Geld besparen en verdienen met rood kunnen staan

Vreemde titel al zeg ik het zelf. Rood staan gaat altijd gepaard met kosten. Waarom kan ik er dan geld mee besparen en verdienen. Kunnen anderen dit ook? En wat zijn die welbekende addertjes? 

ABN
Ik heb mij op mijn blog al meerdere keren negatief uitgelaten over de ABN. Hoe moeilijk het is om een adres te wijzigen en waarom ze zichzelf nou voortrekken bij afschrijvingen. Maargoed, eerlijk is eerlijk: als er eens iets positiefs te melden is moet dat ook op mijn blog komen. ABN heeft nu een kortingsprogramma voor alle klanten. En om eerlijk te zijn ben ik daar best wel over te spreken.

&Meer
Het klinkt als een programma vol extraatjes. En dat is het ook wel, hoewel ik het zie als verkapte reclames voor bedrijven waar je nu opeens korting krijgt. Maar, zolang je die negeert, is het best een leuk programma! Je krijgt namelijk korting op de kosten van je betaalpakket en een extra bonus op je spaarrekening!

Hoe werkt het?
ABN heeft 12 producten geselecteerd die zij hebben. Zodra je er één hebt, heb je al de zilveren status in het &Meer programma. Je krijgt 10% korting op je betaalrekening en als er aan het einde van het kwartaal minimaal €500 op je spaarrekening staat tot €1 euro extra rente (bij €500 is het €0,25 extra). En dat alles zonder dat je er effectief iets voor hoeft te doen.
Heb je eenmaal de gouden status behaald (bij 5 ABN producten of meer), krijg je 20% korting op het betaalpakket en in plaats van €1 tot wel €2 op je spaarrekening zolang het saldo aan het einde van het kwartaal minimaal €500 is. Bij een spaarbedrag van €500 is dit €0,50 extra per kwartaal.

Maar hoe krijg ik dan meer korting door rood te staan?
Waarschijnlijk raad je het al: ik had al vier producten bij de ABN. Mijn vijfde product is de optie om rood te staan. Effectief krijg ik daardoor maandelijks €0,32 extra korting op mijn betaalpakket en aan het einde van het kwartaal €0,25 extra zolang er maar €500 op mijn rekening staat. Hoewel dit dus echt allemaal centenwerk is, is het wel weer een besparing van 10% op bepaalde kosten. Naar verhouding is dit dus best wel weer de moeite, zonder dat ik er iets extra’s voor hoef te doen. En zolang ik er maar voor zorg dat ik niet rood sta, gaat mijn rendement dus ook niet verloren aan te betalen rente en pakt dit voor mij zeker positief uit… Bedankt ABN 🙂

4 gedachten over “Geld besparen en verdienen met rood kunnen staan”

 1. Haha, mooi om zo het systeem te misbruiken. Houd ik ook wel van, maarre, voor die paar centen, is dat de moeite? Kijk voor het herfinancieren van je hypotheek waar je wellicht duizenden euro’s mee bespaart in een paar uur werk snap ik het, maar voor 32 cent per maand?

  Beantwoorden
  • Ik had mijn hypotheek al bij de ABN en die staat voorlopig nog tot 2027 vast tegen een erg aantrekkelijke rente. Ik had dus standaard al 32 cent korting. Deze is nu verdubbeld met nog geen kwartier werk (waarbij dat voornamelijk de voorwaarden doorlezen was). Het aanvragen van roodstaan is nog geen 5 minuten werk. En met die 5 minuten bespaar / verdien ik toch wel €4,80 op jaarbasis. Dat is toch een uurloon van €57 😉

   Beantwoorden
 2. Haha, dat is mooi!! Ik zit niet bij de ABN en volgens mij zijn de pakketten daar sws duurder dan wat ik nu heb, maar als je er al zit, is het toch mooi meegenomen! Maakt jou het uit dat het centen zijn. Als ze op straat liggen pak je ze toch ook mee?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.