Funda op andere manieren gebruiken

Denk je aan een huis kopen dan denk je aan Funda. Dè website waar je een overzicht kan krijg van- of kan zoeken door alle te koop aangeboden huizen. Op woonplaats,  prijs, ligging, aantal kamers, balkon, tuin en ga zo maar door. Maar wist je dat je Funda ook voor andere doeleinden kan gebruiken? Zeker de laatste reden die ik noem was voor mij een eye-opener.

Toen ik mijn zoektocht begon naar een nieuw appartement, begon mijn zoektocht bij Funda. Simpel en vrijblijvend zoeken. Vrijwel alle makelaars zetten tegenwoordig de huizen die te koop zijn daarop. Een enkeling die zijn of haar huis eerst zonder makelaar via Facebook probeert te verkopen, maakt geen gebruik van Funda. Verder staat alles er op. Maar wat nu als je Funda voor andere doeleinden gebruikt:

Huren
Erg voor de hand liggend, maar Funda kan ook gebruikt worden om een huurhuis te vinden. Het gaat daarbij natuurlijk om de private sector, maar zeker handig om daar eens te beginnen.

Foto’s laten zien
Net een huis gekocht, maar nog geen foto’s kunnen maken? Laat ze van Funda zien! Tot ongeveer een jaar na aankoop staan ze er nog op. Even dus snel aan anderen de foto’s laten zien is dus zeker mogelijk. Zelfs als je jouw eigen telefoon niet bij de hand hebt.

Prijs bepalen
Als je jouw huis gaat verkopen, is het spannend hoeveel het huis nou waard is. Maar dat kan je natuurlijk in de tussentijd ook zelf eens peilen. De WOZ waarde is een leuke indicatie, maar loopt zo’n 2 jaar achter en is vaak niet de prijs die op de markt voor het huis wordt betaald. Door bijvoorbeeld op Funda te kijken hoeveel jouw buren vragen voor hun huis, heb je een veel actuelere prijs. Het kost je niets, maar je hebt wel een prijs die rekening houd met dezelfde buurt en ligging als jouw huis. En dat zijn nou net de factoren die het moeilijks te bepalen zijn.

Een reden om over te bloggen
Ik gebruik Funda op dit moment ook. Als bron om over te bloggen of berichten. Ik schrijf nu een blog over het toepassen van Funda. Maar ik weet bijvoorbeeld dat de lokale indebuurt.nl site ook regelmatig gebruik maakt van Funda. De top vijf goedkoopste / duurste huizen. De huizen die het langst te koop staan. De oudste huizen of huizen met een bijzonder verhaal. Regelmatig komt er iets langs. Funda kan je dus ook zeker als content vulling gebruiken.

Gebruik Funda als inspiratiebron voor je interieur!
Altijd al eens willen kijken hoe jouw buren de boel hebben ingericht? Of ideeën opdoen hoe je een appartement nu het beste in kan richten? Kijk op Funda! Je hoeft niet eens te zoeken naar appartementen in een bepaalde stad of voor een bepaalde prijs. Neem hetzelfde aantal vierkante meters en je ziet meteen hoe mensen hun stulpje hebben ingericht. Op de woonboulevard is er altijd een stylist bezig geweest die net iets extremer doet om op te vallen. Het ziet er dan leuk uit, maar niet echt toepasbaar in je eigen huis. Ook op Pinterest kan je je een breuk zoeken, maar zie je eigenlijk alleen dat ene krukje in combinatie met een plant. Op Funda zie je echter het complete beeld. Praktisch toepasbaar en niet zo schreeuwend als de showroom. Daarbij heb je ook niet direct last van 100.000 andere IKEA bezoekers of die opdringerige verkoper. Gratis kijken zonder je schuldig te voelen. Heerlijk toch 🙂

7 gedachten over “Funda op andere manieren gebruiken”

 1. Heerlijk ja, huizen kijken op Funda. Vind het altijd wel leuk om te zien hoe anderen de boel inrichten, of om dromend te denken aan dat fantastische huis aan het water voor een vraagprijs van 2 of 3 keer mijn FIRE-bedrag…

  Beantwoorden
 2. Goed idee om Funda te gebruiken als inspiratiebron voor je interieur. Zo heb je nog meer keus dan bij Ikea. Al vind ik een dagje rondkijken bij Ikea ook gezellig!

  Beantwoorden
 3. Bedankt voor de tip om Funda te gebruiken als bron om over te bloggen.

  Vandaag heb ik op http://www.misshappymoney.nl een post geplaatst over hoe je voor 100.000 euro k.k. in elke provincie van Nederland kunt wonen. Leuk om te zien wat je voor dit bedrag zoal koopt in de verschillende delen van ons land!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.