hebben een zomeractie die zich vooral richt op grote (nieuwe) investeerders. Je doet daarmee mee vanaf een investering van €5000 in twee maanden tijd. En daarop heb ik feedback gegeven. Ik voelde mij als kleine investeerder behoorlijk voorbij gelopen. Zonder de kleine investeerders zijn ze nergens en helaas is het aantal geschikte projecten om in te investeren helaas ook beperkt.
En tot mijn grote verbazing werd mijn feedback niet afgedaan met een “jammer, pech gehad” mailtje. Ik ben teruggebeld. Ik heb daarbij een heel fijn gesprek gehad dat ruim 20 minuten duurde over deze actie, toekomstige acties en wat funding circle eventueel nog meer zou kunnen doen om zichzelf te verbeteren. Ik heb dit als fijn gesprek ervaren en zo blijkt maar weer: Ongevraagd je mening geven, zij het goed onderbouwd, wordt zeker wel gewaardeerd. Nu een week later ben ik zelfs nogmaals gebeld met een uitnodiging om eens langs te komen om het kantoor van Funding Circle van binnen te bekijken. Daarover zal in juli nog wel een update komen 😉
Mochten jullie feedback voor mij hebben, mail gerust naar svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl.

Gelijk krijgen
Een andere blog die ik eerder had geschreven, ging over mijn WOZ waarde. Mijn appartement was opeens meer waard dan dat van mijn buren. Terwijl ze exact hetzelfde zijn. Daarop heb ik bezwaar aangeschreven en ik heb gelijk gekregen 🙂 Effectief heb ik er niks aan. Op 1 januari was ik nog geen eigenaar, dus ik hoefde geen belasting te betalen bij de aanslag, omdat de oude eigenaren dit nog moesten doen. Het was dus ook meer een principekwestie, omdat de belasting via de notaris is betaald. De waardes waren daarbij vorig jaar ook nog gelijk aan elkaar. Voor volgend jaar kan ik dus eventueel weer bezwaar aanschrijven als de waarde ongelijk is aan dat van mijn directe buren.
Als ik wel mijn eigen belasting had moeten betalen, had het mij effectief €5 gescheeld. Vrijwel niets dus. maar om nou onnodig €5 meer te betalen is ook zo wat.

Naar de beurs
De laatste grote pijler van deze maand is het naar de beurs gaan om te gaan handelen. Ik heb tot nu toe alleen een account aangemaakt bij DeGiro, maar dat is verder niet erg. Ik ben begonnen. Mijn portfolio is te beperkt met alleen crowdfunding en ik wil graag mijn blik verruimen. Ik heb er al een hele blog over geschreven en ben blij met de reacties die jullie gestuurd hebben. Met die informatie ben ik mijn kennis verder aan het verrijken en ik denk dat ik binnenkort toch echt overga tot mijn eerste investering op de beurs. Hoe of wat gaat natuurlijk in geuren en kleuren hier verschijnen! Ik ben in ieder geval erg enthousiast.

Naar de beurs (2)
Met mijn blog over het naar de beurs gaan, kreeg ik ook een reactie van een collega blogger. Hij is nieuw op het wereldwijde web en net zo enthousiast als ik. Ik heb hem ondertussen op mijn blogroll toegevoegd en zijn blog heet: ontsla de baas. Ondertussen ben ik al heel blij met hem. Hij heeft mij namelijk een zeer uitgebreide mail gestuurd over zijn ervaringen met het investering in ETF’s. Gelukkig is het tweerichtingsverkeer en kan ik hem helpen met crowdfunding waar hij net nieuw in is. Wat wil een mens nog meer 🙂

Bezoekers
Zoals jullie allemaal weten probeer ik een zo groot mogelijke groep mensen te bereiken met mijn blog. Af en toe schrijf ik een heel serieus stuk over geld, bezuinigen en binnenkort het beleggen op de beurs. En af en toe is het een wat lichter stuk. Is Picnic nu de goedkoopste supermarkt zoals zij zelf beweren en de rare gebruiken binnen het betalingsverkeer. Voor ieder wat wils zou ik zeggen. En deze maand zag ik dat duidelijk terug in de statistieken. Voor het eerst zijn de meeste van mijn berichten meer dan 200 keer gelezen. Ik had meer pageviews dan vorige maand, ondanks dat ik vier dagen niet heb geblogd door mijn ziek zijn. Ook het aantal unieke bezoekers zie ik elke maand een klein beetje stijgen. Voor de grotere bloggers een lachertje, maar ik ben er apetrots op. Voor alle nieuwe bezoekers: Welkom! Ik vind het gaaf dat jullie mij gevonden hebben. Voor iedereen die mijn blog al kende: Heel tof dat jullie mij volgen. Ik hoop oprecht dat S V M V zich als een olievlek uitbreidt en steeds meer mensen kunnen leren van mijn (nieuwe) ervaringen. En als je er niks van leert, hoop ik op z’n minst dat je het leuk vond om de blog te lezen 🙂

1 gedachte over “Maandoverzicht mei”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.