Goede voornemens voor 2020

Wie doet het niet? Goede voornemens maken. Zelfs als je zegt: ik ga lekker door met waar ik afgelopen jaar mee bezig was, is dat eigenlijk een goed voornemen. Maar wat zijn dan de goede voornemens voor komend jaar? Wat laat je vooral hetzelfde, waar wil je niet over nadenken en wat ga je drastisch anders doen. Ook van mijn kant een bescheiden lijstje. Dingen die ik vooral wil blijven doen, graag anders zou willen zien en zelfs liever niet over na wil denken. Mijn goede voornemens voor 2020:

Grip houden op de financiën in 2020

Laten we wel wezen, het is en blijft een financiële blog. Dus de behoefte om grip te blijven houden, zal er altijd zijn. Iets dat ik komend jaar ook graag voort wil zetten. Ik vind het heel fijn als mijn administratie klopt en dat mijn uitgaven beheersbaar blijven. Zoals het er nu, zo vlak voor het einde van 2019 uitziet, storm ik af op een spaarpercentage van boven de 30% en ben ik dus ook zeer tevreden over mijn inkomsten en uitgavenpatroon van aflopen jaar. En die tevredenheid zou ik graag in 2020 voort willen zetten.

Voornemens voor SVMV

Plannen zijn er altijd genoeg. Dus waar leg je dan de focus op. Wat zou ik graag willen doen, verbeteren of ondernemen met mijn blog. En mijn voornemen is om mijn blog iets commerciëler op te zetten. Geen zorgen, ik heb altijd al geroepen dat het er niet vanaf mag druipen dat ik er geld mee wil verdienen en dat is mij tot op heden volgens mij ook prima gelukt. Afgelopen jaar was niet veel anders dan de jaren ervoor, terwijl ik toch bijna het dubbele heb verdiend. Als ik nou die lijn nou eens voort kan zetten, zou het helemaal goed moeten komen.

Persoonlijke voornemens

Gelukkig weet je nooit waar een jaar je brengen gaat. Maar toch, een beetje voorbereiden op wat komen gaat kan geen kwaad. Mijn voornemen is om daar iets te gaan doen met mijn drukke agenda. Ik heb al een eerste stap genomen, maar nog steeds puilt mijn agenda alsmaar uit. Er zit nogal wat tijd in deze blog en onze podcast, maar ook vrijwilligerswerk en sport vergen, naast mijn normale baan, de nodige tijd. Een iets minder drukke agenda is dus wel iets wat op mijn planning staat voor 2020. Hoe, dat weet ik nog niet precies, maar dat zien we dan wel weer.

Ik Pas

Een laatste voornemen is iets dat meteen op 1 januari ingaat. Een alcoholvrije maand. Ik heb het eerder al eens gedaan en dat is mij toen erg goed bevallen. Je hoort het echter nu steeds vaker dat mensen meedoen met DryJanuary. De hele maand zonder alcohol. Niet omdat het een probleem is, maar gewoon, om eens te ervaren hoe het is zonder. Hoewel het voor 55% van de mensen ook nog eens geld bespaart, is dat voor mij niet de reden om het mee te doen. Eigenlijk meer omdat het mij de vorige keer gewoon goed is bevallen. Meer informatie over ‘een maandje zonder’ vind je hier.

Wat zijn jouw goede voornemens?

3 gedachten over “Goede voornemens voor 2020”

  1. Hoi SVMV, ik heb ze nooit maar natuurlijk denk ik ook wel na over het komende jaar. Zo ga ik een jaartje NIETS uitgeven aan kleding en schoenen, en wil ik nog duurzamer gaan leven door oa nóg minder vlees te eten en meer biologische producten te kopen. Daarnaast ga ik voor een goede balans werk/privé zorgen en waarschijnlijk wat uren minder werken! Verder wil ik meer gaan beleggen, maar dat valt volgens mij niet onder voornemens. Sporten doe ik al 15 jaar lang iedere dag (ja echt!) behalve wanneer ik op vakantie ben of door medische omstandigheden niet in staat ben, dus dat hoef ik me ook niet meer voor te nemen. Kortom, niets spannends!

    Beantwoorden
  2. Klinkt als goede voornemens. Een aantal jaren geleden had ik er meestal erg veel, te veel om in 1x aan te pakken. Tegenwoordig ben ik best tevreden en neem ik er maar een paar uit. Binnenkort een post over mijn plannen voor 2020.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.