Geldwagen kopen?

Als kind zijnde vond ik het altijd fascinerend. Busjes die rondreden met een enorme hoeveelheid geld erin. Ze waren vierkant, log, het stuur zat aan de verkeerde kant en ze stonken. Maar dat maakte allemaal niet uit. Al die verschillende deuren en luiken die erin zaten bleven mijn aandacht trekken. Als hij dan weer eens voor de supermarkt stond, bleef er altijd één persoon in de bus, terwijl de ander met een grote ijzeren kast naar binnen ging om geld te halen of te brengen. Hoe cool!
Ik heb zelfs wel eens mijn spreekbeurt gehouden over de geldwagen en geldtransport! En nu komt dan de droom van mijn kinderhartje tot leven: je kan je eigen geldwagen kopen!

Echt waar?!?

Yes, helemaal zoals in mijn verbeelding. Vierkant, overal deuren en luikjes, volledig gepanseerd en op diesel, dus ze stinken nog steeds! Er staan er 46 in de verkoop en je kan al meebieden vanaf €1.500 (op het moment van schrijven). Hoe gaaf is dat om met je eigen geldwagen rond te kunnen rijden.

Hoe dan?

Deze zwaarmetalen busjes zitten in het faillissement van SecurCash. Een van de laatst overgebleven geldtransporteurs in Nederland is in januari van dit jaar failliet verklaard. Nu ook een doorstart van de baan is, staat de boedel te koop. Dus ook die ultra gave, stinkende maar kogelvrije busjes!

Begin niet je eigen geldtransportbedrijf!

Alvast een tip van mij als leek: begin niet volgens hetzelfde businessmodel. Natuurlijk zal er voorlopig wel cash geld blijven bestaan, maar de behoefte aan die busjes zal steeds minder worden. Er is namelijk steeds minder cash geld! In Nederland betalen we bijna 70% met onze pinpas en dit percentage wordt alleen maar groter. Er is dus steeds minder transport nodig met zulke waardetransport busjes. Dat is natuurlijk ook een van de redenen dat de hele toko failliet is gegaan.

Wat kan je er dan wel mee?

Om nou een volledig gepantserde klusbus te maken, omdat je heel goed gereedschap hebt, is misschien wat overdreven. Hij bevat natuurlijk wel genoeg vakjes en laadjes om alles netjes in op te bergen, maar of dat opweegt tegen de onhandige logheid… Je kan hem eventueel ook ingraven en er jouw persoonlijke schuilbunker van maken, maar of dat nou echt nodig is in Nederland betwijfel ik (plus dat zo’n gat graven een enorme klus is). Als laatste (en misschien wel beste optie) is om je eigen onderneming beginnen met het ‘juwelier-on-wheels’ concept. Dagelijks ga je langs de verschillende weekmarkten in het land om zonder duur pand toch (veilig) jouw waardevolle spullen te kunnen verkopen. Waarom niet 😉

Wees er snel bij!

De veiling is nog maar een paar dagen open. Je zal dus wel snel moeten beslissen of je zo’n iconisch wagentje in je wagenpark wilt hebben. De veiling is hier terug te vinden en sluit maandag ochtend. Wie weet zit er wel een pareltje voor je tussen!

Je slag slaan bij faillisementsveilingen

Op de site tref je trouwens enorm veel veilingen aan van verschillende boedels. Het moet geld opbrengen, want de schuldeisers moeten betaald worden. Heel vervelend hoe dat dan allemaal gaat natuurlijk, maarja, de een z’n dood…
Let trouwens wel op bij zulke veilingen. Hoewel je super gunstig aan bepaalde items kan komen, moet je wel aan hun voorwaarden voldoen. Vaak gaat het dan om bieden binnen bepaalde tijd, beperkte betaalmogelijkheden en je moet het ophalen op een bepaald moment. Kan je niet, dan heb je dikke pech. Je bent de betaalverplichting aangegaan, maar naar de spullen kan je vaak al fluiten. Ook zijn de prijzen vaak exclusief veilingkosten en BTW. Er komt dus zomaar nog bijna 40% bovenop jouw geboden prijs. Dat maakt van een goede deal dan opeens een hele dure aanschaf. Blijf dus goed opletten!

Heb jij wel eens overwogen iets uit een faillisementsboedel te kopen?

5 gedachten over “Geldwagen kopen?”

    • Dat is zeker een optie! Hoewel ik wel bang ben dat ’t kogelvrije staal een flinke isolerende factor heeft, waardoor het eerder een minisauna wordt… Ik denk dat je dan beter een andere auto op zo’n veiling kan kopen 🙂

      Beantwoorden
      • Zou kunnen die minisauna… maar als ’t isoleert kan de warmte toch ook juist buiten blijven? De meeste mensen met een ouwe bus zoals die van ons als camper vinden het juist een nadeel dat die niet geïsoleerd is… 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.