Je kan het ook overdrijven

Soms heb je als blogger zo’n moment. Je bent van plan een blog te schrijven en juist op dat moment verschijnt er nog een extra artikel. Helemaal over datzelfde onderwerp en als mooie aanvulling op jouw blog. Op dat moment voel je je even helemaal gelukkig. Nog meer relevante informatie om te verwerken. Hoe tof is dat!

Mijn blog is naar aanleiding van een programma dat ik heb gezien. Linda’s mannen. Het is al een best oude documentaire waarin Linda vier jonge bekende Nederlanders volgt in hun dagelijkse doen. De aflevering die ik gezien heb was die met Jorik Scholten. Beter bekend als Lil’ Kleine. En mijn “doe maar normaal en bewust” levensstijl kreeg hier een hartverzakking van.

Ziek
Dat was Lil’ Kleine vroeger. Hij had een vorm van leukemie en is tot zijn vierde levensjaar behoorlijk ziek geweest. Toen hij eenmaal beter was, kreeg hij ook zijn doel voor ogen. Hij wilde beroemd worden. Hij wilde rijk worden. Hij wilde dat mensen naar hem opkeken. En hoewel ik het zeker niet eens ben met zijn levensstijl, keuzes en opmerkingen moet ik hem één ding nageven: Z’n doel heeft hij wel behaald!

Moët
Waar en met wie deze jongen ook is, niemand komt iets te kort. De documentairemaakster kreeg regelmatig de vraag: Wil je ook champagne. Een veelgehoorde uitspraak tijdens de documentaire is ook: waar is de champi? Zijn vader komt ook een aantal keer voor in die 40 minuten. Een doodnormale man die in z’n appartementje woont. Voor Jorik een erg belangrijk persoon en als papa dus eenmaal bij een optreden is, mag hem niks tekort komen. Champagne, plezier, alles. Papa hoeft maar te vragen en hij zal het krijgen.

Doe maar normaal
Maar papa vraagt helemaal niks. Die zie je genieten. Met een in z’n hand gedrukte champagne staat hij trots naar zijn zoon te kijken. Wat een wereld van verschil is dat dan. Gewoon trots zijn op je kind.

Patsen
Maar z’n kind kan niet stoppen met patsen. Een clipopname moet de duurste van Nederland zijn EN er moet ook genoemd worden hoeveel hij dan heeft gekost. €120.000. Nou is dat een investering in je carrière, dus helemaal oké. Maar om dan na een paar jointjes en een uurtje slaap tijdens de clipopname in slaap te vallen terwijl je nog gewoon staat, gaat mij te ver. Dan is het je naar je bol gestegen.

Ook kwam Jorik heel trots zijn auto laten zien. Wat een mooie Audi. Ik heb niet zoveel verstand van al die modellen, maar mooi was hij zeker. En daar mag je trots op zijn! Ik was ook trots op mijn, welliswaar samen met mijn moeder, nieuw gekochte tweedehandsje. Zo trots als een pauw! Maar waarom moet de beste knul dan wel 5 keer roepen dat die auto hem €150.000 heeft gekost? Er wordt niet naar gevraagd, maar hij roept het gewoon. Kijk eens hoeveel geld ik heb.

De aanvulling van afgelopen week:
En dan afgelopen week. Een artikel dat ik voorbij zag komen op facebook. Jorik heeft zoveel geld, dat hij twee dagen zakgeld (twee briefjes van vijfhonderd) verscheurd en op straat gooit. En dan blijkt maar weer al te duidelijk dat deze jongen geobsedeerd is door zijn bekendheid, rijkdom en het laten zien dat hij heel veel geld uit kan geven.
Waar ben je dan nog tevreden? Je wilt je vriendin een tas cadeau geven. Je koopt er één van ruim tweeduizend euro, loopt de manicure binnen waar ze net zit, geeft de tas, kusje en vijf minuten later ben je weg. Je bent allebei bekend, dus hand in hand door de stad lopen zal moeilijk gaan, maar ga eens in een afgelegen dorp gewoon samen een ijsje eten. Daar zit toch veel meer liefde in dan zo’n dure tas?

Je stand
En tja, je moet lekker zelf weten of je onder, op, of boven je stand leeft, maar doe maar normaal. Koop je nieuwe auto en wees er blij mee, geniet van het feit dat je dingen kan betalen. Maar stop maar met patsen. Nergens voor nodig.

Het programma “Linda’s mannen” kan je hier terugzien.

Het extra artikel wat ik tegenkwam is hier te lezen.

 

4 gedachten over “Je kan het ook overdrijven”

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Ieder mag zelf weten waar hij of zij zijn geld aan uitgeeft maar je hoeft er niet bij te vertellen hoe duur alles was.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.