Ken jij deze Funda truc al?

Ja, wie kent Funda nou niet? Het is in Nederland zo ongeveer dé website om naar toe te gaan om vastgoed te kopen, verkopen, huren of verhuren. Dat hebben ze bij Funda toch maar weer mooi voor elkaar. Want staat jouw huis niet op Funda, is de kans opeens veel kleiner dat het snel verkocht wordt. Toch hoorde ik laatst een truc voor Funda die ik nog niet kende. Eentje die heel slim is, dus die wil ik natuurlijk maar al te graag met je delen!

Huizengekte

Natuurlijk is de woningmarkt nog steeds oververhit. Ik ben voor de gein eens gaan zoeken op Funda. Regio Amsterdam, sorteren op prijs van laag naar hoog. Het goedkoopste is een parkeerplaats voor €4.500. Aardig geld, maar toch nog heel goedkoop, zo blijkt. Ik moet namelijk tot pagina 8 (met 15 resultaten per pagina) voordat ik het eerste appartement tegenkom. De parkeerplaats van €4.500 bleek een schijntje. De duurste parkeerplaats voordat ik een woning tegenkom kost maar liefst €110.000. En dan heb je dus een eigen parkeerplaats in hartje Amsterdam. Verder ben je ‘slechts’ €25 aan kosten per maand kwijt, dus bovenop die ruime ton, moet je ook nog servicekosten betalen. Maargoed, het goedkoopste huis in de huizengekte van Amsterdam komst €159.000.

Anderhalve ton voor 30m2

Ja, waar ik in Delft het al gek vind dat normale drie-kamer appartementen voor bijna twee ton weggaan, heb je in Amsterdam voor net iets minder geld, veel minder huis. Namelijk een één-kamer appartement. Je komt binnen via de slaapkamer. Langs het bed kom je in de woonkamer die tegelijkertijd woonkeuken mag heten. Maar, ik moet wel zeggen: eigen douche en eigen toilet. Je zou het bijna als luxe aanschouwen. En ohja, had ik ook al verteld dat de woning technisch gezien in Diemen ligt. Slechts 7,5km (of wel 25 minuten fietsen) van het centrum van Amsterdam. Lang leve de grote stad!

Bij een ander binnenkijken

Wat ik heel leuk aan Funda vind, is dat je bij een ander binnen kan kijken. Hoe hebben zij de inrichting gedaan, hoe gaan ze om met de ruimte en ga zo maar door. Al eerder schreef ik over Funda als interieur inspiratie. Zeker in deze tijden is dat nog eens helemaal corona proof en hoef je er niet voor naar de woonboulevard. Super slim natuurlijk om er op die manier mee om te gaan!

Maak gebruik van de Funda filters

En dan die grote truc waar ik het eerder over had. Want, als jij jouw huis wilt verkopen, dan wil je natuurlijk gevonden worden. En bij Funda is er een manier om twee keer zo vaak weergeven te worden. Deze truc heb ik ergens uit een podcast, dus is zeker niet van mijzelf. Maar toch, de moeite waard om te delen: Pas jouw vraagprijs aan op de Funda filters. Want, zoals in de winkel een reep chocola €0,99 kost om hem goedkoop te laten lijken, proberen mensen dat ook met huizen. Want €200.000 is meteen twee ton. Als je daar nou €199.500 van maakt, lijkt hij veel goedkoper. Maar dat moet je niet doen. Bij huizen denken mensen toch wel na over de prijs, dus die afrondingsverschillen kosten je eigenlijk alleen maar €500. Daarbij, Funda filters gaan per €25.000. Dus als jij jouw huis op de markt zet voor €199.500, val jij alleen binnen het filter tussen €175.000 tot 200.000. Maar zet je het huis in de markt voor €200.000, dan val je binnen de categorie €175.000 tot 200.000 EN €200.000 tot €225.000! Dat komt er dus op neer dat er potentieel een veel grotere groep mensen zal zijn die jouw huis in de zoekresultaten naar boven krijgen. Meer weergaven, meer geïnteresseerden, eerder verkocht! En dat door €500 meer te vragen 😉

7 gedachten over “Ken jij deze Funda truc al?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.