Even reclame maken: Waar ben jij goed in?

Deze blog is een reclame blog! Ik krijg er echter niets voor en ga ook zeker niets verkopen. Zolang je maar een beetje aan het denken gezet bent, is mijn doel al geslaagd. Ik wil namelijk vooral zelf even reclame maken. De hoofdvraag: Waar ben jij goed in?

Alleen
We leven in Nederland. We hebben wat mij betreft onwijs veel geluk dat ons wiegje hier heeft gestaan of dat we de mogelijkheid hebben om hier te wonen. Een vrij en democratisch land. Een land waar de rechten van de mens gerespecteerd worden en waar hulp is voor degene die het nodig hebben. Toch?
Het klinkt allemaal zo mooi, maar toch voelen mensen zich wel eens alleen. Letterlijk, omdat hun naasten er niet meer zijn, of geestelijk. Met nog zo’n volle agenda kan je je wel eens niet gehoord of gezien voelen. Of je zit met iets in je maag wat je leven behoorlijk beïnvloed. Dat kan al heel lang zo zijn, maar ook pas sinds kort.

Wat heb je dan nodig?
Zodra je eenmaal  de hulp inroept van instanties kom je in de molen van de verschillende instanties terecht. Soms is die stap heel klein, voor anderen heel groot. Allemaal professionals die jou willen helpen om alles weer op de rails te krijgen. Maar niet alleen betaalde krachten doen dit. Ook vele vrijwilligers in Nederland proberen anderen te helpen. Helpen bij een event voor verstandelijk beperkten, samen een keertje boodschappen of een kopje koffie doen, helpen bij de voedselbank. Heel simpel, heel praktisch, maar ook heel veel waard! En voor de groep mensen die ik eerder beschreef, degene die zich alleen voelen, kan een maatje al heel erg helpen. Iemand waarmee je kan praten over je problemen. Die met een frisse blik naar jouw problemen en eenzaamheid kijkt. Wellicht jouw lichtpuntje aan het einde van de tunnel…

Maatje
Ik ben zelf erg fan van het maatjes concept. Dat kan in van alles zijn. Helpen bij het aanleren van een taal. Boodschappen doen. Aandacht geven omdat iemand alleen is. Het is slechts een paar uurtjes per week, maar geeft zoveel aan al die mensen. Ik heb er een tijdje mee rondgelopen om maatje te worden. Uiteindelijk toch ook realistisch gedacht dat ik dat echt niet ga redden. Ik zat twee weken per maand in het buitenland en kon niet de tijd en aandacht bieden die ik vind dat je zou moeten bieden als maatje. Ik heb dus ander vrijwilligerswerk gezocht. Maar ondertussen kwam ik een nieuw type maatje tegen. Eentje die mij weer triggerde.

Schuldhulpmaatje
Iemand die helpt bij het weer op orde krijgen van je financiën. Alle post met je openmaakt. Kijkt welke rekeningen er zijn. Welke belangrijk zijn. Met welke bedrijven moet contact opgenomen worden. Wat zijn nou je inkomsten en wat je uitgaven. Waar kan op bezuinigd worden en hoe gaat het lukken om financieel weer gezond te worden. Zonder schulden en met meer inkomsten dan uitgaven. En daarnaast ook iemand die naar jou luistert. Wat is je verhaal. Waar zit je mee, wat zijn je zorgen en hoe kan daarbij geholpen worden.

Dus die reclame…
… is speciaal voor het vrijwilligerswerk “maatje worden”. Kijk dus vooral eens op www.maatjesgezocht.nl. Daarbij is denk ik vooral de vraag: waar ben je goed in of wat vind jij leuk? En speciaal omdat deze blog over geld, financiën en al dat soort dingen gaat, benoem ik graag ook schuldhulpmaatje.nl. Iedereen die mijn blog volgt heeft wel iets met financiën. En ik weet dan ook zeker dat jouw hulp heel erg gewaardeerd zal worden. Maatje zijn kost maar een paar uurtjes per week. Een paar uurtjes om iemand die flink in de shit zit er weer bovenop te helpen. Hoe fijn kan dat wel niet zijn?

En ikzelf?
Ik werk ondertussen niet meer regelmatig in het buitenland, maar dat kan volgende week weer anders zijn. Ik ga zeker nog een keer contact en meer informatie inwinnen bij de lokale coördinator. Kijken of en hoe het in mijn planning zal passen. Wellicht dat ik het ook eens op het werk overleg. Slechts 20% van de schuldhulpmaatjes werkt daarnaast fulltime. Het is dus ook zeker een verantwoordelijke extra taak naast je baan. Daarnaast is het prettig als je kan helpen bij het bellen naar instanties.
Al die componenten wil ik in overweging nemen met de belangrijkste vraag: Kan ik het combineren?

Zo, dit was dan het einde van mijn reclameblog. Nogmaals, hier heb ik niks aan verdiend. Ik heb hem zelf geschreven en wil daarmee ook vooral mijn sympathie uitspreken voor iedereen die maatje is of gaat worden.En dit soort vrijwilligerswerk is in mijn optiek gewoon te belangrijk om niet genoemd te worden.

2 gedachten over “Even reclame maken: Waar ben jij goed in?”

  1. Wat een goed doel om tijd aan te besteden! Ik heb ook wel eens met zo’n idee rondgelopen, maar onder andere door tijdsgebrek nooit aan toegekomen. Ik ga nog eens kijken naar SchuldHulpMaatje!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.