Heb jij ons al genomineerd?

Ik ben dol op wedstrijden! Als het tenminste ergens over gaat. Mij zal je niet zo snel mee zien doen met de Staatsloterij of de Lotto. Maar als er een loterij is voor een goed doel, wil ik best een lot kopen om het goede doel te steunen. Of in de sport ben ik dol op een wedstrijdje spelen. Want dan heb je al die moeite erin gestopt in de hoop dat je beter wordt. En als je goed genoeg bent, kan je dus het wedstrijdje winnen. Nu is er een wedstrijd van hele andere orde. Eentje waar we maar al te graag aan meedoen.

Een heuse award

Ja, want in dit geval gaat het niet zomaar om een wedstrijdje of iets waar je ‘even’ kan winnen. Nee, we praten hier over een echte award! En dit is niet voor mijn werk of voor mijn blog. Nee, het is voor onze podcast. Samen met firetheboss.eu maken we al ruim anderhalf jaar de Goed met Geld Podcast. En nu hebben we de mogelijk mee te doen met een podcast wedstrijd. De Dutch Podcast Awards 2020.

Waarom willen wij zo graag meedoen aan de Podcast Awards?

Eigenlijk heel simpel: impact. Waar deze blog vooral gaat om eerder te kunnen stoppen met werken, gaat onze podcast over een veel breder onderwerp: goed met je geld omgaan. Inzichten geven, inspiratie brengen of zaken uitleggen, we doen het allemaal. En dat met als doel Nederland een stukje beter te maken met geld. Met 20% van de jongeren in problematische schulden, is er in Nederland nog een hoop werk te verzetten. Dus hoe meer mensen van ons weten, hoe meer mensen en publiek wij kunnen bereiken. En dus hoe groter de kans dat wij mensen kunnen helpen met hun geldzaken.

Wat valt er te winnen met de Dutch Podcast Awards 2020

Heel eerlijk: ik heb nergens iets over een prijs gezien. Niets. Maar daar is het ons ook niet om te doen. Zoals hierboven al gemeld: die impact is veel belangrijker. Hoe tof is het als wij worden genoemd bij de genomineerden. Mensen die misschien nog nooit van ons hebben gehoord weten ons dan te vinden. Want dat is nog steeds heel lastig bij podcasts. Zie de juiste podcast maar eens te vinden. Er zijn er zoveel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En als wij nou één van de bomen zijn die er ergens tussenuit steekt, hopen wij natuurlijk dat we daarmee meer luisteraars vangen.

Hoe win je de Dutch Podcast awards

Winnen doe je in twee stappen:
Allereerst moet je genomineerd worden. En iedereen kan ons nomineren. Sterker nog, hoe meer nominaties hoe beter. Want per categorie gaan de vijf podcasts met de meeste nominaties door daar de tweede ronde.
De tweede ronde bevat dus alleen toppodcasts. Podcasts die in de top vijf van hun categorie zijn geëindigd. En daarop gaat gestemd worden. De stem van het publiek telt voor 50%. De andere 50% wordt bepaald door de vakjury. Die jury bestaat uit podcast- en radiomakers, mensen uit de podcastindustrie en ga zo maar door.
Winnen is dus eigenlijk heel simpel: “krijg genoeg nominaties” en vervolgens: “krijg genoeg stemmen”.

Wil jij ons nomineren voor de Podcast Awards?

Op dit moment is de eerste ronde bezig. Tussen 31 augustus en 18 september kunnen podcasts genomineerd worden. Nomineren kan via podcastawards.nl/nomineren. Daar kan je de Goed met Geld Podcast nomineren. Wij vinden onszelf horen bij de categorie “Lifestyle, Maatschappij & Gezondheid”. Het kost je nog geen minuut en het helpt ons enorm! Want eenmaal genomineerd staan wij op de shortlist. Voor ons dé manier om meer aandacht te krijgen voor onze podcast.

Huh?!? Podcast?

Als je nu denkt, huh, podcast, ik heb wat gemist… Geen probleem! Nog even een podcast in het kort: Een podcast is een stuk audio. Vaak is dit gesproken audio over een bepaald onderwerp. Net zoals afleveringen van een TV programma, heb je ook afleveringen van audioprogramma’s (podcasts). Podcasts kan je op de computer luisteren, maar zijn eigenlijk bedacht om op je telefoon te kunnen beluisteren. Dat kan via bijvoorbeeld Apple Podcast, Spotify, Google Podcasts, Overcast en ga zo maar door. Ook zijn er de nodige websites die het mogelijk maken podcasts te besluisteren. Natuurlijk kan je de Goed met Geld Podcast luisteren via onze eigen website, maar bijvoorbeeld ook via Radio-nederland.nl en podcastluisteren.nl. Er zijn dus enorm veel manieren om bij onze podcast uit te kunnen komen. Ben je benieuwd naar onze meest recente aflevering? Die kan je hieronder luisteren.

Kortom, wij willen je vragen ons te nomineren op podcastawards.nl/nomineren in de categorie “Lifestyle, Maatschappij & Gezondheid”. We worden er niet rijker of beter van, maar we hopen dat we hiermee nog meer Nederlanders goed met geld kunnen maken. Help jij mee?

3 gedachten over “Heb jij ons al genomineerd?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.